Hogyan vészelik át a divatheteket a modellek?

Forrás: Modellügynökség | 2015 október 2.

Tudtad, hogy a divathetek ideje alatt kész káosz egy modell élete? Kezdve a castingolásokkal, mikor egyszerre több helyen kellene lenniük, mert még nem jutottak sorra este sem a délelőttre kiírt válogatáson, ezért másnapra még több feladatuk marad. Utána ott vannak a próbák és a bemutatók, amik általában minimum egy órás csúszásban vannak mindig, rohanni kell egyikről a másikra, majd például a New York-i divathét utolsó napján rögtön Londonba repülni, hogy mindenhol ott tudjanak lenni. És így tovább egy hónapig. Ez az időszak valóban kimerítő tud lenni, de ezekkel a tippekkel megkönnyítjük a túlélést a zsúfolt hetekre:

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Felejtsd el a partikat!

Ezekből rengeteg van a divathetek alatt, szinte minden designer szervez, hogy megünnepeljék az új kollekció sikerét, de persze ott vannak a különböző magazinok és hírességek bulijai is. Csábítóan hangzik, de ezek a napok amúgy sem a pihentető alvásokról szólnak. Mindenképpen használd ki azt a kis időt, amit pihenéssel tölthetsz és aludj minimum 6 órát, hogy másnap a legjobb formádat tudd hozni. Ha abban a megtiszteltetésben részesülsz, hogy a stáb maga hív meg egy menő partira, természetesen illetlenség elutasítani, de semmiképpen se maradj tovább 11-nél (még akkor sem, ha vacsoráról van szó), mert hullafáradt leszel másnap.

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Mini spa szünetre fel!

Talán lehetetlennek hangzik a rohangálás közben, de ne felejts el magaddal is foglalkozni. Lefekvés előtt például isteni tud lenni, ha veszel egy forró fürdőt, befekszel a kádba, ellazulsz és felteszed a kedvenc pakolásodat. Plusz tipp: a munkák végeztével keress fel egy szalont, ahol fél óra alatt profin átmasszírozzák az eléggé igénybe vett testedet a fejbőrödtől egészen a talpadig.

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Kezdd a napot mozgással!

Ilyenkor persze nem arra gondolunk, hogy reggel 6-kor fuss le egy félmaratont. Viszont ha ébredés után szánsz negyed órát pár jóga gyakorlatra, sokkal energetikusabban nézel majd a hosszú és fárasztó napod elé. Egy modellnek a divathetek alatt is topformában kell lennie, még akkor is, ha nincs ideje olyan tökéletesen étkeznie, mint az év többi napján.

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Gondoskodj a kajáról!

Ha már az étkezésnél tartunk, tudnod kell, hogy ezt egyáltalán nem egyszerű megoldani ilyenkor, mert a legtöbb castingon és bemutatón sajnos nem biztosítanak kaját a modellek számára. Pontosan ezért legyen mindig nálad egy liter víz és valami egészséges nasi (pl. zöldségek, gyümölcsök, akár szárítva is és magvak), hogy ne száradj ki és ne az legyen, hogy este hazaesel és felfalod a hűtőt. Megkönnyíti a dolgod, ha előre kinézel magadnak egy szuperegészséges éttermet, akik házhozszállítással is foglalkoznak, és előre berendeled magadnak a kaját az adott helyszínre.

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Relaxálj!

Nagyon idegfeszítő, hogy állandó rohanásban leszel, de úton a helyszín felé megtehetsz annyit például, hogy felteszed a fülhallgatódat, berakod a kedvenc számodat és megpróbálsz minél szabályosabban lélegezni. Hidd el, ez a 2 perc mini-meditáció is sokat fog segíteni! Amikor pedig a bemutató előtt adódik egy rövid szüneted, a telefon nyomogatása helyett vedd kezedbe a kedvenc könyvedet és zökkenj ki kicsit a körülötted levő káoszból. A lényeg, hogy nem szabad túlságosan rástresszelni, de ha úgy érzed, eluralkodott rajtad a fejetlenség, dobj be valahol egy nyugtató teát.

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Mosolyogj minél többet!

Ezt persze egy válogatáson vagy show-n nem teheted meg modellként, mert amatőrnek fognak nézni, de ezeken kívül amikor csak teheted, mosolyogj! A bemutatók előtt várakozó paparazzi fotósok imádni fogják, és a te közérzeted is sokkal jobb lesz!

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Öltözködj praktikusan!

Minden városban más öltözködési kritériumoknak kell megfelelni, de ezeket a szempontokat mindenképpen tartsd szem előtt: kényelem, elegancia, praktikusság. Például érdemes minden időjárásra felkészülni, nem túl feszes és puha anyagú ruhákat és lapos cipőt felkapni, plusz egy óriási, nem túl nehéz táskát, amibe belefér a modellkönyved, a beauty készleted és minden, amivel át tudsz vészelni egy sűrű napot.

divathét-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ugye, hogy a modellkedés nem abból áll, hogy kétszer végigmennek a kifutón és kész? Nagyon összeszedettnek kell lenni és rengeteg dologra koncentrálni egyszerre, ezért mindig ott kell lenniük fejben. Lehet, hogy ez egy nehéz időszak az életükben, de annál több szuper élményre és kapcsolatra tudnak szert tenni közben.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?