5 karrier tanács Coco Rochától

Forrás: Modellügynökség | 2015 december 7.

Úgy gondoltuk, kicsit kibővítjük kezdő modellnek szóló tanácsainkat, és erre nem is választhattunk volna jobb példát Coco Rochánál. A pózolás királynőjének tippjeit mindenképpen érdemes megfogadni, hiszen gondolj csak bele, hogy 14 éves volt, mikor egy torontói táncversenyen felfedezték, négy évvel később pedig már Steven Meisel exkluzív modelljévé vált. Korunk egyik leghíresebb, legjobban kereső és legikonikusabb modellje azóta elképesztő karriert futott be. Nem is nagyon létezik olyan magazin, amiben ne szerepelt volna, vagy divatház, akinek ne állt volna modellt, vagy akinél ne kifutózott volna. Legutóbb például bezsebelte Diane Von Fürstenberg, Jean Paul Gaultier és L’Oréal kampányait, plusz 14 magazin címlapját egy év alatt. Külön büszkék vagyunk rá, hogy az olasz Vogue címlapján Axente Vanessa mellett tűnt fel a világ legismertebb szupermodelljei közt. Coco ezek mellett öt éve boldog házasságban él, március óta édesanya és több jótékonysági szervezet mellett is mellszélességgel kiáll. Valamit nagyon jól csinál, igaz? Hogy pontosan mit tanácsol kezdő modelleknek, azt már tolmácsoljuk is neked:

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Hagyd a modell tanfolyamokat és keress magadnak egy jó menedzsmentet. 

„Ha igazán modell szeretnél lenni, és úgy gondolod, hogy minden adottságod megvan hozzá, meg kell tanulnod a helyes hozzáállást és önmagad promotálását. Menj el és nézz meg több ügynökséget, mondd el nekik, hogy miben hiszel és mi az, amit szeretnél. Ne keseredj el akkor sem, ha túl sok nemleges választ kapsz, mert biztosan lesz egy olyan profi ügynök is, aki értékelni fogja azt, hogy velük együttműködve mindent megtennél azért, hogy sikeres legyél ebben a szakmában. Azonban arról is győződj meg, hogy megbízható embereket választasz, mert egyáltalán nem mindegy, hogy ki az, aki rábólint egyből és ki az, aki rögtön Ázsiába vagy Londonba akar küldeni. A siker eléréséhez egyszerűen nincsen szükséged modell tanfolyamokra. Egy modellügynökségen mindent meg fognak neked tanítani, amit csak lehet. A modellsulikban 10000 dollárt is fizethetnek a lányok azért, hogy megtanuljanak sminkelni, pedig a modellek egyáltalán nem is viselhetnek sminket.”

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Felejtsd el a modell mítoszokat.

„Sok fiatal lány úgy gondolja, hogy a modellkedés inkább egy bulizós életforma, mint egy igazi munka. De a modellkedés egyáltalán nem így működik. A rock’n roll életérzés, amit sokan belelátnak, csak egy nagyon apró része az egésznek. Valójában korán, felkészülten és kipihenten kell megérkeznünk a munkákra. Én például még mindig metróval utazok mindenhova. Egy percig se gondold azt, hogy ez a lehető legkönnyebb életforma, különben le fog sokkolni, mikor megtanulod, hogy nem csak szórakozásból áll az egész. Az okos lányoknak fog összejönni, ugyanis manapság a jó kislányok a nyertesek. Az tud igazán fennmaradni, aki nem életstílusként, hanem hivatásként tekint a modellkedésre, aki sosem késik, keményen dolgozik és tisztelettel bánik mindenkivel. Azt is jó észrevenni, hogy a modellkedés kicsit olyan, mint egy mese. Például sokszor nézek rá a képeimre és azt gondolom, bárcsak így néznék ki! Őszintén szólva, a képek, amiket készítünk, gyakran nem a valóságot tükrözik. Még egy óriási tévhit: nem leszünk dívák attól, mert egyre több sikert érünk el. A siker érdekében sem teheted meg egyszerűen azt, hogy másokat értéktelenként kezelj. Jó dolog, ha fontos vagy, de sokkal fontosabb, hogy jó ember maradj. A modellek sem utálják ám egymást, én lényegében több barátnőre tettem szert a saját szakmámon belül, mint bárhol máshol. 15 évesen kezdtem a modellkedést és úgy érzem, hogy olyan lányokkal mentem át a divatgimi nehézségein, mint Behati Prinsloo, Doutzen Kroes, Caroline Trentini vagy Hilary Rhoda, akiket 10 év után is igen jó barátaimnak tartok.”

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Felejtsd el mások szépségideálját.

„Amikor középsuliban vagy és a népszerű lányokat figyeled, azt hiszed, hogy tökéletesek. Azonban ha egy top modellügynökség castingján kellene bizonyítaniuk, valószínűleg rájuk se néznének. Az ügynökök és modellügynökségek a különlegeset és az átlagtól eltérőt keresik, egy olyan izgalmas, üres vásznat, amiből még szebbet vagy még karakteresebbet tudnak kihozni. Érdekes belegondolni, hogy abban a tudatban kell felnőnünk, hogy a szőkített haj, a tonnányi smink és a szoli számít szépnek, miközben az ügynökségek nagyon magas, nyúlánk és természetes lányokat keresnek. Olyanokat, akik sokszor nincsenek képben a trendekkel és azzal sem, hogy valójában milyen szépek. Sőt sokszor az egyéniséged és a hozzáállásod lesz az, ami megfogja őket. Az, amiről lehet, hogy még fogalmad sincs.”

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Ne legyél igenember.

„Az olyan lányok, akik úgy állnak hozzá az egészhez, hogy bármit megtesznek azért, hogy híresek legyenek, egyáltalán nem működnek ebben a szakmában. Nagyon hamar kiégnek és unalmasak lesznek. A sikeres modellek nem véletlenül vannak abban a pozícióban és karrierjüknek azon a bizonyos pontján, ahol. Cindy Crawford például tornavideókat csinált, amikor fel akarták kérni cigis videókra. Nemet mondott, mert teljesen ellentétes lett volna azzal az imidzzsel, amit felépített magáról. Egyáltalán nem baj, ha nem mindenkinek akarsz megfelelni. Amikor a modell elmegy a castingra és nem választják ki, valamiért arra gondol, hogy miért nem tetszem nekik, pedig, lehet, hogy a következőn már másként lesz. A modellek meg akarnak felelni, valószínűleg azért, mert olyan lányok, akik a gimiben azt akarták, hogy elfogadják őket. Elég unalmas lenne, ha minden egyes munkát megkapnál és minden egyes képen téged látnálak. Természetes, ha vannak hullámvölgyeid, persze addig, amíg egyiket sem veszed magadra túlságosan.”

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Határozd el, hogy milyen imidzset akarsz kialakítani magadról.

„A közösségi médiával most már könnyen hallathatod a hangodat. Sok lány azonban egyáltalán nem tudja, hogy milyen ez a hang és mi az a kép, amit mutatni szeretne magáról mások felé. Mindig azt próbálom tanácsolni a lányoknak, hogy ezeket a dolgokat minél előbb találják ki. Én például régen elhatároztam már, hogy kicsit kocka, de mókás leszek, nem lesznek topless képeim és nem fognak fura szituációkban fotózni fiú modellekkel, vagy cigivel a kezemben és fegyverekkel. Azt akartam, hogy megtudják, hogy hogyan akarom, hogy fotózzanak, és hogy pontosan milyen kép alakuljon ki rólam az emberek fejében. Végül is a modellkedés is egy üzlet, ahol a saját márkádat kell eladnod. Eléggé össze tudsz zavarodni, ha nem tudod már az elején, hogy pontosan mit is akarsz. Ki kell találnod, hogy mi az, amit képviselsz, és ha mindig hűséges maradsz ehhez, az emberek követni és tisztelni fognak érte. A legjobb tippem a közösségi médiához pedig az, hogy bármit is teszel ki, az mindig legyen valóban értékelhető.”

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

coco-rocha-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?