Milyen országokba juthatnak el a modellek? – 1. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 november 3.

Természetesen a hazai gyakorlás és tapasztalatszerzés alapfeltétel és szükséges, de nem titok, hogy kizárólag magyar munkákkal senkiből sem lesz topmodell. Minél jobban fejlődsz és minél profibb vagy, annál nagyobb divatpiacokat kell meghódítanod. Ehhez pedig egy olyan menedzsmentnek kell állnia a hátad mögött, aki biztosítja számodra, hogy minél több országba eljuthass, csakis a legprofibb ügynökségekhez. Legalább 20 olyan piac létezik, ahol teljesidős modellként sikeresen dolgozhatsz, ezek közül kb. 6 számít a legfontosabbnak, ahol mindenképpen bizonyítanod kell, ha vinni akarod valamire. Legújabb bejegyzéssorozatunkban négy részre fogjuk osztani azokat az országokat, ahova eljuthatnak a modellek, a kezdeti úti céloktól az állandó utazásokon át egészen a végcélig. Ma értelemszerűen az első utazásokat vagyis Ázsiát fogjuk kibeszélni. Milyen városokba küldjük a lányokat, mik az ottani elvárások és milyen hasznuk származik belőle? Tarts velünk és tudj meg mindent ezekről a fontos dolgokról!

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 Ázsiában az átlag magasság 175 cm körül mozog és olyan, főleg barna hajú lányokat keresnek, akik úgy néznek ki, mint az élő babák. Nem véletlenül küldjük ide a kezdő modelljeinket, mivel itt akár 14 évesen is tökéletesen be tudnak illeszkedni, és úgy vigyáznak rájuk, mint a hímes tojásra. Sokkal kisebb a verseny, mint mondjuk Európában, sőt a legtöbb helyen sofőr szállítja a lányokat a castingokra is. Tökéletes lehetőség arra, hogy minden nagyobb nehézség nélkül megtapasztalják, hogy milyen rövid idő alatt minél több castingon és fotózáson bizonyítani. Persze rengeteg az esküvői és a nagyon kawaii divatanyag, de számos fontos magazinba, kampányba és kifutóra is be lehet kerülni, minél több értékes anyagot szerezve modellkönyvükbe. Nem is gondolnád, milyen szigorúan veszik a szabvány méreteket, például 41-es feletti lábra már nem tudnak cipőt adni. Nézzük sorban a legnépszerűbb úti célokat:

Tokió:

Az összes város közül a legjobb, minden modellnek legalább egyszer meg kell tapasztalnia karrierje során, legyen akár kezdő vagy teljes idős modell. Karrierjük kezdetén mindegyik topmodellünk járt Tokióban, Adamik Luca pedig éppen most is ott dolgozik. Az editorial és kampány munkák minősége megegyezik a legnagyobb európai piacokon tapasztaltakkal, plusz ott vannak a divathetek, amiket szintén ugyanolyan színvonalon rendeznek meg, mint mondjuk Milánóban vagy Párizsban. Olyan nevekkel, mint Giorgio Armani, Gucci, Miu Miu vagy Moschino – ezekre a casting februárban és szeptemberben kezdődik. Amit Tokióban elvárnak tőled: mindig legyél pozitív, pontos, ne legyen 90 cm felett a csípőd mérete és a korod 13-21 év közt legyen. 

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Szingapúr:
A tehetséges fotósok és menő magazinok listája végtelen, ezért tökéletes helyszín a modellkönyv fejlesztésére. Emellett, ha megfelelsz az elvárásoknak, kiváló pénzkereseti lehetőség is. Főleg eurázsiai típusú, barna hajú, minél fiatalabb lányokat keresnek, de a szőkék is tudnak dolgozni, ha elég különlegesek. Mégis nagy a verseny a szőkék közt, ugyanis ha egyszer jó benyomást teszel a magazinra, egymás után többször is veled akarnak majd dolgozni. Szingapúrhoz nagyon jó formában kell lenned, max. 91-es lehet a csípőd, ennél feljebb már nem fogsz beleférni a ruhákba. Májusban és szeptemberben rendezik meg a divatheteket olyan külföldi világmárkákkal, mint például Chanel, Dior, Diane Von Fürstenberg, Victoria Beckham. Eleve fontos egy ilyen esemény, de gyakran maguk a tervezők is ellátogatnak a bemutatókra. Tokió mellett a kedvenc ázsiai városunk, ahova előszeretettel küldjük vissza a lányokat többször is. A két város Axenete Vanessa, Barabás Henriett és Hajdu Niki mellett pl. Coco Rocha, Jac Jagaciak és Sigrid Agren karrierjének beindulásához is nagyban hozzájárult.

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Hong Kong:

Annyira rohamosan fejlődő, nyugatias és gyors tempójú város, hogy Ázsia New Yorkjaként emlegetik. Minden modell imádja, ugyanis amellett, hogy folyamatos munkát biztosít, hagy időt a kultúra felfedezésére is. Minél többet maradsz Hong Kongban, annál nagyobb esélyed van egyre jobb színvonalú, nagyobb munkák megszerzésére, ezért sok modell választja hosszabb időre székhelyéül. A piac elsősorban a helyi kliensek igényeit szolgálja ki, az ő ideáljuknak pedig a barna hajú, eurázsiai típusú, vékony lányok számítanak. Ezért a legtöbb keresetet biztosító munkát ők kapják, de persze a különlegesebb arcú, szőke lányok is helyt tudnak állni bizonyos területeken. A modellek korából nem csinálnak olyan nagy ügyet, viszont a méreteket igen szigorúan veszik. Például a csípő mérete semmiképpen sem lehet 92 cm felett. Februárban érdemes elkerülni, a legjobban pörgő hónapok pedig májustól októberig tartanak.

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Szöul:

Sokan nem tudják, de a dél-koreai város bizonyos típusú lányoknak sokszor sokkal nagyobb kereseti lehetőséget biztosít, mint mondjuk Tokió. Számos vezető színvonalú magazinjuk van, rengeteg a katalógusmunka és kampány. Ha nagyon fehér bababőröd van, szőke vagy és 172-177 közé tehető a magasságod, plusz nagyon összeszedett vagy, nyert ügyed lesz. Persze ez barna hajjal is működik, ha igazán high fashion karakter vagy.

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Kuala Lumpur:

Malajzia fővárosa számít az egyik legkisebb ázsiai piacnak, ennek ellenére egyre népszerűbb a rengeteg minőségi színvonalú divatanyag miatt. A bevételeket tekintve nem közelíti meg mondjuk Japánt vagy Kínát, de az európai stílusú high fashion fotózások óriásit tudnak lendíteni egy modellkönyven, ami a kezdőknél elsődleges szempont. A legsikeresebb lányok típusa: barna haj, barna szem, laza személyiség, nem túl megosztó arckarakter és minél nyúlánkabb testfelépítés. Kuala Lumpurban szeptembertől novemberig és márciustól júniusig tart a főszezon.

modellkedés-külföldi-munka-ázsia-modellügynökség-blog-cosmopolitan

A képekből az is kiderül, hogy már az első utazások alkalmával is gyönyörűbbnél gyönyörűbb helyeken járnak a modellek. Azt pedig nem is gondoltad volna, hogy ebben a szakmában ilyen fontos Ázsia, ugye?

 1. Edit
  on

  Már régi álmom az hogy modell lehessek szeretek fotózkodni és nem használok sminket csak alapozót azon kívűl semit.12 éves vagyok szóval elég fiatal és magas vagyok gesztenye barna fenékig érő hajam van ès zöldesbarnás szemem. A modelkedèst 8.osztály után szeretnèm elkezdeni de az álmom amit tényleg régóta szeretnék az new york hogy ott egyek modell. A testsúlyom:49kg. Szerintem nem vagyok a legvékonyabb de nem rég kezdtem el edzőterembe jàrni ès kerülni az èdeséget. Szerintetek alkalmas lennék arra hogy modell legyek? Előre is köszönöm a választ!

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Edit! A leírtak alapján lenne esélyed, de a magasságodat és a körméreteidet sajnos nem írtad meg pontosan (testsúlyt nem mérünk). Attól, hogy csak később szeretnéd elkezdeni a modellkedést, most is jelentkezhetsz, mert ha érdekesnek és alkalmasnak találunk, tartani fogjuk veled a kapcsolatot folyamatosan. Nagyon jól teszed, hogy kerülöd az édességet és odafigyelsz az egészségedre. Próbáld ki Tracy Anderson Method című tornavideóját, amire minden modell edzeni szokott és igyál minél több vizet. Ezenkívül azt is javasoljuk, hogy ilyen fiatalon ne használj alapozót, mert csak kárt teszel vele. A modellek egyébként is csak korrektort és szempillaspirált használnak. Várjuk jelentkezésedet!

 2. Kata
  on

  Én 13 éves vagyok szőke haju.Azt mondják hogy fotogén vagyok mivel a mamám fotós volt tobb munka társa is eszre vette a nyaralásos képeinken.Igazábol egy gondom van ezzel hogy 160cm magas vagyok es ez nem nagyon előnyos egy modellnél hogy ilyen alacsony a derekammal nincs gond es igazábol az a kerdesem lenne hogy a 160cm nagyon nagy hátrány lenne ? Válaszotokat várom és előre is köszönöm 😀

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Kata! 172 cm az alsó magassághatár a modelleknél, ezért 160 centivel elég nagy hátránnyal indulnál, valószínűleg ezzel a magassággal senki sem venne fel. Jó hír viszont, hogy 18 éves korodig növésben vagy, ezért, ha meg szeretnéd tudni, hogy mi lesz a végleges magasságod, keress fel egy sportorvost, aki csontmérési vizsgálattal meg tudja állapítani. Ezt az eredményt akár a jelentkezésnél is beírhatod.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?