Milyen az, amikor egy modell magántanuló lesz?

Forrás: Modellügynökség | 2016 február 28.

Általános tévhit, hogy ahhoz, hogy valaki elkezdjen modellkedni, magántanulónak kell lennie, vagy háttérbe kell szorítania a tanulást. Tisztázzunk is gyorsan pár dolgot a témában.  Az első, hogy amíg le nem érettségizel, az Attarctive a sulit helyezi az első helyre. A következő fontos dolog, hogy mi senkire nem erőltetjük rá, hogy magántanuló legyen, ezt a döntést a szülőknek kell meghoznia az iskolával szorosan együttműködve. Ha lehetőséged lenne év közben is utazni, az azt jelenti, hogy sok munkád van, keresett vagy és szeretnek a külföldi ügynökségek, tehát felmerül a kérdés, hogy élsz-e a lehetőséggel és belevágsz-e a hagyományos órarendtől eltérőbe.

magántanuló-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Nagyon fontos kiemelni, hogy az, hogy valaki magántanuló, nem azt jelenti, hogy egész évben lazsálás van és bukásra állunk mindenből. A magántanuló modellek ugyanúgy hajtanak a jó jegyekre, sőt még keményebben, hiszen egy másik országban írják a leckéjüket és készülnek fel a munkájuk végeztével. Erre a legjobb példa egyik magántanulónk, Tina, aki Isztambulban és Dubajban is bizonyított már, és aki már akkor is szuper tanulmányi eredményekkel büszkélkedett, mikor felvettük modellnek. Tina élete legizgalmasabb utazása előtt már meséli is, hogy a váltás mennyiben befolyásolta a teljesítményét és egyáltalán hogyan néz ki az egész a gyakorlatban:

magántanuló-modellügynökség-blog-cosmopolitan

„Idén harmadikos vagyok a gimiben, és mivel lehetőséget kaptam, hogy év közben is utazhassak, magántanuló lettem. Ez nem azt jelenti, hogy nem az iskola az első, mert ha elutazok, a tanulnivalóm mindig jön velem.

magántanuló-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Az igazság az, hogy imádom. Összeszedett vagyok, és tudom, mit akarok elérni. Nem szorítom háttérbe a tanulást amellett, hogy a munkára koncentrálok. Amikor csak időm van, és itthon tudok lenni, bejárok az iskolába is és dolgozatokat írok, néhány órára beülök, hogy könnyítsek a dolgomon. Emellett azokba a tantárgyakba fektetem az energiám, amiket tényleg fontosnak érzek, a többi órát van, hogy ki is hagyom és inkább több időt töltök a családommal, itthon tanulással.

magántanuló-modellügynökség-blog-cosmopolitan
A jegyeim maximum annyiban változtak, hogy még jobbak lettek. A szüleim pedig, mint mindenben, ebben is támogatnak, mert ők is látják, hogy ez inkább előnyömre vált, mint hátrányomra. Szerencsés vagyok, mert az iskolában (tanárok, diákok) is mindig segítenek nekem és támogatnak.”

magántanuló-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?