8 dolog, amit csak a modellek érthetnek

Forrás: Modellügynökség | 2015 október 6.

Hiába mondják sokan, hogy óriási a rivalizálás a modellek közt, valójában azt, hogy min megy keresztül a munkája során egy modell, csak egy másik modell tudja igazán átérezni. Ez egy speciális kis világ, speciális elvárásokkal és egyáltalán nem hétköznapi feladatokkal. Ezeket a dolgokat például biztos, hogy csak egy aktívan modellkedő lány értheti:

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Amikor mások a barátnőikkel éppen hazaérnek hajnalban a buliból, te modellként már ébredezel, hogy ott tudj lenni az előre leszervezett castingon, fotózáson vagy a divatbemutató próbáján. Ez lehet hajnali 4-kor és vasárnap este is, és sosem tudhatod, hogy 3 nap múlva pl. Peruba kell-e utaznod, ugyanis ez nem egy napi 8 órás fix munka hétfőtől péntekig. Cserébe viszont a világ legszebb helyeit láthatod a melódnak köszönhetően, és rengeteg új emberrel megismerkedhetsz.

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Olyan ruhákban kell lenned, amiktől rosszul vagy. Minden értelemben. Senkit nem érdekel, hogy egy modellnek mennyire áll közel az ízléséhez a stylist által megálmodott szett. Senki nem szereti látni, hogy nagyon nem tetszik, ahogy azt sem, ha kényelmetlen valami, ha túl kicsi egy cipő, vagy nyomnak az ékszerek. Minden ilyen alkalommal arra kell gondolnod profi modellként, hogy ez is egy előrelépési lehetőség, és közben olyan dolgokat próbálhatsz ki, amikre valószínűleg sosem gondoltál volna.

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Ki az, aki a tél közepén bikiniben feszít a homokos parton, és ki az, aki szőrmebundában ugrál az 50 fokkal gőzölgő betonjárdán? Ha modell vagy, akkor te biztosan! Ha külső helyszínen vagy, még az emberek is bámulni fognak, hogy mit csinálsz, de erre számítanod kell, mert a divatházak és magazinok több hónappal előre dolgoznak, általában ellentétes szezonokkal. Persze ennek is van jó oldala: te már mindenki előtt tudni fogod, hogy mik lesznek az új trendek!

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Sok olyan dolgot kell megengedned idegeneknek, amiket otthon csak a legjobb barátaidnak engednél. Amíg nem vagy szupermodell, valószínűleg állandóan új stábbal fogsz együtt dolgozni, és hagynod kell a sminkesnek és a fodrásznak, hogy végezzék a feladatukat és babráljanak a fejeden. És persze ott vannak az öltöztetők is, mert nem vehetsz fel még egy fotózáson sem csak úgy egy ruhát, minden pontosan ki van találva. Persze nem arról van szó, hogy pucéran állsz órákig emberek előtt és bámulnak, de modellként nem lehetsz szégyenlős fehérneműben. Meg kell értened, hogy azok az emberek a munkájukat teljesítik, és nem azért vannak ott, hogy füttyögjenek utánad. De végülis nem olyan az egész, mintha egy hercegnő lennél? Mindent megcsinálnak helyetted és azért, hogy minél jobban nézz ki!

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. A legtöbb ember akkor megy el hajat festetni, szoliba, szemöldököt szedetni, tetováltatni vagy műkörmöshöz, amikor csak akar, senki nem szól bele. Modellként azonban ezekről mind le kell mondanod, ha nem szeretnéd kockáztatni a karrieredet. Egy elrontott hajszín is végzetes hibákhoz vezethet, a tetoválás pedig egyenesen a modellkedés befejezéséig. Ha modell vagy, a lehető legtermészetesebb formádban kell gyönyörűnek lenned, te ezzel fogsz kitűnni a tömegből! 

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Egyáltalán nem olyan egyszerű tartós barátságokat kialakítani. Minden országban jobbnál jobb fej emberekkel találkozol majd, és már csak a családod hiánya miatt is elkezdesz kötődni hozzájuk, de kevés rá az esély, hogy újra láthatod őket. Szerencsére az internet csodákra képes, és ha véletlenül megint ugyanabba a városba sodor titeket az élet, azt azonnal tudni fogjátok.

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Nincs meg azonnal az eredménye a munkádnak. Egy átlagos munkahelyen elvégzel egy feladatot, és szinte egyből kézzel fogható a végeredménye. Azonban ha modell vagy, hónapokat, sőt akár egy évet is kell várnod arra, hogy megnézhesd, milyen képek születtek valójában azon a napon. Mikor egy topmodellnek rengeteg munkája van, vicces tud lenni, mikor az ismerősei szembesítik azzal, hogy látták ebben, meg abban a magazinban!

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

8. Ha nem vagy modell, jobb esetben valószínűleg sosem tudod meg, hogy milyen az, amikor biztonsági őrök követnek napokon keresztül. Persze nem azért, mert akkora sztár vagy, hanem mert olyan méregdrága, egyedi sorszámú ékszereket viselsz a fotózáson, amikből csak néhány darab van a világon. Vagy mondjuk egy gyémántokkal kirakott ruhában se szaladgálhatsz csak úgy. Mondjuk más meg egyáltalán nem, ugye?

modellszakma-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?