Hogyan készülnek fel a modellek az első útjukra?

Forrás: Modellügynökség | 2016 július 17.

Ahogyan azt már említettük, nyáron utazik a legtöbb modellünk nem csak a lehetőségek, de a suli vége miatt is. Ebben a nyári szünetben több kezdő csibénk is kirepül a fészekből: Lilla, Noémi és Zita például három különböző pontjába repül Ázsiának. Ázsiát pedig azért választjuk, mert tökéletes a kezdők számára, ugyanis ott kisebb a verseny, és akár hiszed, akár nem, sokkal biztonságosabb, mert a legtöbb helyen viszik őket mindenhová. Na de hogyan készül fel egy tini arra, hogy életében először 2 hónapot egy teljesen idegen országban töltsön? Gyönyörűségeink ebbe is beavatnak!

00-2

Lilla: „Megosztanám veled első külföldi munkámmal kapcsolatos történetemet. Mivel eddig csak kisebb fotózásaim voltak itthon, nagyon izgatott  lettem, amikor megtudtam, hogy munkát ajánl egy koreai ügynökség.  A problémák ott kezdődtek, amikor a szüleim megtudták, hogy a szerződés két hónapra szól, de végül belátták hogy a karrierem érdekében ez az út elengedhetetlen számomra. Az ügynökségen mindenki nagyon segítőkész volt, plusz felvettem a kapcsolatot azokkal a lányokkal is, akik már jártak ennél a koreai csapatnál. Informálódtam a kinti viszonyokról. Például fizetőeszközök, vagy hogy hogyan tudom használni a mobilomat és hogyan tartom a kapcsolatot a családommal és a barátaimmal. Én igazából csak az indulás előtt pár nappal izgultam kicsit, de az is fölösleges volt, mert minden úgy zajlott, ahogy az ügynökségen azt nekem elmondták. Beszereztem egy szuper útikönyvet, ami zsebszótár is egyben, szóval felkészültem az útra. A neten minden tudnivalót elolvastam Szöulról, megkerestem az apartmant és feltérképeztem, hogy milyen fontosabb helyek lesznek a szállásunk közelében. Visszatérve az izgulásra, kicsit féltem hogy milyen szobatársakat kapok majd, igazából ez az egy dolog töltött el némi aggodalommal. Mert ezzel kapcsolatban sok jót és rosszat is hall az ember.“

lilla

Noémi: „Szingapúri utam előtt én és anyukám, aminek csak lehetett, utánanéztünk. Nagyon nagy segítségünkre volt a szintén Attractive-os Lucia, aki tavaly nyáron volt Szingapúrban és az anyukája, akik elmondtak minden fontos tudnivalót arról, hogy mikre is lesz szükségem, ugyanis figyelembe kellett venni, hogy nem nyaralni jövök, hanem 2 hónapig itt fogok élni, tehát használni fogom a tömegközlekedést, szükségem lesz egy SIM-kártyára és így tovább. Rajtuk kívül még több Attractive-os modell mesélt a városról és megosztották velem az olyan dolgokat is, amiket a neten nem lehet elolvasni, esetleg csak a modellekre vonatkozik. Ez nagy segítségemre volt abban, hogy tudjam, nagyjából mire számíthatok. A bookereim is sokat segítettek, többek között ruhadarabok kiválasztásában, amiket érdemes vinni figyelembe véve a szingapúri időjárást és az itteni castingolási szokásokat. Szerencsére egy kicsit lazábbak itt a castingok, mint Magyarországon, ezért lazább ruhákat szereztünk be. Sok bátorítást is adtak, figyelmeztettek, hogy lesznek nehezebb időszakok, de őket bármikor hívhatom, ha szükség van rájuk. Az út nagyon az utolsó pillanatban lett biztos, így hirtelen annyi elintézni valónk lett, hogy nem volt időm szétizgulni magam. Igazából a repülő volt az, ahol rájöttem, hogy mi is lesz most velem és ott kezdtem el izgulni, hogy hogy leszek én el anyukám nélkül, hiszen születésem óta soha nem voltam tőle távol ilyen hosszú időre.”

noemi

Zita: „2015 novemberén volt az a bizonyos nap, amikor Japánból a Donna ügynökségtől jött Etsuko megnézni minket magyarokat. Emlékszem, még az első ilyesmi castingon voltam, amikor angolul kellett beszélni egy idegen országból érkezővel, nagyon izgultam. Akkor még meg se fordult a fejemben, hogy 2016 nyarán Tokióban kötök ki… Az utazás előtt egy hónappal már sok mindent kellett intézni, pl. bemenni a Japán Nagykövetségre (beszerezni a vízumot), új útlevelet csináltatni, biztosítást kötni, stb. A szüleim nagyon sokat segítenek/segítettek nekem  és az is nagy biztonságot nyújt majd számomra, hogy elkísérnek az első 2 hétre Tokióba.Vettünk egy vastag Japán útikönyvet is, amiből majd informálódni fogok odakint, de már itthon elkezdtük olvasgatni, lapozgatni. Az indulás előtti héten bookerem, Juli elkísért ruhát vásárolni, hogy az ottani divatnak és kinti ügynökségem elvárásainak megfelelően öltözködjek. Mivel nem sikerült beszerezni a tökéletes magassarkút, egy másik nap, másik bookeremmel, Borival mentem el cipő keresésre és megtaláltuk a tökéletest. Nagyon rendesek voltak, hogy elkísértek. Sok kérdést tettem fel nekik, de ők utánajártak mindennek és úgy gondolom, biztonsággal indulhatok neki ennek a nagy útnak. Remélem, sok új élménnyel, tapasztalattal és új kultúrák megismerésével térek haza.”

zita

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?