Arctrendek – 2. rész

Forrás: Modellügynökség | 2016 május 28.

Bár sokan nem értik, a divatszakma a klasszikus értelemben vett szépséggel ellentétben valójában inkább egyedi arcokat keres. Így tesznek a legnagyobb magazinok divatszerkesztői és a legmenőbb divatházak casting directorai és persze modellügynökségként mi is. Minél érdekesebb és utánozhatatlanabb valaki, annál jobb! Az sem hátrány, ha valakinek lapos az orra, eláll a füle, egy cuki kis rés van elől a fogai közt, szeplős, vagy extrán telt ajkai vannak, a lényeg, hogy összhangban legyen a karakterével. Na meg persze meglegyen a modellkedéshez szükséges magasság és testarány, ami bevalljuk, elég ritka kombináció. Kíváncsi vagy, milyen fajta arckarakterek a menők mostanában? Tőlünk ezt is megtudhatod!

00-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Azért azzal érdemes képben lenni, hogy a klasszikus szépség örök és mindig van rá kereslet, de az utóbbi időben inkább a fiús arcú, mégis elegánsan finom, úgynevezett kékvérű karakterek mennek a legjobban. Újra divatba jönnek a „póni” és „ufó” arcú, olykor magas homlokú, esetleg babaarcú lányok is. Az Attractive legújabb modell generációjával már mutatjuk is, hogy milyen megismételhetetlen különlegességekre gondolunk:

01-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

02-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

03-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

04-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Igazából az egyediség keresése mellett minden korszaknak megvannak a maga zsánerei, főleg a casting directorok ízlésének változása miatt. Ezért fordult elő már sokszor, hogy az adott szezonokban sok lány vonása hasonló volt, gondolj csak a legendás Gemma Ward és Sasha Pivovarova párosra, akiket a mai napig állandóan összekevernek.

05-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

06-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

07-arctrendek-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Mivel rengeteg szuper- és topmodell van már a világon, egy-egy vonást szinte minden modellnél lehet hasonlítani hozzájuk. Sőt, lehet, hogy pont az a pici plusz, ami miatt felfedezik őket. Újra hoztunk egy kis összeállítást is neked, amelyből kiderül, hogy szerintünk az Attractive modelljei melyik híres topmodellre hasonlítanak:

Mariann / Catherine McNeil

mariann - catherine mcneil

Tina / Jasmine Sanders

tina - jasmine sanders

Luca / Karolina Kurkova

luca - karolina kurkova

Victoria / Sigrid Agren

victoria - sigrid agren

Most már érted, hogy milyen karaktereket keresünk? És neked melyik tetszik a legjobban?

 1. Robiene
  on

  Tudtok jó kozmetikust ajánlani Budapesten? (Gera Pannin kívül, szinte sosem érhető el…) Nem merek hozzátok jelentkezni, amíg “csúnya” a bőröm…

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Robiene! Urbán Mónikát ajánlanánk a Next Premium Club-tól.

 2. Laura
  on

  Sziasztok!
  168 cm vagyok és 18 éves. Tudom, hogy látatlanba nem lehet nyilatkozni ez teljesen érthető. Mindössze annyit szeretnék kérdezni, hogy tudomásom szerint Ázsiában sikeresek az alacsonyabb lányok is. Erről mi a véleményetek, tapasztalatotok? Illetve ha valaki mindennek megfelel, csak a magasságával van probléma, mert alacsony az esetleg Ázsiában nem “futhat be”? Nem vállaljátok? Egy utolsó kérdés. Ha vagyok olyan elszánt, hogy lábhosszabító műtéttel 10 cm-t nőjek, mielőtt belevágnék elmondanátok a véleményeteket előtte, hogy egyébként megfelelek-e? Igazából ezt csak végső esetben alkalmaznám de érdekel a véleményetek.
  Köszönöm szépen a választ!

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Laura! Elsősorban nem Ázsiába dolgozunk, azt a piacot főleg ugródeszkának használjuk a kezdők számára, esetleg kifutós gyakorlásra pl. a Tokyo Fashion Week-en. Tehát, csakis Ázsiában építendő karriert nem szeretnénk vállalni, nem ez a profilunk. Attól függ egyébként, hogy milyen országba, városba látogtsz el, ugyanis ott is sok helyen megkövetelik a 176 centit minimum. Sajnos 170 alatt sehol sem tudnak majd foglalkozntatni profi ügynökségek. A lábhosszabbító műtétnek pedig a gondolatát is vesd el inkább, ez nem játék.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?