Mit gondolnak a modellek a szépségről? – 2. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 november 7.

Annak ellenére, hogy a gyönyörű arc sosem megy ki a divatból, a szakma mindig is a klasszikus értelemben vett szépségideáltól eltérő, különlegesebb képet mutatott. Hiába a tökéletes arcszimmetria, mostanában az igazán egyedi karakterű modellek kapják a legnagyobb figyelmet. A szépség persze mindenkinek mást jelent, de vajon hogyan vélekednek erről azok, akik ebből élnek? Olyan öt, teljesen eltérő karakterű, befutott modelltől idézünk, akiket egykor lehet kicsúfoltak, de nagyban alakítják napjaink szépségtrendjeit:

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Alessandra Ambrosio: „Mindenkinek más és más a genetikája és az anyagcseréje, így ahelyett, hogy másokkal versenyeznél, koncentrálj inkább arra, hogy elfogadd magad és hozd ki a lehető legjobbat belőle. Attól, hogy valakinek tökéletes az alakja, még nem lesz elképesztő személyisége. Az egész arról szól, hogy magabiztosan érezd magad a bőrödben. Például azt szeretném, hogy a lányom kedves, művelt és fegyelmezett legyen – ez lesz az, amiért igazán szeretni fogják az emberek.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Christy Turlington: „Érdekes egy olyan szakmában dolgozni, amiről mindenki azt hiszi, hogy a fiatalság és a szépség körül forog. Bár az emberek azt feltételezik, hogy csak ezzel foglalkozunk, én sosem éreztem így. Minden egyes évvel egyre jobban kezdtem szeretni önmagamat azért, aki vagyok és amilyen ember lett belőlem. Nem tudnék tagadásban élni az öregedéssel és mindazzal kapcsolatban, ami ezzel jár.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Karlie Kloss: „Lehet, hogy a táncos múltamnak köszönhető, de én akkor tartom magam a legszebbnek, mikor erősnek érzem magam. Számomra a szépség sokkal inkább arról szól, hogy hogyan érzem magam és hogyan gondoskodok a testemről, mint a termékekről, amiket használok.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Natasha Poly: „A szépség egy olyan dolog, ami belülről jön. Akár egy boldog, vagy inspiráló pillanat is kiválthatja, ami a külső tükörképe lesz a belső szépségnek. Tiszteld magad és hagyd ragyogni a személyiségedet – ez a legjobb hozzáállás, amit a világ felé tudsz mutatni.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Stella Lucia: „Szerintem a szépség a karakterről szól. Az emberek személyiségének jósága és annak hibái tesznek valakit különlegessé, egyedivé.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 1. Eszti
  on

  Nem a modellkedessel kapcsolatos a kerdesem,de azert remelem tudtok segiteni.
  Nagyon erdekel engem a divat,modellek,trendek,stb es igaz meg csak 15 eves vagyok de szerintetek Magyarorszagon a kesobbiekben hol erdemes dolgozni vagy esetleg gyakornoki allast kapni?
  Nem nagyon tudok az itteni lehetosegekrol ezert tisztaban is vagyok azzal,hogy nincs sok esely arra hogy olyasmifele munkalehetoseg lenne mint peldaul Voguenal vagy Harper’s Bazaarnal.
  Esetleg stylist kent hol lehet elhelyezkedni?Ahhoz olyan iskolaban kene folytatnom tanulmanyaimat?
  Nagyon halas lennek,ha tudnak segiteni
  Eszter

  • birtab
   on

   Kedves Eszter! Szuper, hogy már ilyen fiatalon ennyire eltökélt vagy! Ha például a stylistokat nézzük, valóban létezik kifejezettem erre specializált iskola, OKJ, stb. Budapesten. Viszont ha úgy érzed, hogy van hozzá tehetséged, akkor sokkal nagyobb tapasztalatot tudsz szerezni, ha esetleg egy, már aktívan dolgozó stylist mellé elmész asszisztensnek és mellette tanulod ki a szakma minden velejáróját. Gyakornoki állást pedig rendszeresen hirdetnek magazinok is. Azt tanácsoljuk, hogy kezdd el nézegetni a divatanyagok kreditjeit és az ott szereplő nevek után kutass egy kicsit a neten, kövesd be őket, ahol csak tudod. Reméljük, hogy tudtunk segíteni!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?