Hány évesen érdemes elkezdeni modellkedni?

Forrás: Modellügynökség | 2015 október 18.

A modellek magassága után talán a kor a második dolog, ami legjobban érdekli az embereket. A válaszunk röviden és tömören: minél korábban jelentkezel modellnek, annál jobb! Ezt persze ma részletesebben is kifejtjük:

modell-jelentkezés-korhatár-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Fontos tudni, hogy professzionális modellügynökségként NEM gyerekmodelleket keresünk, az egy teljesen más dolog. Az Attractive alsó korhatára 13 év, míg a felső 21, a legideálisabb kor pedig 14 és 16 év közé tehető. Ennek az első oka az, hogy a divatipar mindig friss és fiatal, bababőrű arcokat keres, olyanokat, akik már ebben a korban eléggé magasak. A második oka pedig, hogy beletelik pár évbe, amíg egy teljesen kezdő lányt fel tudunk építeni. A felépítés azt jelenti, hogy a szakma minden csínjára-bínjára megtanítjuk (pl. catwalk, pózolás, kommunikáció, öltözködés, életmód), felkészítjük minden lehetséges helyzetre, a legjobb külföldi modellügynökségeknek mutatjuk be, lehetőséget biztosítunk, hogy minél több tapasztalatot szerezzen, és azon vagyunk, hogy minél ütősebb modellkönyvet tudjunk összeállítani számára.

modell-jelentkezés-korhatár-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Gondolj csak bele, hogy minimum egy év felkészítés kell ahhoz, hogy valakit el tudjunk küldeni Ázsiába a nyári szünetben, amit a következő évben valószínűleg megint meg kell ismételni, egészen addig, amíg úgy nem látjuk, hogy megérett egy nagyobb, sokkal bonyolultabb európai piacra. Az európai piacok után pedig New York a fő cél, oda viszont csakis a legprofibbak tudnak bekerülni. Mégsem dobhatunk bele a mély vízbe egy teljesen kezdő lányt, nem igaz? Sosem szabad elfelejteni, hogy a modellkedés egy nagyon hosszú, ám annál izgalmasabb tanulási folyamat!

modell-jelentkezés-korhatár-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fogunk veled foglalkozni, ha még csak 12 éves vagy, ha nagyon elkezd érdekelni a modellkedés, és teljesen alkalmas vagy rá szerintünk is. Ilyenkor a türelem tényleg rózsát terem, ugyanis ha látunk benned lehetőséget, biztosan tartani fogjuk veled a kapcsolatot, és ha minden jól megy, előbb-utóbb elkezdjük majd a karriered felépítését apró lépésekben. A cél az, hogy 18-19 éves korodra már főállású modell legyél, és minden nagyobb divatvárosban megálld a helyed, de ehhez, mint látod, idő kell – ezért érdemes minél hamarabb belevágni.

modell-jelentkezés-korhatár-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Nézzük a másik végletet is. Mivel nincsen kőbe vésve a modellek korára vonatkozó szabályzat, természetesen előfordul, hogy valaki 20 év felett is képes befutni. Ott van például Joan Smalls, aki 19 évesen kezdett el modellkedni és 22 éves volt, amikor Givenchy felfedezte magának. Azonban ez nagyon-nagyon ritka. Egy felnőtt nőnek már nehezebb változtatni az életmódján, a hozzáállásán, a szokásain, és fel kell vennie a versenyt azzal a rengeteg fiatal lánnyal, akit mindenki akar. Plusz ott van az a felépítéshez szükséges pár év is, amivel már teljesen kifuthatsz az időből, mert ugye nem titok, hogy a modellkedés nem igazán egy olyan szakma, amibe bele lehet öregedni.  Nagyon kevés ügynökség adja meg a lehetőséget, hogy valaki ilyen idősen próbálja ki magát a modellkedésben és csakis akkor, ha tényleg minden adottsága megvan arra, hogy sikereket tudjon elérni világszerte.

modell-jelentkezés-korhatár-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Reméljük, sikerült tisztázni ezt a témát is, de írd meg nekünk kommentben, ha bármilyen további kérdés merülne fel benned!

modell-jelentkezés-korhatár-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 1. Horváth Klaudia
  on

  Mennyit kell fizetni,hogy bele tudjak kezdeni a modellkedésbe és mégis Magyarországon Budapest környékén hol találhatok olyan modellügynökséget ahol igazán bele kezdhetek a modellkedésbe.???

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Klaudia! SEMMIT sem kell fizetned azért, hogy elkezdj modellkedni. Ne dőlj be, ha azt hallod, hogy portfólió díj, tanfolyam, regisztrációs díj, mert ez mind kamu és lehúzás, valójában semmi köze egy profi ügynökséghez. Ez ugyanis úgy működik, hogy egy igazi ügynökség csak akkor vesz fel, ha komolyan érdeklődik irántad, ezért a költségeidet (sed kártya, tesztfotózások, stb.) megelőlegezi és a későbbi keresetedből vonja majd le. Budapest környékén pedig ne keress ügynökséget, mert minden Budapesten keresztül történik, ezért itt lenne célszerű. Minket például itt találsz: http://www.attractive.hu

 2. Galambos Laura
  on

  Minden vágyam hogy modell lehessek.Egészségesen étkezem 1-2 kilo felesleg van rajtam.VISZONT amíg tanuló vagyok nem szeretnék elkezdeni modellkedni,de csak 21 évesen végzek a középiskolával mert nekem 6 év.Most 15 vagyok.Nem hiszem hogy a szüleim engednék hogy magántanuló legyek stb.
  Kb. 21 évesen megéri még elkezdeni?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?