A topmodelleket is csúfolták az iskolában!

Forrás: Modellügynökség | 2015 november 29.

A legtöbb ember odavan a híres modellekért, sőt egyenesen felnéz rájuk azért, amit elértek. Viszont azt mindannyian tudjuk, hogy ők nem az átlag vélemény szépségideálját testesítik meg. A divatházak inkább olyan karakteres, egyedi arcokat keresnek kirobbanó személyiséggel, amik valószínűleg nem jönnek veled szembe az utcán. Tehát az, hogy valakinek egy modell egyáltalán jön be, nem jelenti azt, hogy egy divat iránt érzékeny szemű embernek ne lenne a világ leggyönyörűbb nője. A szépség a legszubjektívabb dolog, viszont nagyon bántó tud lenni, mikor valakit csupán a kinézete miatt ítélnek el, csúfolnak, bántanak vagy kiközösítenek. Van egy olyan rossz tulajdonsága az embereknek, hogy amit másnak, furcsábbnak vagy szokatlannak látnak, azt rögtön támadják. A modellek pont ilyenek. Sokkal magasabbak és genetikailag vékonyabbak az osztálytársaiknál, nincsen vékonyra szedve a szemöldökük, nem sminkelik magukat a suliban sem és nem attól nőiesek, hogy óriási a mellük. Sokszor a fiatal lányok pontosan emiatt nem látják magukban a szépséget, amire egy profi divatszem azonnal felfigyelne. Például gondoltad volna, hogy Axente Vanessát zsiráfnak meg deszkának csúfolták a suliban? Érdekes módon, amikor beválogatták a Prada kampányába, egyáltalán nem ilyen negatív véleménnyel voltak róla.  A mai bejegyzésben olyan ismert modellektől idézünk, akiket lehet, hogy fiatal korukban gúnyoltak, azonban mára a világ legjobban kereső női és legnagyobb divatikonjai lettek.

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Candice Swanepoel: „Azért piszkáltak az iskolában, mert nagyon vékony és fura kinézetű voltam. Anyukámnak megmondtam, hogy vannak a suliban lányok, akik állandóan bántanak, viszont szerintem úgy nézek ki, mint azok a lányok, akik a TV-ben vannak. Egy évvel később már egy modellügynökségnél voltam.”

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Cindy Crawford: „A legelső munkám egy újság hirdetésében jelent meg, egy órával később már az egész gimi ki volt plakátolva a képeimmel. Pár gyerek megpróbált megalázni és kellemetlen helyzetbe hozni, de kit érdekel? 150 dollárt kerestem vele. Azt hiszem, hogy a modellkedés nagyon sokat tud segíteni az önbizalomhiány leküzdésében.”

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Joan Smalls: „Nagyon furcsán néztem ki a többiekhez képest. Nyúlánk, vékony és magas voltam, ezért az iskolában a fiúk mindig rajtam röhögtek. Aztán láttam a TV-ben divatbemutatókat, és arra gondoltam, hogy az én testalkatom is ilyen. Azt hiszem, van jogom kérkedni a Victoria’s Secret bemutatóval azoknak a srácoknak, akik a magasságom és a vékony alakom miatt csúfoltak.”

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Lily Cole: „Emlékszem, hogy régen nagyon bizonytalan voltam. Amikor találkoztam valakivel, rögtön arra gondoltam, hogy úgy sem tetszem neki. Ez talán azért volt, mert vörös a hajam. Pontosan ezért terrorizáltak a suliban, bár azt hiszem, hogy ezek a gyerekek mindig az érzékenyebbeket szemelik ki maguknak. Nem is azok a szavak zavartak, amikkel illettek, sokkal inkább a szavak mögötti aljasság. De még mindig jobban örülök annak, hogy engem bántottak és nem én voltam az, aki így viselkedett másokkal. Sajnos a tanárok sokszor hagyják, hogy megtörténjen, de minden zaklatást be kellene szüntetni, mert a gyerekek annyira gyengék ebben a korban és nagyon nagy hatással van rájuk.”

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Lindsey Wixson: „Középsuliban volt egy lánycsapat. Parkolóháznak hívták a fogaim közti rést és mindig meg akartak verni. Annyira vékonynak és magasnak éreztem magam… életem legrosszabb időszaka volt. De már egyáltalán nem érzek így, ugyanis a modellkedés valódi lehetőséget adott az önbizalmam fejlesztésére.”

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Rosie Huntington-Whiteley: „Többek közt ciciszájnak is hívtak, mert a szám mindig is nagy volt, de melleim azok egyáltalán nem. Volt egy nagyobb Bajos Csajok-szerű lánycsapat, akik a mosdóban sokszor utánam kiabálták, hogy szét fognak verni a buszon. Az osztálytársaim csúfoltak, a fiúk pedig egyáltalán nem randiztak velem. Azóta elég sok minden megváltozott, de azt hiszem, minden modell tud szolgálni hasonló sztorikkal.”

modellek-szépség-önbizalom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Furcsa, hogy pont azoknak nem jut eszébe csúfolni a másikat, akik a szépségükből élnek, nem igaz? Két tanácsunk van a témában. Az első, hogy mindig gondold át, mielőtt elkezdesz valakit piszkálni, hogy neked hogy esne, ha lecsúnyáznának vagy leanorexiásoznának. A másik pedig, hogy ha ilyeneknek vagy kitéve, kezeld helyén a szitut és meríts erőt a negatív tapasztalatokból, plusz keress egy olyan közeget, ahol pont ezt a különlegességet értékelik benned. Talán nem is gondolnád, de a modellkedés tényleg rengeteget tud javítani az önbizalmadon!

 1. Laura
  on

  Üdvözlet!
  Engem is értek/érnek ilyen támadások a mai napig a középiskolában.Én nem tudom,hogy pozitív,vagy negatív értelemben vagyok furcsa,de engem is nagyon megvisel!!Azt nem tudtam,hogy a sikeres modelleket is zaklatták a suliban,ez elég megdöbbentő!!Talán azért piszkálnak,mert én vagyok a legcsúnyább,és legalacsonyabb lány az osztályban…Ők legalább sikert kovácsoltak a különlegességükből,és szerencsésebb élethelyzetben voltak/vannak,mint én.Szóval csak felnézni tudok rájuk minden tekintetben!!!

  • birtab
   on

   Kedves Laura! Köszönjük, hogy megosztottad velünk a történetedet és nagyon örülünk, ha egy kis bíztatást tudtunk nyújtani neked a bejegyzéssel. Elhiheted, hogy ők sem voltak semmivel sem szerencsésebb élethelyzetben, a zaklatás mindenkit megvisel. Sőt, a mai szupermodellek közt vannak olyanok, akik olyan szegény családból származtak, hogy már fiatalon piacon, vagy kukoricaföldeken kellett dolgozniuk.Azt tanácsoljuk, hogy te is kovácsolj erőt abból, hogy piszkálnak, és koncentrálj a tanulásra, vagy arra, amiben tehetséges vagy. A középsuli után már csak nevetni fogsz az egészen, mikor te sokkal sikeresebb leszel!

 2. Ducika
  on

  Ha valakit a vékonysága miatt csúfolnak, akkor azt egyértelműen irigységből teszik, hiszen manapság az az elvárás, hogy csontsoványnak kell lenni. De ti nem tudjátok, milyen az, amikor a túlsúly miatt csúfolják az embert. Nem gyerekkorban, hanem felnőttkorban, munkahelyen!!!! Volt, hogy a saját főnököm nevezett teliszart zokninak! És én nem tudok ám elmenni modellnek, ahol fejlesztenék az önbizalmamat. Na, erre varrjatok gombot és örüljetek neki, hogy vékonyak vagytok 🙁 Csak, hogy kicsit a másik oldal is megszólaljon.

  • birtab
   on

   Kedves Ducika! Sajnáljuk, hogy ilyen atrocitásoknak vagy kitéve, a leírásod alapján nem lehet valami intelligens a főnököd… Lehet, hogy a modelleknek tartaniuk kell a méreteiket, de valójában mi senkitől sem várjuk el, hogy csonstovány legyen. Inkább azt, hogy egészségesen éljen és rendszeresen mozogjon. Igazán nem szeretnénk megsérteni senkit, de el kell fogadni, hogy vannak bizonyos genetikai tényezők. A modellek legnagyobb része például genetikailag vékony és teljesen más az anyagcseréje, amin nem tudnak változtatni, ellentétben egy általad túlsúlyosnak ítélt állapottal. A másik lényeges különbség, hogy mi a modellek gyerekkoráról beszéltünk, amikor aztán végképp nem tehettek még semmiről. Ha modellnek nem is tudsz elmenni, az önbizalmadat te magad is tudod fejleszteni. Ehhez kívánunk sok sikert és ahhoz is, hogy az ilyen típusú főnököket elkerüld!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?