Axente Vanessa a Met-gálán ragyogott

Forrás: Modellügynökség | 2016 május 6.

Már megszokhattad, hogy az első magyar szupermodell, vagyis a mi Axente Vanessánk folyamatosan hivatalos a legmenőbb New York-i vörös szőnyeges eseményekre. Képzeld, most a divatvilág társadalmi életének csúcspartijára, vagyis a Met 2016-os gálájára is meghívták! Klikk tovább az izgalmas részletekért!

00axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

A Met Vanessa kedvenc múzeumának, vagyis a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumnak a rövidítése, a gála pedig a múzeum Divat Intézetének jótékonysági báljára utal. Kereken 70 éve ünneplik a világ legnagyobb sztárjai, divattervezői és szerkesztői adománygyűjtéssel a múzeum aktuális divatkiállításnak megnyitóját. A legtutibb az egészben az, hogy a sztárvendégeknek az adott kiállítás témájához illő ruhában kell megjelennie, idén ez nem más volt, mint a “Manus x Machina”, vagyis divat a technológia korában.
Persze nem kevés köze van ehhez az amerikai Vogue-nak (például Anna Wintournak külön részlege van az Intézetben), így magát az ünnepséget egy elő-bulival fejelték meg. A bál előtti estére egy világvége hangulatú shoppingolást találtak ki egy Search & Destroy nevű vintage ruhaboltba koktélokkal, pezsgővel és japán kajával, ahova persze Anna kedvenc magyar modelljét, Vanessát is meghívták. Erre az alkalomra egy különleges Mugler ruhát választott Edun kabáttal, a csoportképen pedig Hana Jirickova topmodell mellett Gordon von Steinerrel láthatod, akivel már több Vogue videót és Chanel kampányt is forgatott.

01axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

02axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

03axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

04axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

05axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan
Ne gondold ám, hogy egy Met-gálára bárki bejuthat! Az év legexkluzívabb estéjéről van szó, ahol ha elég fontos vagy, The Weekend élő koncertjére táncolhatsz egy asztalnál többek közt Beyoncé, Cindy Crawford, Colin Farrell, Karlie Kloss, Katy Perry, Lady Gaga, Nicole Kidman, Robert Pattinson, SJP, Taylor Swift  és persze az összes Kardashian társaságában. Annál az asztalnál egy nem akármilyen menüt is végigehetsz velük, idén például vad menta mártásos bárányborda, kapros mártásos csíkos sügér, bébi spárgával tálalt fehér tokhal kaviár volt az étlapon. Desszertnek pedig egy kis rebarbara kompóttal díszített, zöld almába töltött sörbetet lehetett kóstolni, amit vattacukor fészekbe raktak.

11axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

09axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Mivel ilyenkor a világ összes szempárja arra szegeződik, hogy ki mit és hogyan visel, büszkeségünk egy külön szépítő csapattal készült a Carlyle hotelben foglalt lakosztályában. A smink és a haj Vanessa természetes szépségét hivatott kiemelni, a témához illő fenséges ruhát pedig Peter Dundas, a Roberto Cavalli új vezető tervezője álmodta meg testszínűen, milliónyi ragyogó gyönggyel díszítve. A vörös szőnyeges képen Andreea Diaconuval láthatod Vanit, aki a legendás szeptemberi Vogue címlapjánál is partnere volt.

10axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

08axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

07axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

06axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

12axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Naná, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényhez after-party is dukál! Ezt sem kisebb név szervezte, mint Olivier Rousteing, a Balmain tervezője. Modellünk ide szintén egy 2016-os őszi Cavalli szettben érkezett, mondhatni egy ’70-es évekbeli rocksztárként robbant be a sztárok közé.

13axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

14axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

15axente-vanessa-met-gala-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

3 este, 3 csodás rendezvény, 3 káprázatos szett és Vanessa 3 új oldala, na meg az első alkalom, hogy nem látogatóként, hanem sztárvendégként járt a Met múzeumában. Gondolhatod, mennyire izgult és mennyire érezte jól magát! Neked melyik hangulat jön be a legjobban?

 1. Szticu
  on

  Az hogy lehet hogy Axente Vanessáról alig-alig lehet hallani a médiában, és egyéb divattal foglalkozó lapokban, de pl. Palvin Barbiról vagy Mihalik Enikőről sorra jelennek meg a cikkek, ha topless képet tettek fel instagramra, vagy középső újjas képet tesznek fel…. Amúgy személy szerint nekem Vanessa a legnagyobb magyar szupermodell, a külsején kívül a személyisége is nagyon tetszik, hogy nem magamutogatással és nevetséges botrányokkal hívja fel magára a figyelmet, mint az említett másik 2 személyiség, hanem a különleges külsejével, személyiségével és tehetségével jutott el odáig ahol most van! További sok-sok sikereket kívánok neki!! 🙂

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Szticu! Nagyon köszönjük a véleményedet és a jókívánságaidat!
   Csak a magyar médiában lehet keveset hallani róla, hiszen az amerikai Vogue pl. folyamatosan említi. Azért itthoni divatmagazinok is rengeteg interjút készítettek vele, pl. már a Cosmóban is olvashattál egy izgalmas interjút Vanessával. Az, hogy ezeknek, és az elért sikereinek nincs akkora visszhangja, valószínűleg pontosan azért lehet, amit írtál: nincsen botrányértéke.

 2. Lia
  on

  Én hiányolom a címlapokat.Nem feltétlen a Vogue-nál hanem a Harpersben vagy az Elle-nél illetve más magazinoknál.Egy ideje valahogy csendesebb a karrierje vagy mi látjuk csak így?Párizsban sem volt most pedig sokan szerették volna látni.Jó hogy most két könyvben is szerepelt ami nem kis dolog.A Calvin Kleinnél vége az exkluzív szerződésnek?Erről sincs hír.és egyáltalán kicsit több dolgot szeretnénk tudni róla a fotókon kívül.A kishugával mi van ő dolgozik mint modell?Az angol piac Vanessánál szinte kimaradt.Ezt így tervezték vagy így alakult?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Lia! Vanessa valószínűleg nem fog a Harper’s Bazaar-nak és az Elle-nek dolgozni, mert csakis a legjobb munkákat válogatjuk ki számára és a magazinoknál a Vogue a csúcs.
   Sajnos arról, hogy miért nem volt Párizsban, és miért van most nyugi körülötte nem sokat mondhatunk, hiszen a munkáiról tilos beszélnünk, mielőtt megjelennének. Csak annyit tudunk mondani, hogy érdemes lesz követni a blogot. Csendesnek annyira azért nem mondható, mert még mindig egyedüli magyarként szerepel az amerikai Vogue-ban, például ebben a hónapban is, illetve a mostani szezonra van két Chanel és egy Net-A-Porter kampánya is.
   A Calvin Klein exkluzív szerződésének már vége, hiszen ha még tartana, más márkák kampányaiban nem szerepelhetne.
   Vanessa húga, Gréta továbbra is dolgozik modellként, épp a napokban lesz egy magazinfotózása.
   Az angol piacon nincs túl sok meghódítani való, de amikor Vanessa a londoni divathéten járt, a legnagyobb tervezők kifutóján végigment. Egyébként szokott Londonban dolgozni, ottani megjelenései is vannak, de számára ez nem olyan fontos piac, mint mondjuk a legek legje, New York.
   Sajnos nagyon elfoglalt és sokat utazik, ezért ritkán van ideje blogolni. Mi az, amit meg szeretnél tudni még Vanessáról?

   • Lia
    on

    Szerintem az Elle vagy Harpers sem rossz munka a címlap pláne nem ha egy Anja Rubik szerepel címlapon aki nem most kezdte és még mindg a top kategóriában van.A párizsi kifutót azért hiányoltam most mivel new yorkban két show-n is ott volt.Az angol piacról nem mint meghódítandó területről beszéltem, de pl az angol vagy a francia vogue-nál sem volt címlapon és divatanyagjainkban sem szerepelt tudtommal.az sem lenne rossz.A Chanel szerződés is exkluzív de gondolom katalógus fotózások beleférnek vagy a net-a – porteres felkérés is.a Next-es lookbookról sem tudunk én is véletlenül láttam meg a neten.A models.com on is vannak hiányosságok de ezt gondolom figyelemmel kísérik és bepótolják a kiegészítéseket.Természetesen tudom hogy nem lehet beszélni az épp folyó vagy tervezett munkákról nem is ezt kérdeztem.

    • Cosmopolitan.hu
     on

     Kedves Lia! Lehet, hogy számodra ezek a munkák is megfelelnének, de mi modellügynökökként tudjuk csak átlátni tisztán, hogy mi szükséges egy szupermodell karrierjének a felépítéséhez, előrehaladásához és státuszának megtartásához. Hidd el, nagyon sok minden van a háttérben, amiről nem tudsz, és amiről nem beszélhetünk, Vanessánál pedig mindig is a minőség, nem pedig a mennyiség volt a fontos. Egyébként szerepelt már a francia Vogue-ban is és az angol, francia, olasz anyagokat általában máshol, főleg Amerikában fotózzák.
     Anja azért van ezekben a magazinokban is, mert már 32 éves, régóta a pályán van és fenn kell tartania az érdeklődést, Vanessa pedig mivel csak 2012 óta van a figyelem középpontjában, megteheti, hogy a legjobbak közül válogat. Persze nem minden menedzsment gondolkodik úgy, ahogyan mi.
     Egy szerződés akkor exkluzív, ha abban a szezonban, vagy a kliens által meghatározott időben a modell nem szerepelhet más márka kampányaiban, tehát a Chanel nem lehet az, ha máshol is látod Vanessát.
     A Models.com oldalt pedig nem mi irányítjuk, de gondolj csak bele, hány ezer modell adatbázisa van folyamatosan frissítve az oldalukon, nem tehetnek ki azonnal mindenkihez mindent. Ilyeneket, mint pl. a H&M lookbookjainak összes képét pedig el sem várhatjuk tőlük, és a profil szempontjából nem is lenne olyan fontos.

     • Lia
      on

      Itt nem az a kérdés részemről hogy nekem megfelelnének-e hanem hogy szerintem nívós lapok amikben mai topmodellek is vannak címlapon vagy divatanyagban.Ami a models.com-ot illeti több magyar modellnél láttam hiányosságot és azt gondolom egy ügynökségnek feladata hogy egy ilyen fontos oldalon a modelljei úgy legyenek bemutatva hogy teljes legyen az anyaguk.Nyílván maga az oldal sem mindenben naprakész vagy kimaradnak dolgok, de ha ennyire fontos önöknek Vanessa karrierje ez nem okozhat gondot ha az esetlegesen kimaradt munkákról infót küldenek nekik hogy pótolják.Más.Miért nem láthattuk őt Ralp Lauren bemutatókon eddig?Nagyon igényes és jó ruháik vannak, ahogy a Chanel is kimaradt Európában.Kár.
      A Met gálán viselt Cavalli ruhát az ügynökség választja a modelleknek vagy szabadon lehet márkát választani?A ruha gondolom kölcsönbe van ahogy olvastam, bár vannak akik megkapják utána.

     • Cosmopolitan.hu
      on

      Kedves Lia! Szerintünk pedig Vanessa most is a legnívósabb magazinokban szerepel és ismételten kiemelnénk, hogy nem a mennyiségre hajtunk.
      Azt azért érdemes tudni, hogy a Models.com egy blognak és fórumnak indult adatbázis, szóval a kliensek nyilván nem ezek alapján fognak dönteni, ez inkább a követőknek mérvadó. Mi az, amit hiányolsz Vanessa profiljáról? Még az összes bemutatóját is végig tudod pörgetni akár tervezőre, vagy évre lebontva.
      Ralph Lauren valóban egy nagyon igényes márka, de nem számít annyira fontosnak és karrierépítőnek New Yorkban, mint mondjuk Calvin Klein. Arra egyébként még nem gondoltál, hogy nem kérheti fel minden márka ugyanazt a modellt? Mert sajnos ez nem úgy működik, hogy jelentkezik Vanessa, hanem egyesével választják ki az összes lányt.
      A ruhákat pedig nem az ügynökség, hanem az ügynökség által megbízott stylist választja ki, sokszor éppen az amerikai Vogue munkatársait. Márkát szabadon lehet választani, kivéve ha a modell képviseli az egyiket és csak abban jelenhet meg. És így igaz, ahogy írod, a ruhákat 99%-ban vissza kell vinni.

     • Lia
      on

      Szerintem kiderült az eddig leírtakból hogy nem a heti megjelenést hiányoltam az újságokban.
      A models com szerintem a divat iránt részletesebben illetve egy adott modell karrierjét bemutató oldal ami igen hasznos.Amit korábban is írtam hogy a Next lookbook nem szerepel a munkái között.Egyébként high fashion modelnek írtátok őt ami illik is rá, de akkor egy H and M hogy fér bele ebbe? nem az a kör nem?Nekem ezzel nincs bajom csak ti írtátok ha már a Ralph Lauren szóba került az egy high fashion márka épp…A kifutóról írtam korábban Ralph Lauren és a Chanel kapcsán ezt félreértettétek,nem kampányarcként gondoltam.Tudom hogy vannak casting direktorok és ők válogatnak.A Forbes interjú nekem kicsit rövid volt egy folytatás nem lenne rossz pl.A húga távol keleten kezd majd modellkedni vagy ez még korai és csak fotózásai lesznek magazinokba?

     • Cosmopolitan.hu
      on

      Kedves Lia! A Next inkább online katalógus volt, mint lookbook, ezeket pedig a Models.com nem nagyon szokta feltölteni, a Next céghez pl. csak kampányokat társít.
      A H&M manapság igenis nagyon fontos helyet foglal el a divatiparban és egy óriási birodalom, nem véletlenül kollaborálnak velük híres designerek. Főleg a H&M Studio fontos, aminek Vanessa az arca most is, ráadásul bemutatókat is szerveznek Párizsban, amin Vani szintén szerepelt már többször.
      Gréta már fotózott Párizsban is egy Chloé lookbookot, de hosszabb időre valószínűleg Ázsiába fog utazni először, ahogy Vanessa is anno, de erről még semmi biztosat nem mondhatunk előre.

     • Lia
      on

      H&M-et azért írtam mivel nem high fashion kategória – ahova Vanessát sorolják – bármennyire terveznek időszakosan terveznek nagyobb tervezők nekik.Ettől még nem lesz egy chanel de kétségtelen rang ott lenni a bemutatóikon vagy egy kampányukban is.Illetve jól fizet a katalógus munka is.Greta Chloé lookbokján meglepődtem mert nagy dolog még alig kezdőként egy ilyen munka.Az Axente név segíthet is de nagy teher is…

 3. Kata
  on

  Ez már nekem is eszembe jutott, hogy talán jót tenne neki 1-2 botrány, vagy ha ő lenne Leo di Caprio aktuális barátnője 🙂

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Kata! Vanessa, mi és a külföldi ügynökei is azon dolgozunk, hogy világhírű szupermodell karriert építsünk számára a legminőségibb munkákkal. Ezt úgy érjük el, hogy keményen megdolgozunk érte, közben Vanessa 100%-ban magát adja. Amiről te beszélsz, az nem tartozik hozzá egy high fashion modell sikeréhez és minden ilyen celebkedő, mesterséges botránytól messzire el szeretnénk zárkózni. Az Attractive-nak nem ez a stílusa, nem ezzel szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet. Vanessának az tesz jót, hogy olyan eredményeket tud felmutatni, amiket eddig még egyetlen magyar modell sem.

 4. Eszter
  on

  Reméljük hamarosan látjuk őt a VS kifutóján is. 🙂

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?