Milyen karácsonyi hagyományai vannak modelljeinknek?

Forrás: Modellügynökség | 2015 december 27.

Rohanás a rokonokhoz, meghitt díszítés, menekülés külföldre, jótékonykodás, vagy éjféli mise – ahány család, annyi ünnepi szokás. Egy azonban biztosan közös: ilyenkor mindannyian a szeretteink körében akarjuk tölteni a lehető legtöbb időt. A modelleknél ez kiemelten fontos, ugyanis ez az év egyetlen időszaka, amikor teljes leállás van és semmi mással nem kell törődniük, csakis a szeretteikkel. Nem is csoda, hogy annyira várják az év legszebb ünnepét! Tarts velünk te is ebben a hangulatban és ismerd meg az Attractive modelljeinek jól bevált karácsonyi hagyományait:

karácsony-hagyomány-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Sara: „Például decemberben Ázsiában felmerül az a kérdés, hogy maradjon-e a modell az adott városban. Mert a karácsonyt arrafelé másképpen ünneplik. 95%-ban orosz modellek maradnak, mert náluk máskor van a karácsony. Abban a két hétben olyan 2-3 munkát, ha össze lehet szedni, persze ha egyedüli modell vagy ott, akkor nagyon elfoglalt lehetsz. Én sose maradtam, nem a karácsony ünnepe miatt, hanem azért mert 24-én van a születésnapom. Illetve pár munkáért maradni nincs sok értelme, főleg ha több lány marad kint, akkor még kevesebb esélye van a lánynak munkára. Úgyhogy legfőbb karácsonyi hagyomány a modellek között az, hogy hazatérnek.”

Timea: „Számomra mai napig élvezetes minden karácsonyom. Hagyomány, hogy a két testvéremmel együtt díszítjük a fát és a házat, amíg anya főz, a karácsonyi zene pedig a háttérben szól.”

karácsony-hagyomány-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Dora: „24-én mindig a szüleimmel és a testvéremmel vagyunk négyen. A következő napokban pedig a család többi tagjával. A nappalit és a fát mindig más színekkel díszítjük fel.”

Axente Vanessa: „Minden évben olyan családoknak adományozunk, akik nem engedhetik meg, hogy a gyermekeiknek, vagy egymásnak ajándékot vegyenek. Azt hiszem, ezt a fajta hagyományunkat szeretem a legjobban.”

karácsony-hagyomány-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Dorina: „Az ünnepeket minden évben a családommal töltöm. A karácsony napjai a pihenésről, punnyadásról, közös filmezésről szólnak. Az évben ilyenkor van legtöbb időnk egymásra, és ezt imádom!”

Barabás Henriett: „Nálunk csak abból áll, hogy mindenki együtt van, és mindent együtt csinálunk a családdal, később a rokonság is csatlakozik hozzánk, aztán végiglátogatjuk egymást. Nekem az együtt sütés mamimmal alap.”

karácsony-hagyomány-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Vivien: „Minden évben elutazunk az anyai nagyszüleimhez Pécsre, aztán az apai nagyszüleimhez Lipótra és ott gyűlik össze a család többi tagja is. Nagyokat eszünk, iszunk, társasozunk, beszélgetünk, nevetünk. Nagyon jó szokott lenni, mert ilyenkor találkozhatok az unokatestvéreimmel, akiket egy évben csak háromszor-négyszer látok, mivel messze lakok tőlük. Vaníliás kifli és mézeskalács sütése elhagyhatatlan, és persze az ünnepi mise a templomban!”

Zita: „A család hagyománya, hogy minden 24-én elmegyünk moziba, amíg a „Jézuska” feldíszíti a karácsonyfát. Ez kiskorom óta mindig így van és nem is nagyon akarjuk megszakítani. Még nem volt olyan alkalom, hogy a nagyszüleim ne jöttek volna le hozzánk karácsonykor. Ez is az ünnep része nálunk.”

karácsony-hagyomány-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Benedetta: „Nálunk ünnepi hagyomány, hogy mielőtt ajándékozunk, a szüleim csengetnek egy régi csengővel, ezzel jelezve, hogy kijöhetünk a szobából és megkezdődhet az ajándékozás.”

Kitti: „Anya arra tanított minket, hogy gondoljunk azokra is, akiket az élet nem hordoz a tenyerén. Nálunk hagyomány, hogy minden évben ajándékokat viszünk hátrányos helyzetű családoknak. Kistestvéreim a játékaikból, könyveikből, én pedig a ruháimból választok néhányat, amivel örömet okozhatunk másoknak.  December közepén nagynéném felügyeletével minden évben üzemi mézeskalácssütéssel folytatódik az ünnepvárás. Ilyenkor a konyha sütis illatfelhőbe burkolózik és színes cukorgolyók táncot járnak az asztalon.”

Bármilyen hagyományaid is legyenek, az Attractive összes munkatársa most a legboldogabb karácsonyt kívánja neked!

 1. Eszter
  on

  Kedves Attractive csapat!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ha jelenleg szerződésben állok egy modellügynökséggel, olyan képekkel, amelyek nem az ügynökség tulajdona, jelentkezhetek-e hozzátok. 15 éves vagyok, de lehet, hogy mire lejár a szerződésem jelenlegi ügynökségemmel kifutok az időből és nem tudok már az Attractivhoz jelentkezni, vagy nem is lennék megfelelő, ebben az esetben pedig jó lenne minél előbb tudni ezt.:) Előre is köszönöm a választ!

  • admin
   on

   Kedves Eszter! Kérjük, hogy részletesebb információkért keress fel minket e-mailben az attractive@attractive.hu címen és hivatkozz az ide írt kommentedre.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?