Hogyan fedezték fel a szupermodelleket? – 3. rész

Forrás: Modellügynökség | 2016 július 24.

Modelljeink példáival már említettük, hogy a legizgalmasabb történetek mindig scouting során születnek. Nem egyedi eset, hogy valakit a metrón, neten vagy vásárlás közben fedeznek fel, így megy ez a világ minden pontján. Ma újra összeszedtük neked a legizgalmasabb modelltörténeteket, hogy még jobban meggyőzzünk: nincs semmi rossz abban, ha leszólítunk azzal, hogy modellkedned kellene! Vajon ki az, akit moziban, lovaglás közben, vagy nyaraláson szúrtak ki a scouterek?

00-felfedezes-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Anna Ewers: Tuti, hogy sosem gondoltad volna, de a német bombázó úgy lett Alexander Wang múzsája és azóta legjobb barátja, hogy maga a designer szúrt ki valahol róla egy képet a neten, amit elküldött a casting directorának, hogy azonnal keresse meg ezt a lányt. Ekkor a suli mellett még egy koktélbárban szolgált fel, nem sokkal később már az első divatbemutatóján vett részt Balenciagánál.

anna ewers

Behati Prinsloo: A világ egyik legszexisebb modelljét egy fokvárosi szupermarketben fedezték fel. Éppen a nagyszüleinél nyaralt, amikor a templomból átmentek egy kis kajáért és egy férfi odaadta neki a telefonszámát azzal, hogy mindenképpen modellkednie kellene. A papája persze kiborult, úgyhogy nem lett belőle semmi. Legközelebb, mikor Fokvárosban volt, már a Storm modellügynökség alapítójának lánya kérte meg, hogy menjen be az ügynökségre. Amikor ez megtörtént, azonnal leszerződtették és már utazott is Londonba.

behati prinsloo

Christy Turlington: Legeslegkedvencebb szupermodellünk, akire érdemes felnézni, 14 évesen éppen Floridában lovagolt apukája munkahelyén, amikor kiszúrta magának egy helyi fotós. Egy évvel később már Párizsban modellkedett, de 18 éves koráig szigorúan csak a nyári szünetekben. Érettségi után New Yorkba költözött, a többi pedig már történelem.

christy turlington

Claudia Schiffer: Mielőtt az egyik leghíresebb szőkeség 17 évesen már Karl Lagerfeld kedvence lett volna, ügyvéd akart lenni apukája cégénél. Tervei akkor változtak meg, amikor egy szép estén a Metropolitan ügynökség vezetője leszólította egy düsseldorfi nightclubban bulizás közben.

claudia schiffer

Erin Heatherton: A Victoria’s Secret kedvence Miamiban nyaralt, amikor belebotlott az Abercrombie & Fitch scouterébe. A férfi kiszólt neki a kocsijából, hogy melyik modellügynökségnél van, de a falusi lánynak akkor még az volt a legnagyobb problémája, hogy a mellette álló barátnőjét miért nem kérdezte meg. Akkor még abnormálisnak tartotta a modellkedést, de egy évvel később már leszerződtette New Yorkban a Marilyn ügynökség.

erin heatherton

Jourdan Dunn: 15 évesen a londoni Primarkban nézelődött, amikor odament hozzá a Storm Management ügynöke, aki el tudta csábítani a nyakigláb szépséget azzal, hogy ők fedezték fel Kate Mosst. Korábban rengeteget csúfolták a magasságával és vékonyságával, de minden megváltozott, amikor 16 évesen már New Yorkban volt Marc Jacobs kifutóján, 17 évesen pedig az olasz Vogue címlapján.

jourdan dunn

Lily Aldridge: A VS angyalka ugyan Miles Aldridge fotós féltesója, aki Kristen McMenamy férje, de csak 16 évesen fedezte fel magának egy ügynökég, amikor éppen egy sulis ünnepségen vett részt. Legelső munkáját már Bruce Weber fotózta az Abercrombie & Fitch kampányához. Lily azóta húgát, Rubyt is belecsábította a modellkedésbe, akiből szintén világszerte ismert topmodell lett.

lily aldridge

Lily Donaldson: 16 évesen Londonban vásárolt a barátnőjével, amikor éppen az eső elől elbújva megszólította a Select ügynökség scoutere. Még abban az évben debütált Chanel és Louis Vuitton kifutóján, jelenleg pedig a szakma egyik legjobban kereső ikonja 29 évesen is.

lily donaldson

Liya Kebede: A szupermodell francia középsuliban tanult Etiópiában, ahol szerencsére ki tudta szúrni egy francia filmrendező, majd össze is kötötte egy párizsi ügynökséggel. 18 évesen oda is költözött és egy évvel később Tom Ford már személyesen választotta ki exkluzív modellnek az akkor még általa tervezett Gucci bemutatójához.

liya kebede

Peyton Knight: 11 évesen éppen a Twilight második részét nézte a moziban az anyukájával szülővárosában, St. Louis-ban, amikor az Elite scoutere meglátta és azonnal elhívta New Yorkba, hogy leszerződtesse. 13 évesen végül átment az IMG-hez hogy Alexander Wang és Gucci kampányaival a legkeresettebb modellek közé kerüljön.

peyton knight

Bejegyzésünk tanulsága: ne ijedj meg, ha megállítunk az utcán, vagy rád írunk Facebookon, hiszen sosem tudni kiből lesz a következő Anna Ewers! A lényeg, hogy akárki keres fel, mindig alaposan nézz utána az ügynökségnek, és ne hagyd magad átverni! Neked melyik a kedvenc sztorid?

  1. Eszter
    on

    Van olyan híres, nagyon befutott modell, akit 20 éves vagy a fölött fedeztek fel, és ért el óriási sikereket?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?