A sikeres emberek 7 parancsolata

Forrás: Modellügynökség | 2015 november 22.

Topmodelljeinktől és külföldi szupermodellektől is idéztünk már karriertippeket, ám most valaki olyannak a gondolatai következnek, aki négy évet töltött azzal, hogy kiderítse, hogyan tudsz drasztikusan javítani a karriereden és egyben az életminőségeden. A TransForm című könyv írójának igen hasznos gondolatait Bori találta a neten és egyből meg is osztotta többi modellünkkel is, útravaló bölcsességként. Legyen az a modellkedés, vagy egy teljesen más állás, semmi sem fog magától az öledbe hullani. Például modellként nem elég, ha csak gyönyörű és magas vagy. Csakis kemény munkával, akaraterővel, összpontosítással, alázattal és a kudarc helyén való kezelésével tudsz szemmel látható sikereket elérni. Íme a sikeres emberek 7 parancsolata, melyek segítségével te is fejleszteni tudod magadat:

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Hagyj fel a panaszkodással. Hallottad már, hogy a szavaknak ereje van? Különösen rossz hatással tud lenni a közérzetedre, ha állandóan csak a negatív dolgokon agyalsz és hangot is adsz ennek. Ha nem akarsz valamin örökre drámázni, előbb-utóbb kénytelen leszel megoldani a helyzetet. Legközelebb, ha valami nem úgy sül el, ahogy szeretnéd, ahelyett, hogy időt pocsékolnál a nyafogásra, inkább abba fektess energiát, hogy helyrehozd a problémát. Átültetve a modellkedésre a gondolatot: ha például nem találnak alkalmasnak egy divatbemutatóra, ahelyett, hogy panaszkodni kezdenél, vegyél egy mély levegőt és gondolj arra, hogy a következő teljesen más ízlésű casting directort igenis le fogod venni a lábáról.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Sose felejtsd el a hosszú távú céljaidat. Tegyük fel, hogy egy óriási lehetőség áll előtted, de túlságosan fáradt vagy mentálisan ahhoz, hogy minden erőddel azon legyél, hogy a legjobb formádat hozd. Vagy nézzünk egy egyszerűbb példát: faragni szeretnél a centijeidből, de a fáradtságra fogod és úgy vagy vele, hogy majd holnaptól elkezdesz sportolni. Ezeket a kifogásokat felejtsd el! Legkönnyebben úgy tudsz a hosszú távú céljaidra koncentrálni, ha pozitív impulzusokat teremtesz magadnak: gondolatban és kézzelfoghatóan is emlékeztetheted magad ezekre. Ragaszd ki a faladra a példaképeidet, vagy azokat, akikkel minden álmod együtt dolgozni, tegyél a hűtődre olyan képet, amin sokkal karcsúbb a derekad. Vagy ha külföldön modellkedsz, rakj ki a szobádba egy képet a családodról, hogy mindig tudd, kik azok, akiknek viszonozni akarod a támogatását. Ilyen inspiráló eszközök segítségével sokkal könnyebben tudsz majd fókuszálni.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. A múltad helyett inkább a jövődre koncentrálj. Tanulj a saját és mások hibáiból és engedd el – ennél többet nem kell foglalkoznod azzal, ami elmúlt. A kudarcélményeidre gondolj úgy, hogy az élet újabb tanulási lehetőség elé állított és segített abban, hogy még egyszer ne kövesd el ugyanazt a hibát. Nem szabad hagyni, hogy a múltad határozzon meg, fogd fel inkább úgy, mint a fejlődésed egy szakaszát. Például ha korábban belefutottál egy rossz ügynökség lehúzásába és csakis negatív tapasztalataid vannak a modellkedésről, még nem jelenti azt, hogy újult erővel ne tudnád kihozni magadból a maximumot egy profi menedzsmenttel.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Tartsd kontroll alatt az életedet. Ahelyett, hogy azon aggódnál, hogy mi fog történni, inkább tegyél erőfeszítéseket azért, hogy minél jobban alakuljanak a dolgaid. Sokan azt hiszik, hogy a sikernek nagyon is sok köze van a szerencséhez, ám a legsikeresebb emberek valójában egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy a jó szerencsére várjanak, vagy aggódjanak a szerencsétlenségük miatt. Magadnak köszönheted, ha sikerrel jársz és azt is, ha elbuksz. Ne hagyd, hogy ilyen babonák irányítsanak! Egyszerűen nem foghatod a rossz szerencsére azt, ha sikertelenül végződik egy két hónapos modellutazásod, ugyanis valószínűleg nem tettél meg mindent az ügy érdekében.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Tanulj meg örülni mások sikerének is. Azért, mert valaki más sikereket ér el, még nem zárja ki, hogy te is valami nagyszerűt vigyél véghez. Például nem szabad irigynek lenned, ha az ügynökségeden egy lány felkerült a Vogue címlapjára, mert attól te még senkinek sem leszel kisebb a szemében. Inkább legyél büszke, hogy egy ilyen csapattal dolgozhatsz és inspiráljon arra, hogy te is hasonló munkákat kapj meg. A harag és sértődés több szellemi energiát von el tőled, mint gondolnád, ezeket az energiákat pedig érdemesebb fontosabb területekbe fektetni.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Mindenért legyél hálás. Felejtsd el, hogy lefekvés előtt azon aggódj, hogy mi az, amid nincsen és mondjuk másoknak van. Gondolj inkább arra, hogy mennyi mindent elértél és biztosan hosszú lesz a lista is, amiért hálás lehetsz. Sokkal jobban fel tudsz töltődni, ha jól érzed magad a bőrödben. Egy igazi szupermodellt arról ismersz fel, hogy nincsen elszállva magától, nem terhelik negatív gondolatok és mindenki munkájáért hálás, beleértve persze a sajátját is. Axente Vanessa például nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire hálás mindenért, amit az élettől kapott és sosem felejti el megköszönni a legapróbb dolgokat a stáb valamennyi tagjának.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Mások helyett inkább magadra koncentrálj. Téged sem azért szeretnek, ahogy kinézel, vagy mert szép ruháid vannak és drága a kocsid. Ezek mind felszínes dolgok és az ezeken alapuló kapcsolatokat jobb magad mögött hagyni. Alakíts ki inkább valódiakat, amikben boldog lehetsz és nem azzal kell foglalkoznod, hogy lenyűgözd a másikat. Akard inkább saját magadat lenyűgözni! Sokkal fontosabb magadba és olyan emberekbe energiát fektetni, akik igazán számítanak. Például ha már igazán sikeres modell vagy, el kell különítened azokat az energiavámpír embereket, akik csak a neved miatt akarnak barátkozni veled és azokat, akikre valóban számíthatsz.

sikeres-emberek-titka-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Te melyik pontot tartod a legfontosabbnak megfogadni?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?