Így tartja magát formában egy olimpikon-modell-anyuka

Forrás: Modellügynökség | 2016 április 27.

Valószínűleg nincs még egy olyan nő a Földön, aki a címben található titulussal büszkélkedhet. Természetesen Varga-Dobár Éváról van szó, aki amellett, hogy 7 éve az Attractive Models tökéletes testű modellje, már 2 éve egy gyönyörű kisfiú anyukája is. Tudtad, hogy Éva mindössze 15 évesen már Európa-bajnok úszónő volt és kijutott a pekingi olimpiára is? Visszavonulását követően pedig már modellként utazta be a világot és azóta is csodálatos kampányokat zsebel be. Legutóbb például unokahúgával, a szintén nálunk modellkedő Zitával láthattad az Amnesia kampányában. Éva sok nőnek lehet méltó példaképe, hiszen az élet számos területén helyt tud állni és nem riad vissza a nehézségektől. Modellünk ma teljes őszinteséggel mesél arról, hogy hogyan őrzi meg anyukaként továbbra is a versenysportnak köszönhető és a modellkedéshez elvárt bomba alakját:

00varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

„Milán születése előtt több évvel versenyszerűen sportoltam, később évekig dolgoztam modellként. Ha lehet ezt így mondani, mindig is előtérben volt az alakom. Az úszástól nagyon sokat kaptam. Mind testileg, mind mentálisan. Megtanultam az alázatot, a kitartást, az öröm és a fájdalom „kezelését”, mindemellett pedig kaptam egy vékony, kissé erős csontozatú, sportos testalkatot.

01varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

02varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

A várandósság alatt és a szülés után viszont bajban voltam, korántsem azt a képet láttam a tükörben, mint előtte. Ami nem is meglepő, hiszen egy kis csodát hoztam a világra, mindenem átalakult. 1 hónappal a szülés után határoztam el, hogy ahogy az időm és a fiam engedi, szeretném visszaformálni az alakomat. Nem volt egyszerű, 20 kg felesleggel kellett harcolnom. Természetesen végig Milán volt az első. Szoptattam, etettem, játszottam, altattam, mint minden anyuka. Viszont túlóráztam is. Ha napközben aludt, otthon tornáztam a lakásban, este lefekvés után mentem az edzőterembe. Sokszor dobálom őt a levegőbe a mai napig, mint egy óriás medicinlabdát.

03varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

04varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Mikor már nem szopizott, ráálltunk az egészséges ételekre. Amilyen püréket főztem neki, az én tányéromra is sokszor ugyanaz került. Amikor napi 5x evett, én is követtem az időbeosztást és vele együtt ettem gyümölcsöt vagy éppen este 7-kor már vacsoráztunk. A testem edzését komolyan vettem, az étkezést (ami szintén ugyanolyan fontos) viszont játékosan oldottam meg. Nincs is nagyon idő több félét főzni egy pici baba mellett, csupán ha ő egészséges ennivalót kap tele vitaminnal, akkor az az én szervezetemnek is tökéletes.

05varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

06varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Nem volt könnyű feladat, sőt! De mindezt nem tudtam volna megcsinálni segítség nélkül. Anyukám a legjobb mami és dadus egyben! Sokszor átvállalta Milánt, amíg futni vagy úszni mentem. Vagy éppen apa-fia program volt a játszótéren. Esetleg a dédszülőknél játszott, amíg a közeli edzőteremben voltam. Szóval segítség nélkül nagyon nehéz, én ilyen szempontból el vagyok kényeztetve. De úgy gondolom, hogy elszántság és egy pici szervezés kérdése és mindent meg lehet oldani. Csak legyen mellettünk egy segítő férj, mami, dédi, szomszéd, dadus vagy a legjobb barátnő.07varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

08varga-dobar-eva-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Ilyen szempontból nem én vagyok a válasz sok kérdésre. Én nem tudok felmutatni napi diétás étrendet vagy edzésprogramot. Úgysem én alakítanám, hanem a kisfiam! Edzeni akkor edzem, amikor este nem esem össze a fáradtságtól vagy kis segítséggel eljutok az uszodába vagy edzőterembe, enni pedig úgy eszem, ahogy tudok. Odafigyelve, egészséges dolgokat, sok gyümölccsel, persze ez nem azt jelenti, hogy néha nem csúszik be egy hamburger vagy pizza, esetleg néhány finom süti.”

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?