7 fontos tanács ahhoz, amikor először jársz a modellügynökségen

Forrás: Modellügynökség | 2016 március 4.

Ha kitöltötted és a megfelelő képekkel elküldted nekünk a jelentkezésedet, már csak a válaszunkra kell várnod, amit általában egy héten belül meg is adunk. A válasz lehet nemleges, amikor sajnos nem a te arcodat keressük és persze lehet, hogy olyan e-mailt, vagy telefonhívást kapsz, hogy felkeltetted az érdeklődésünket és szeretnénk megismerni. Az ismerkedésre minden esetben az irodánkban kerül sor egy beszélgetés és pár kép elkészítése keretében, ami persze semmi elkötelezettséggel nem jár még egyik fél részéről sem. Az egész olyan, mint egy jó hangulatú állásinterjú, ahol sok-sok érdekes kérdést teszünk fel egymásnak. Részünkről azért, hogy körvonalazódjon, mennyire akarod az egészet és mennyire tudnánk tökéletesen menedzselni, neked pedig nagyon fontos, hogy mindent megtudj az ügynökség és egyáltalán a modellkedés működéséről. Azt már tisztáztuk, hogy hogyan tudsz felkészülni az első találkára, most pedig jöjjön a téma egy kicsit etikaibb oldala, vagyis hogy milyen viselkedési szabályokat érdemes betartanod, ha már az ügynökségen jársz:

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Ne játszd meg magad.
Ugye nem nagyon kell magyaráznunk, hogy miért került ez a legelső helyre? Persze ilyen helyzetben mindenki a lehető legjobb oldalát akarja mutatni és ez így is van rendjén. Viszont sose ess abba a hibába, hogy kifordulsz önmagadból azért, hogy bevágódj nálunk. Egy modellnél ugyanolyan sokat nyom a latba a személyisége, mint a híresen fontos magassága, a közös munka alatt pedig úgyis minden ki fog derülni.

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Ne szervezkedj a szüleid háta mögött.
Ha 18 év alatt vagy, valószínűleg addig nem tudjuk összehozni a találkozót, amíg anyukád, vagy apukád nem ér rá eljönni veled. Számunkra nagyon fontos, hogy a közeg, amiben élsz támogasson a karrieredben és együtt tudjon működni velünk. Hidd el, hogy egyedül nem fog menni és egy magára valamit adó modellügynökség nem megy bele abba, hogy átverje a szüleidet. Mellesleg, ha oda kerül a sor, a szerződést sem írhatod alá valamelyik szülőd jóváhagyása nélkül.

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Inkább érkezz korábban, mint hogy elkéss.
Tájékozódj előre, kérj telefonon segítséget, de soha ne késs el az előre megbeszélt időpontról. Ez a világ legnagyobb tiszteletlensége, amire ebben a szorosan beosztott szakmában borzasztóan érzékenyek vagyunk. Azért kaptad azt az időpontot, mert akkor tudunk fogadni és beleegyeztél, hogy neked is megfelel, ezért illik legalább 10 perccel előtte megjelenned. Ha mégsem jó az időpont, azt mindenképpen jelezd jóval előtte, ha pedig rajtad kívül álló okok miatt késnél, azonnal szólj telefonon, hogy át tudjuk rendezni a beosztást.

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Merj válaszolni és kérdezni is.
Senkinek se haraptuk még le a fejét, ezért ne legyél annyira megszeppenve, hogy válaszolni sem mersz. Ezzel egyáltalán nem teszel jó benyomást, mert azt kommunikálod, hogy annyira nem is érdekel és valószínűleg még az időt is húzod. Azért vagy itt, hogy minél többet megtudjunk egymásról, úgyhogy próbálj pozitív lenni és megbízni bennünk. Ugyanilyen fontos, hogy használjátok ki azt az időt, amikor lehetőséget adunk arra, hogy tőlünk kérdezzetek. Ezzel nem csak azt az érzetet fogod erősíteni bennünk, hogy tényleg érdekel a szakma. Magadnak is jót teszel azzal, ha megismered a dolgok menetét és megtudod, hogy mire számíthatsz.

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Örök szabály: szemkontaktus és határozott kézfogás.
A testbeszéd azért fontos, mert rengeteg mindent elárul rólad, még azelőtt, hogy megszólalnál és valószínűleg ezerszer hallottad már, de tényleg nagyon fontos az első benyomásnál. Például ha belenézel annak a szemébe, akivel beszélsz, sokkal bizalmasabb lesz a hangulat, míg ha mellé nézel, azt fogja gondolni, hogy nem figyelsz rá és azonnal hátránnyal indulsz. Ugyanígy egy erőtlen kézfogás jelentheti a teljes érdektelenséget is, amit ilyenkor jó lenne elkerülni. Senkinek nem kell összetörni a kézfejét, de egy határozott kézfogás már jelzi, hogy részt akarsz venni a beszélgetésben.

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Jegyezd meg és szólítsd nevén az embereket.
Nagyon fontos módja annak, hogy kifejezd az érdeklődésedet, na meg a tiszteletedet. Ráadásul minél többször mondod ki annak a nevét, aki nemrég mutatkozott be neked, annál jobban fogsz emlékezni rá. Napi 100 jelentkező után is a neveden fogunk szólítani és elég kínos lenne, ha pont te felejtenéd el hármunk nevét.

7. Az alkalomhoz illően jelenj meg.
Ez az alkalom pedig arra szolgál, hogy megtudjuk, mennyi lehetőség van benned és mennyire vagy alakítható. Mindegy, hogy honnan jössz hozzánk, gondoskodj arról, hogy a sminked le legyen mosva és letisztult, egyszerű, esetleg egy picit elegánsabb ruhában jelenj meg. Nem kell magassarkú, nekünk az is tökéletes, ha egy csinosabb fekete pulcsiban és farmerban jössz be. Amit semmiképpen se legyen rajtad, mert ki nem állhatjuk: túl sok ékszer, túl sok parfüm, feliratok, strasszok és rikító színek. Ha ezeket nem tartod be azt tiszteletlenségnek vesszük és újabb értékes időt vesztegetünk mondjuk a smink lemosásával, vagy másik felső keresésével. Fontos, hogy lássuk az alakodat, tudjunk rólad természetes képeket csinálni és hogy le tudjuk venni a körméreteidet, ezekhez pedig elvárjuk az együttműködésedet.

jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Lehet, hogy ezek nem is tűnnek olyan fontosnak neked, de ne feledd: ebben a szakmában nagyon sokat számít az első benyomás és mindig az a cél, hogy emlékezzenek rád. Nagyon kevés időd van, hogy meggyőzz embereket és ha nem tartod be például a fent említett utolsó 3 pontot, az akár a jövőben munkák elvesztését is jelentheti számodra. Ugye, hogy nem minden a kinézet?

 1. Nina
  on

  Sziasztok!
  Az lenne a kérdésem, hogy akiket behívtatok találkozóra, azoknak tegezni kellet titeket? Vagy magázni? Vagy ez a jelentkezők életkorától függ? Csak azért kérdezem, mert azért nem merek jelentkezni hozzátok, mert ezen izgulok. 😀

  • admin
   on

   Kedves Nina! Nagyon aranyos a kérdésed, de igazán nincs miért izgulnod! Még senkinek sem haraptuk le a fejét és egyébként mindenkivel tegeződünk, nem vagyunk azért még olyan öregek! Szeretettel várjuk jelentkezésedet.

 2. Emma
  on

  Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy a 165 centimmel lenne e eselyem az Attractive modellugynoksegnel? Mivel nezegettem az oldalt, latom minden lany magasabb. Ez erteheto is, mivel tudom hogy az ilyen magas lanyok az eselyesek a nemzetkozi piacra, a kifutora. De aki kicsit alacsonyabb 170 centinel annak eselye sincs bejutni? Elore koszonom a valaszt!

  • admin
   on

   Kedves Emma! Sajnos a 165 cm nagyon-nagyon kevés, még ha fiatal is vagy, mert az alsó magassághatárunk 172 cm és 176-177 cm lenne az ideális. 170 cm alatt sajnos nem valószínű, hogy külföldön felvennének modellkedni, ezért hozzánk biztosan nincs esélyed bejutni.

 3. on

  Kedves Attractive!
  Szeretnék modellkedni, szimpatikus is ez az ügynökség de sajnos én Németországban élek. Láttam egy bejegyzést a külföldi, komoly ügynökségekről de németet nem tettek bele. Tudnátok nekem mondani néhányat amiben teljesen megbíztok? Mennyire kell jól tudnom a nyelvet (a németet), hogy jelentkezhessek egy ügynökséghez? Miért van az,hogy egyik ügynökségnél az alsó határ 170 másnál meg 172-174?
  Válaszotokat elöre is nagyon köszönöm!
  Üdv.: Diana

  • admin
   on

   Kedves Diana! Németország azért maradt ki a felsorolásból, mert nem olyan meghatározó divatpiac, oda inkább csak direkt munkákra utaznak ki a lányok. Mi ezekkel az ügynökségekkel dolgozunk, őket ajánljuk: M4 Models Management, Mega Model Agency, Model Management, Place Models és Spin Model Management. Mindegyik Hamburgban található.
   Szerintünk, ha angolul jól tudsz beszélni, az tökéletesen meg fog felelni nekik, elvégre ez a nemzetközi nyelv a világ más pontjain is. Arra egyébként nem gondoltál még, hogy Magyarországon keress anyaügynökséget, aki a legjobbaknál tudna elhelyezni?
   A magassághatár pedig az ügynökség minőségétől is függhet, például ha nagyon alacsony a szám, akkor tuti nem profik és mindenkit felvesznek a pénz miatt. És persze attól is függhet, hogy mennyire szigorúak, mert a 172 igazából azokra vonatkozik, akik még fiatalok és növésben vannak, ugyanis a modellek ideális magassága 177-180 cm.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?