Divatkönyvek, amiket mindenképp el kell olvasnod – 4. rész

Forrás: Modellügynökség | 2016 február 5.

Az Attractive modelljei már ajánlották neked saját kedvenceiket, azonban most újra átvesszük az irányítást a tanácsokat illetően. Mindenképpen érdemes utánanézni ezeknek a könyveknek, ha érdekel a modellkedés, a divatvilág, vagy már modellként dolgozol! Ugyanis az alábbi irományokból még többet tanulhatsz a modellek életformájáról, történelméről, a pózolásról, arról, hogy hogyan tudod elérni álmaid sikereit, és hogy kik számítanak a legbefolyásosabbnak és a leghíresebbek a szakmában, meg persze magáról az angol nyelvről is. És persze a kizárólag képes könyvekből is rengeteget lehet ám tanulni, inspirálódni! A listán szereplő könyveket külföldön vagy Amazonon keresztül tudod begyűjteni, mi pedig kellemes olvasást kívánunk és várjuk kommentben a visszajelzéseket!

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Fern Mallis:  Fashion Lives – Fashion Icons with Fern Mallis

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Carine Roitfeld : Irreverent

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Maureen Callahan: Champagne Supernovas – Kate Moss, Marc Jacobs, Alexander McQueen, and the ’90s Renegades Who Remade Fashion

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Kim Luret: How to Model In Paris

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Eila Mell: New York Fashion Week – The Designers, the Models, the Fashions of the Bryant Park Era

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Raphaelle Stopin & Michel Mallard: Steven Meisel, Three Hundred and Seventeen & Counting (Covers for Vogue Italia 1988-2009…)

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Arthur Elgort: The Big Picture

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Naomi Campbell: Naomi

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Isabella Rossellini: Looking At Me – On Pictures And Photographs

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Iman: I Am Iman

divatkönyvek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 1. szticu
  on

  Sziasztok! Lenne pár kérdésem a modellkedéssel kapcsolatban. Én személy szerint nem akarok modell lenni, és annyira nem is érdekel ez a része a divatnak, viszont maga a jelenség az nagyon érdekel, és érdekesen látom hogyan alakul ez az ipar.

  1.) A 90-es években, de még a 2000-es évek elején is olyanok lettek híres modellek, akik iszonyat nőiesek vagy különlegesek voltak, hihetetlen kisugárzásuk volt, és a személyiségük nagyon eredeti volt. Mellesleg modellként is iszonyat profik voltak. A mostani modell generációt ahogy elnézem, az ilyen 20on éves befutott modellek annyira egyhangúak, szépnek nagyon szépek ez nem is kérdés. Viszont annyira egyformának tűnnek, nem igazán látni a személyiségüket még a riport videókból sem, olyan kis jellegtelenek. Össze se lehet hasonlítani a régi nagy szupermodellekkel pl. a mostani új 10 victorias secret modellt, csak hogy példát említsek. Ez a jelenség ez nem zavarja a divattervezőket?

  2.) Azt hallom mindenhol, hogy a külsőnek ugyebár adottnak kell lenni: centik, fotogén arc, vékony test alkat, magasság. És innentől kezdve, jó nagy szerencsével a lányon múlik hogy befut-e vagy sem. A személyiségével, kisugárzásával, jó kommunikációs képességeivel tud előre menni. Akkor pl. hogy lehet hogy ilyen Kendall Jenner, Gigi Hadid ilyen rövid idő alatt (csupán pár év) ekkora karriert futottak be? Annyira lehangoló, hogy csak azért mert híresek, nagy nevük van, ill. jó családi háttérrel rendelkeznek, kiszorítják a mezőnyből a nagy tehetségeket. Mert el kell ismerni nagyon szép lányok mind a ketten! Viszont annyira üres és buta tekintetük van a fotókon, hogy az borzalom. Ahhoz képest hogy pl. Tyra Bansknak ezer arca volt a képeken, ezek a lányok ugyanazt az arckifejezést tudják vágni minden képen. Akkor hogy futhattak be ennyire?

  3.) Sok sztorit hallok, hogy s-es méretű lányoknak mondják azt hogy kövér, és hogy fogyjon le. Sok lány elnézek, ismerősi körből is, és éheznek, mindent megtesznek annak érdekében hogy xs-es méretük legyen. Akkor pl. Palvin Barbi hogy tarthat ott ahol? Azért az ő testalkata bőven nem olyan mint egy modellé. Ő sem kövér, ne értsetek félre. De jóval vaskosabbnak és löttyedtebbnek tűnik a többi modellnél, mégis nagy karriert futott be.

  Előre is köszönöm ha megválaszoljátok ezeket a kérdéseke. Szép napot! 🙂

  • admin
   on

   Kedves Szticu! Köszönjük az érdekes kérdéseket, mondanánk is a válaszunkat szépen sorban:

   1. A 90’es évek modelljeire valószínűleg azért emlékeznek az emberek ennyire erősen, mert volt maximum 10 lány világszerte, akinek mindenki ismerte a nevét és ők kapták meg az összes munkát, csak őket lehetett látni még a TV-ben is. Ezzel ellentétben most annyi szebbnél szebb modell van a piacon, mint még soha. A tervezők már nem akarják, hogy a híres modellek elvonják a ruhákról a figyelmet, ezért mindig a legújabb, legkarakteresebb és úgymond még felfedezetlen fiatal lányokat akarják megszerezni a világ legtávolabbi pontjairól, akik csakis náluk jelennek meg és csak az ő márkájukat képviselik. És ebben a személyiségük is nagyon fontos szerepet játszik. Ezekért az exkluzív modellekért egyébként gyakran harcolnak egymással a tervezők. Szóval nem zavarja őket, hiszen ők alakítják az egész szakmát olyanra amilyen. Egyébként a legendás szupermodellek is nagyon fiatalon kezdték.

   2. Erre a kérdésre nagyjából megadtuk a választ a Miért más, ha egy sztár lánya kezd el modellkedni? bejegyzésünkben. Valóban sokan panaszkodnak ugyanarra, amire te is, pl. hogy Kendallnak ugyanolyan az arca minden képen, viszont az biztos igaz, hogy egy Delevingne, Depp, Jenner,vagy Kardashian névvel bármit el lehet adni manapság.

   3. Először is, mi soha nem mondanánk egy fiatal lánynak azt, hogy kövér. A méretek valóban nagyon fontosak a modellszakmában, Párizsban például borzasztó szigorúan veszik őket. Fogyás helyett inkább bizonyos centik lefaragásáról és feszesítésről, szálkásításról szokott szó lenni. Azt viszont nem győzzük elégszer elmondani, hogy az éheztetés semmire nem megoldás, csakis ártani tud, és hogy a modellek nem koplalnak, csupán egy bizonyos étrendet követnek és rengeteget mozognak. Palvin Barbara valószínűleg a millióból az az egy, akinek az arcával és személyiségével sikerült befutni ilyen alacsonyan is. Ő egy különleges eset, de inkább a commercialabb modellek közé tartozik, tehát inkább beauty kampányokban és filmekben fogod látni, nem pedig a divatheteken és az amerikai Vogue címlapján.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?