Milyen appokra van szüksége a modelleknek?

Forrás: Modellügynökség | 2016 április 25.

Egy modellnek nem csak azért kell mindig a közelben tartania a mobilját, mert olyan csodás helyeken fordul meg, hogy hiba lenne kihagyni a fényképezést. Amíg mondjuk a ’90-es években még csak vonalason lehetett kommunikálni és térképpel eligazodni, mára már az egyre okosabb telefonoknak köszönhetően azonnal tájékozódhatnak mindenről, amire egyből reagálni is kell. A bookerek bármikor küldhetnek e-maileket, bármikor csöröghetnek, hogy el kell menni egy castingra, ezért az az elsődleges, hogy mindig legyen náluk egy hordozható töltő, és hogy legalább olyan rendezettek legyenek a telefonon a dolgaik, mint egy füzetben, vagy inkább már laptopon. Ma tehát arról fogunk beszélni, hogy milyen típusú applikációk letöltése tudja könnyíteni a modellek néha káosz-szerű életén.

00appok-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

1. Kapcsolattartó appok:

Nem a Facebook az elsődleges ám! Persze ott is szoktunk írni a lányoknak, de ha külföldön vannak, nagyjából naponta Skype-olunk. A legeslegfontosabb, hogy az az e-mail cím legyen beállítva alapértelmezettnek a telefonon, amiről minden booker tud és ami folyamatosan jelzi a bejövő üzeneteket. Mi elsősorban azt szoktuk ajánlani mindenkinek, hogy a saját nevével ellátott Gmail-fiókot hozzon létre már a modellkedés elején.

01appok-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

2. Szervező appok:

A szoros időbeosztással megáldott modelleknél egy precízen vezetett naptár akár a sikeres karriert is jelentheti, ezzel ellentétben a nemtörődömség itt is súlyos veszteségeket eredményezhet, például munkák elbukását. Sokan írnak még kézzel határidőnaplót, azonban ha a telefonon vezetik az időbeosztásukat, akkor sem fognak elveszni az adatok, ha esetleg a telefont elhagyják, mert lehet más eszközökre is szinkronizálni. Előnye lehet még az is, hogy emlékeztet az adott időben és nem marad átláthatatlan krikszkraksz a füzetben, ha esetleg többször kellene módosítani a bejegyzést. Pár ingyenesen letölthető példa: 24me, Cozi, Planner Pro, Remember the milk.

02appok-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

3. Appok tájékozódáshoz:

Ha belevágsz a modellkedésbe, elengedhetetlen, hogy mindenhol időben és felkészülten jelenj meg. A késés illetlenség és hátráltatja mások munkáját, nem fogadják el azt az indokot, hogy nem találtad meg, pontosan melyik metróra kell szállnod Párizsban. Legalább egy megbízható alkalmazásnak kell lennie a telefonodon, ami elirányít adott időben az adott helyre, és amivel akár már előző nap felkészülhetsz. Gondolunk itt olyanokra, mint világtérképek, repülő és tömegközlekedési menetrendek, vagy maga az Uber, esetleg éttermek, kiadó szobák keresése a közelben. Nagyon fontos, hogy külföldön pénz- és mértékegységváltó appod is legyen. Airbnb, BKK Futár, EasyJet, Google Maps, iFly Airport Guide, Kayak, Moovit, Street Easy, TripIt, Yelp, XE – ezeket ajánljuk.

03appok-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

4. Fitnesz appok:

Rendszerezetten a körméretek betartása is jobban megy, na meg a program kidolgozása, amivel ezt eléred. Az ügynökséged úgyis behív legalább havonta méretkezni, ezért jobb nem csalni. Például ha valakit kiajánlunk 90-es csípővel és mire kiutazik már 96-os, az akár a hazaküldést is jelentheti. Ilyen típusú alkalmazásokkal akár előre is meg tudod tervezni, hogy mikor mit fogsz enni, és hogy hogyan tudsz akár külföldön is a modell apartmanban annyit mozogni, amennyit egyébként otthon szoktál. Azért is szuper, mert számszerűen vissza tudod nézni a változást és az azt kiváltó okot. Ne feledd: mi nem a kilókat, hanem a centiket mérjük és szó sincs koplalásról. Nem a fogyás, hanem a feszesedés és szálkásodás a lényeg. Modelljeink kedvencei: Cron-O-Meter, MyFitnessPal, MyNetDiary, Nike+, RunKeeper,  Skimble Workout Trainer.

04appok-modellugynokseg-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?