GYIK, avagy gyakran ismételt kérdések – 5. rész

Forrás: Modellügynökség | 2016 február 1.

Rengeteg érdeklődő e-mailt és telefonhívást kapunk tőletek nap mint nap és szerencsére egyre több kommentet is a Modellügynökség bejegyzései alá. Ezekre természetesen egyenként is válaszolunk, de hogy senki se maradjon le semmiről, nézzük csak, hogy mik az elmúlt hónapok leggyakrabban feltett kérdései!

gyik-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Fogszabályzóval is lehet dolgozni modellként?

Nagyon örülünk, hogy ezt a kérdést egyre többször teszitek fel, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre többen gondoltok időben a fogaitok állapotára. Nem mindegy azonban, hogy hol és hogyan rakják fel a fogszabit, mert modellként nem szerencsés, ha 3 évet kell várnod a levételére. Ebben a bejegyzésben korábbi modellünk, Dr. Bukna Ildikó egyébként mindent elárul a fogszabályozásról. A lényeg, hogy kezdőként nem jelent problémát, de külföldre így sajnos még nem tudunk kiajánlani. Utóbbi nem feltétlenül probléma, ha még időben vagy, hiszen kellő tapasztalat és tudás nélkül egyébként se engednénk utazni. Az itthoni munkák pedig attól függnek, hogy mennyire látszik, és hogy milyen stádiumban van a fogaidnak a helyreállása. A képeken látható modellünk, Dóra láthatatlan fogszabályzója szinte észre sem vehető, ugye?

gyik-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Hány éves korig lehet jelentkezni modellnek?

Az Attractive-nál a jelentkezéshez 21 év a felső korhatár, de ilyenkor már nem tudunk olyan apró léptekben haladni, mint egy 13 éves lány esetében, ugyanis nincs már idő olyan hosszú tanulási folyamatra. Ehhez az fog kelleni, hogy minden erőddel akard a modellkedést, akarj utazni és legyél nagyon jó formában, minél fiatalabb arccal. Érdemes már 13-14 éves  kortól jelentkezni a tapasztalatszerzés és betanulás miatt, mert a divatszakma mindig a legfrissebb, legfiatalabb arcokat keresi, 20 éves kor felett teljesen kezdőként pedig komoly hátránnyal indulnak ebben a világban.

3. Mit tudok tenni azért, hogy minél magasabbra nőjek?

Amíg a méreteiden viszonylag hamar lehet segíteni, a magasságodon sajnos nem tudunk alakítani, mert ez egy genetikai tényező. Ha türelmetlen vagy a magasságoddal kapcsolatban, érdemes felkeresni egy sportorvost, aki csontmérés alapján meg tudja állapítani a várható végleges magasságodat. Ezt az adatot akár már a jelentkezéskor megírhatod nekünk a magasság címszónál. Néhány tippel azért tudunk szolgálni a gyorsabb növekedéshez, de sajnos egyikre sincs garancia. Az első, hogy ne dohányozz és ne fogyassz alkoholt, ugyanis ezektől akár meg is állhatsz a növésben. Az viszont szuper, ha minél több vizet iszol, cukormentes, egészséges étrendet alakítasz ki és rendszeresen mozogsz, például jógázol, hogy megnyúljanak az izmaid.

gyik-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Érdemes elvégezni a jelentkezés előtt egy modelltanfolyamot?

A válasz egyértelműen nem. Semmilyen papírt, vagy portfóliót nem kell felmutatnod ahhoz, hogy jelentkezz, vagy elkezdj modellkedni. Amellett, hogy teljesen kidobott pénz, még lehet, hogy rosszat is csinálsz magadnak azzal, hogy a szakmában használhatatlan mozdulatokat, vagy elméleteket rögzítesz. Például megtanítanak sminkelni, amire modellként abszolút nincs szükséged, vagy olyan kifutós járást nevelnek beléd, amit utána úgyis nekünk kell helyreraknunk. Ha profi, nemzetközi divatmodell akarsz lenni, inkább keress egy jó ügynökséget és az ott átadott tudást sajátítsd el. Részletesebb véleményünket a témáról ide kattintva olvashatod.

5. Ha külföldre kerülök modellként, teljesen egyedül kell boldogulnom?

Ott kezdenénk a választ, hogy célszerű olyan ügynökséget keresned, aki fokozatosan szoktat hozzá a külföldi piacokhoz és nem dob egyből a mély vízbe. Gondolunk itt arra, hogy jobb először Ázsiát megtapasztalni, ahol szinte mindenhová sofőrrel visznek, mint egyből Európa valamelyik nagy divatvárosát, ahol óriási a verseny és magadra leszel utalva. És persze olyan anyaügynökséget, akinek a külföldi kapcsolatrendszere ugyanolyan profi és megbízható, mint ő maga. A külföldön dolgozó lányokkal természetesen napi szinten tartjuk a kapcsolatot és bármikor felhívhatnak minket, viszont a helyszínen intézkedni csak az ottani bookereik tudnak, akikben ugyanúgy meg kell tudni bízniuk, mint bennünk. Konkrétan a kérdésre válaszolva pedig, legtöbbször egyedül utaznak a lányok külföldre, de van, hogy kezdetben az anyukájuk kíséretében, vagy éppen ugyanabban az időben egy másik modellünkkel. Ezek az utazások remek önismereti tréningek és sokat segítenek az önállósodásban, de olyan sosincs, hogy teljesen egyedül lennének hagyva, elvégre mi értük vagyunk.

gyik-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Mennyire jelent problémát, ha valakinek túl rövid, vagy túl hosszú a haja?

Mindkét esettel az a probléma, hogy a jövőbeli munkákon óriási fejtörést okoz majd a stábnak, főleg a fodrásznak. Értelemszerűen egy rövid hajból nehéz bármit is kreálni, a túl hosszúval pedig nehéz bánni és eleve rengeteg időbe telik a megformálása. A rövid haj egyébként túlságosan karakteres, a modelleknél pedig pont az a lényeg, hogy alakíthatóak legyenek. Egy nagyon hosszú haj pedig megnyújtja az arcot és a súlya miatt akár káros hatással lehet a hajhagymákra is.  Az arany középutat kellene megtalálni, egy hosszú, de nem túl hosszú fazonnal, amiben nincsen lépcsőzetes vágás. Modelljeinket kizárólag egészségügyi hajvágásra szoktuk elküldeni a legprofibbakhoz, amikor elérkezik a hajvégek ápolásának ideje. Nagyon fontos: a hajfestés tilos!

gyik-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Hogyan tudom elérni a modellkedéshez szükséges méreteket, hogy jelentkezni is tudjak?

Először is, egy teljesen kezdő, fiatal jelentkezőtől nem várjuk el azonnal, hogy a modellszakmában dolgozó lányok tökéletes méreteivel szambázzon be az irodánkba. Szuper, ha genetikailag eleve modell típus vagy, de ha van mit faragni, vagy éppen híznod kellene még, abban minden esetben segíteni és támogatni fogunk, ha alkalmasnak találunk. Az a pár centi semmiképpen se tartson vissza a weblapon való jelentkezéstől! Az első találkozáskor a személyiséged és a testarányok mellett leginkább azt nézzük, hogy mi az, amit egy kis csiszolással és rengeteg tanulással ki tudunk hozni belőled. Mindenképpen tanácsokkal fogunk ellátni, de ha nagyon szeretnél feszesedni előtte, akkor mint minden modellnek, Tracy Anderson YouTube-on is megtalálható Method videóját ajánljuk minimum heti 5 alkalommal.

gyik-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Korábbi kérdésekre a választ ide kattintva találod, a továbbiakat pedig várjuk kommentben!

 1. Dora
  on

  Sziasztok! Instagramon szoktatok modelleket keresni?

  • admin
   on

   Kedves Dóra! Szoktunk Instagramon is modelleket keresni, de a legtöbbször Facebookon jelöljük be őket.

 2. Clau
  on

  Sziasztok!
  Sokat olvasgatok a gyakorikérdéseken, és szoktam látni, hogy nagyon sok modellkedéssel kapcsolatos kérdés van, amire sokszor nagyon nagy butaságokat szoktak válaszolni a kérdezőknek. (Ezt csak onnan tudom, hogy régóta olvasom a blogotokat.) És azt is látom, hogy sokan sétálnak bele átverésekbe, illetve kérdezősködnek ilyen-olyan no name átverős ügynökségekkel kapcsolatban. Ott nem szoktatok körbenézni, esetleg írni az embereknek? Csak úgy eszembe jutott, hogy talán hasznos lenne, bár nyilván nincs mindenre időtök és képek nélkül nem is láthatjátok, hogy ki alkalmas a kérdezők közül modellnek. De pl. láttam olyat, aki a méretei alapján alkalmas lenne, és titeket ajánlottalak neki 🙂

  • admin
   on

   Kedves Clau! Először is, köszönjük, hogy az Attarctive modellügynökséget ajánlottad! Nincsen kapacitásunk sajnos arra, hogy a gyakori kérdéseken reagáljunk a válaszokra, képek nélkül pedig valóban nem tudunk konkrétat mondani. Azért is hoztuk létre a blogot, hogy minél szélesebb körbe el tudjuk juttatni az információkat, hogy ne legyenek ennyien átverés áldozatai és hogy bátran kérdezzen tőlünk bárki. Örülünk, hogy hozzád eljutott az üzenet és már tudsz különbséget tenni.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?