Modellből meteorológus: Barbi története

Forrás: Modellügynökség | 2016 július 18.

Ugye tudod, hogy a modellkedés után is tudsz karriert építeni, mert egyáltalán nem elvesztegetett idő? Sőt, inkább egy óriási befektetés, ami meg tudja alapozni a jövődet. Itt persze nem csak az anyagiakra gondolunk, hanem arra például, hogy megtanulsz profin kommunikálni magyarul és angolul is, önellátó leszel, feltalálod magad minden helyzetben és önbizalommal állsz ki az emberek elé. És azt is tudod már, hogy a modellek egyáltalán nem butuskák, ugye? Saját példánkat említve ott van Bori, akiből booker lett, Ildi, aki már fogdokiként dolgozik és a mai bejegyzésünk főszereplője Brockhauser Barbara, akit Barbieként ismerhettél meg a blogon. Nem a véletlen műve, ha ismerősen cseng a neve, ugyanis ex-modellünk jelenleg az egyik TV-csatorna bombázó meteorológusa. Választott szakmájának sikereit ugyan nem azzal éri el, hogy csodaszép, de képzeld, még a köztévé legjobb csajának is megválasztották egy netes oldalon! De milyen út vezetett a külföldön való modellkedéstől a Központi Fizikai Kutatóintézeten át az időjárás jelentésig? Tudj meg mindent büszkeségünktől!

00-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

„19-20 éves voltam, mikor az Attractive-hoz kerültem, éppen az egyetemen kezdtem meg meteorológus tanulmányaimat (ELT TTK). Ezért part-time modell voltam, tehát jellemzően nyáron utaztam külföldre, hogy ne kelljen halasztani az egyetemen. A modellkedés alatt nagyon sok mindent tanultam, azt, hogy hogyan kell ellátni önmagamat külföldön, megoldani a problémákat helyszínen, gazdálkodni a pénzzel, stb. Emellett sokat utazhattam (én csak Európába), leginkább Spanyolországban dolgoztam. 2013-ban végeztem az egyetemen, ekkor azonban már idősnek számítottam a modellszakmában (25-26 évesen) ahhoz, hogy elkezdjem full time-ban, valamint megkezdtem doktori tanulmányaimat is, amelyet mai napig csinálok.

01-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

02--meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

03-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

04-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

05-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

06-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

07-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Már a modellkedés alatt is sokat gondoltam arra, hogy a tévés időjárás jelentés, mint állás állna a legközelebb hozzám, mert ötvözné a modellkedéssel szerzett tapasztalatokat, illetve az egyetemi végzettségem szerint is szakmabeli lenne, de soha nem gondoltam, hogy bekövetkezhet. Tavaly azonban adódott egy lehetőség, kaptam az egyetemi tanszéktől egy körlevelet, hogy egy csatornához új arcokat keresnek. Több társammal jelentkeztem, és elmentem az első próbameghallgatásra, majd egy hét múlva a második körre. Ezután vártam, és amikor kiderült, hogy sikerült, igazából el se hittem. Az eleje döcögősen indult, nehéz volt, de úgy érzem mostanra mindannyian belejöttünk.

08-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

09-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

A munka során két beosztás létezik, van a délelőttös és délutános műszak. Délelőtt, vagy inkább hajnalnak nevezném, mert 4:30-ra járok, 3:40kor kelek. Munkába érkezésem után egy órám van összekészülni, ami kicsit szűkös (haj, smink, felkészülés, mint pl. térképek megszerkesztése, frissítése), fél 6-kor van az első felvétel. A délelőttös műszak során általában 12-13 óra körül végzek, addigra megérkezik a váltás, aki a délutánt viszi estig.

10-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

11-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Az időjárás jelentések során nem használunk súgót, vannak az általában két perces időjárás jelentések, valamint az 1-4 perces jelentések, amikor egy adott helyzetről (pl. zivatar, eső okozta károk, hőség stb.) számolunk be szakmailag.

12-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

13-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

14-meterologus-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

A munkát nagyon izgalmasnak találom, szeretem, hogy változatos, hogy nem hétfőtől péntekig 8-tól 4-ig dolgozom, azonban így hétvégén is beosztható vagyok.”

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?