Mi a véleményünk a modelltanfolyamokról?

Forrás: Modellügynökség | 2015 október 13.

Először is ezt a bejegyzést most azoknak írjuk, akik komolyan gondolkoznak azon, hogy belevágjanak a modellkedésbe. Ha csak kedvet kapsz hozzá és hobbiként akarod kipróbálni, akkor éppen olyan izgalmas tud lenni, mint bármelyik tanfolyam, amit eddig csak távolról ismertél.  Kicsit sokba fog kerülni, de új emberekkel találkozol, megtanulod, hogyan tudsz jobban kinézni, pózolni, járni és enni, kipróbálhatsz olyan dolgokat, amiket eddig nem mertél.

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Viszont ha megvan minden adottságod ahhoz, hogy profi modell lehessen belőled, és tényleg ez az álmod, akkor azt tanácsoljuk, hogy inkább egy olyan profi modellügynökséghez jelentkezz, mint az Attractive. Biztosan észrevetted, hogy az előbbi felsorolásból kihagytuk azt, hogy megtanulhatod, milyen modellnek lenni. Ugyanis (reméljük, hogy) a legtöbb ilyen tanfolyamot szervező cég tisztában van azzal, hogy a diákokból sosem lesz valódi modell. Egy oklevéltől nem lesz bookered, aki kiépíti a külföldi menedzsmentedet és leszervezi az első tesztfotózásaidat. Összeszedtünk pár pontot, amiért nem tanácsoljuk, hogy belekezdj:

1. Ahhoz, hogy elkezdj modellkedni, egyáltalán nem kell rendelkezned ilyen oklevéllel. Teljesen kezdő lányok jelentkezését várjuk, akiknek mi fogunk profi tippeket adni, a mi elvárásainkhoz mérten. Például a már külföldön sikereket halmozó modelljeinket is meg szoktuk kérni, hogy adják át a tudásukat a kicsiknek. Mindezt a tanfolyamokkal ellentétben teljesen ingyen.

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. A modellkedés nem olyan dolog, amit pár órába sűrítve meg tudsz tanulni. Ez csakis tapasztalatszerzéssel lehetséges, amiket például az első tesztfotózásaidon szerzel, és azzal az útmutatással és folyamatos gyakorlással, amit a mögötted álló menedzsment biztosít.

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Azért nem szeretjük, ha valaki túl van már egy ilyen tanfolyamon, mert sokszor teljesen ellentétes dolgokat tanítanak a lányoknak, mint amiket mi elvárunk. Ez eléggé megnehezíti a dolgunkat, mert sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen tudásra van szüksége egy igazi modellnek, és rosszul rögzülnek be a dolgok. A legtöbb helyen például megtanítanak sminkelni, amire modellként egyáltalán nem lesz szükséged, vagy olyan pózokra nevelnek, amik nem állják meg a helyüket. De arra nem tudnak felkészíteni, hogy milyen hozzáállás és alázat kell a szakmához, ugyanis sosem dolgoztak benne. Például a catwalkot is teljesen máshogy képzelik el. Azt tapasztaljuk, hogy inkább tánc koreográfia-szerű dolgokat tanítanak, ahol a lányok ringatják a csípőjüket, össze-vissza mozog a kezük, a kifutó végén pedig megállnak hosszan pózolni csípőre tett kézzel. Na most ez egy hivatalos show-n mind szigorúan tilos.

Például így kell:

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ezzel ellentétben:

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. A képekre kifizetett pénzed teljes pocsékolás. Otthoni használatra lehet, hogy jó, de egy modellügynökség semmit nem tud majd kezdeni vele, mert nem olyan színvonalú, ami bele tud illeszkedni egy profi modellkönyvbe. Egy minőségi első fotónak így kellene kinéznie és nem szétretusálva:

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Lehet, hogy le tudnak majd szervezni különböző munkákra, de egyáltalán nem olyanra, mint amiket egy igazi modell csinál. Ezek főleg fesztiválok és plázák divatbemutatói, amik eléggé távol állnak a mi szakmánktól. Ha ehhez hasonló példát kellene mondani, akkor nálunk a cél inkább az, hogy ezeknek a plázáknak az óriásplakátjain szerepelj, ahogy most például Annamaria is:

modelltanfolyam-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. A profi modellügynökségekkel ellentétben itt nem az a cél, hogy pénzt csináljanak neked, hanem hogy elvegyék azt. Nem fogják és nem is tudják felépíteni a karrieredet, mert csak addig vagy érdekes, amíg kifizeted a tanfolyam díját, teljesen függetlenül attól, hogy rendelkezel-e a modellkedéshez szükséges adottságokkal.

Nagyon fontos kiemelni, hogy profi modellügynökségek NEM tartanak ilyen tanfolyamokat, tehát nem is kérhetnek érte pénzt. Messziről kerüld el azokat, akik ilyen oklevelet vagy szerződést ajánlanak, attól függetlenül, hogy milyenek a méreteid és milyen magas vagy!

  1. Csenge
    on

    Terveztek majd a jovoben egy nyilt castingot?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?