Mi az, amit a legkeresettebb szupermodellek megtanultak a modellkedésnek köszönhetően? – 3. rész

Forrás: Modellügynökség | 2016 május 20.

Blogunk segítségével mindent megtudhatsz a modellszakma jó és rossz oldaláról egyaránt, de az igazi tapasztalatokat csakis a modellek maguk tudják átadni. A modellkedés nem egy hagyományos, fix munka és rengeteget vagy távol a családodtól, de ne felejtsd el, hogy remek önismereti tréning és alkalom, hogy a megfelelő emberekkel találkozz a világ számtalan csodálatos pontján. Mivel nem vagyunk egyformák, a modellkedéssel járó lehetőséget és tanulási folyamatot is mindenki máshogy ragadja és éli meg. Új sorozatunkban általad is ismert topmodellek válaszát idézzük a feltett kérdésre:

00-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Coco Rocha: „Azt, hogy nem tudsz mindig mindenkinek a kedvére tenni, ezért a legfontosabb, hogy először önmagadnak felelj meg.”

coco rocha-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Edie Campbell: „Számomra a legnehezebb az volt, hogy megtanuljam, sokkal türelmesebbnek kell lennem. Évekbe telt, mire sikerült.”

edie campbell-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Jacquelyn Jablonski: „Hogy ne tervezzek túlságosan előre programokat. A végén úgyis meg kell változtatnom őket.”

jacquelyn jablonski-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Katlin Aas: „Megtanultam, hogy annak ellenére, hogy annyi különféle ember él a világon, majdnem mindenkivel tudsz közös témát és hasonlóságot találni.”katlin aas-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Molly Bair: „Azt, hogy nagyon jól kell ismerned magadat. Mindig önmagadnak kell lenned, mert az emberek átlátnak rajtad, ha nem az igazi énedet mutatod.”

molly bair-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Rianne van Rompaey: „Hogyan nyíljak meg olyan embereknek, akiket egyáltalán nem ismerek. És hogyan legyek türelmes. Nagyon-nagyon türelmes.”

rianne van rompaey-karrier-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Szerinted melyik válasz a legtanulságosabb?

 1. Szticu
  on

  Az hogy lehet, hogy manapság nincs erőteljes kisugárzású modell? Gondolok itt Naomi Campbell, vagy Tyra Bank-s féle kisugárzásra. Ez ennyire nem megengedett úgy mond? Úgy veszem észre, hogy minden modell személyisége egy kaptafára épül, nincsenek egyéniségek, amit a kisugárzásukon is észre lehet venni. Nem szeretik manapság a tervezők az erőteljes kisugárzású egyéniségeket, modelleket?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Szticu! Nekünk fura olvasni, hogy ezt írod, ugyanis soha nem volt ilyen fontos a modellek személyisége, mint most. A tervezők már nem olyanokat kérnek fel, akiket mindenki ismer, hanem különleges új arcokat, akiknek megegyezik a személyisége és karaktere az általuk elképzelttel. Naomi és Tyra idejében valójában még nem voltak kíváncsiak a modellek igazi személyiségére, most pedig a bőrápoláson keresztül a nyaralásukig mindenről számot kell adniuk. Lehet, hogy azért gondolod így, mert soha ennyi modell nem volt még a piacon, de ha megnézel egy interjút Gisel Bünchennel, Daria Werbowy-val, Joan Smalls-szal, Karlie Kloss-szal, vagy éppen a mi Vanessánkkal, esteleg olyan új modellekkel, mint Molly Bair, vagy Lexi Boling, ki fog derülni, hogy a munkájukon kívül nem sok közös van a személyiségükben.

 2. 961219
  on

  Sziasztok!
  Érdeklődni szeretnék hogy most melyik az a modell ügynökség aki nem kér el előre eggy halom pénzt és azért munkát is lehet kapni náluk. Köszönöm a választ (S) 🙂

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Kommentelő! Úgy látszik rossz tapasztalataid vannak a modellkedéssel, sajnos ez a vélemény nem egyedi itthon. Tudni kell, hogy az olyan profi és megbízható modellügynökségek, mint mi, az Attractive NEM kérnek pénzt a modelljüktől, és persze a jelentkezőktől se. Sem a találkozás, sem a szerződés nem kerülhetne pénzbe, a további díjakat (tesztfotó, sed kártyák kinyomtatása, stb.) pedig megelőlegezi az ügynökség és a későbbi keresetedből vonja le. Egy profi modellügynökség az ügynökségi jutalékból tartja fenn magát, nem pedig portfólió és tanfolyam címszó alatt lehúzott összegekből. Semmiképpen se menj olyan ügynökséghez ahol fizetni kell, ráadásul előre! A csalók további intő jeleiről ebben a bejegyzésben olvashatsz tovább: http://modellugynokseg.blog.cosmopolitan.hu/2014/12/18/vigyazz-a-csalokkal/

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?