Tudományosan a modellkedésről

Forrás: Modellügynökség | 2016 április 11.

A blogon keresztül igyekszünk nap mint nap kielemezni és átadni neked, hogy mi szükséges a modellek sikeréhez szakmailag, és persze testileg-lelkileg is. Modellügynökökként ehhez értünk, ám ügynökségünk vezetője egy teljesen más, új nézőpontra is rábukkant a neten. A Vocativ meglepő adatokkal szolgáló tudományos videóit osztotta meg a lányokkal, amik egy teljesen új megvilágításba helyezik a modellkedést.

00-16

A Vocativ egyébként a New York-i divathét egyik hivatalos partnere, ezért nem csoda, hogy pont ezen az eseményen indultak neki a kutatásnak. Érdemes lecsekkolnod ide kattintva az első videót, amiben a modellek kifutós járását elemzi porcikáról-porcikára egy kiropraktőr, fizioterapeuta és egyben sportorvos. Nem is olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, igaz?

A második érdekességet Coco Rocha szupermodellnek köszönhetjük, aki a Vocative oldalán blogol arról, hogy valójában milyen érzés a kamera előtt állni. Néhány fontos gondolat a pózolás királynőjétől:

coco rocha-1

„A modellek leginkább egy némafilm színészeihez hasonlíthatók. Ahogy a legnagyobb színészek, a sikeres modellek is különböző karaktereket játszanak el. Modellként én ennek a folyamatnak az örökös megújulásáért élek. Egy jó modellnek meg kell feledkeznie az egójáról. Nem játszhatod állandóan a bombázó dívát. Nem ülhetsz csak ott úgy csinosan. A kamera másik végén is vannak szemek, amiknek fel kell keltened a figyelmét. Néha sebezhetőnek, rémültnek, sőt groteszknek kell lenned, hogy felkeltsd az érdeklődést. Minden fényképnél és minden mozdulatnál szavak nélküli fordítóként dolgozol, ugyanis az egyetlen eszköz, amivel elmesélheted a sztorit, az a tested és az arcod. A legmegragadóbb képek végül is csak akkor születhetnek, ha a modell érzelmeket mutat ki és dinamikusan mozog.”

A tudósok csapata Coco gondolatain felbuzdulva hordható szenzorokat tapasztott fel 12 modellre a legutóbbi New York-i divathéten, hogy kiderüljön, mi zajlik bennük a bemutatók előtt. Meglepő, hogy a 12-ből pont a leghíresebb modell stresszelt a legjobban, ugye?

Itt is beigazolódott, hogy valóban több fizikai és szellemi munka van a modellkedés mögött, mint azt legtöbben gondolnák. Reméljük számodra is legalább olyan tanulságos volt, mint amennyire izgalmas. Nem elfelejteni, hogy (ahogy Coco is mindenhol elmondja) a modellek tényleg nem élő ruhafogasok!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?