8 dolog, amit egy modellnek nem szabad eltitkolnia

Forrás: Modellügynökség | 2015 szeptember 20.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a modell és az ügynöke, vagyis bookere közt elengedhetetlen egy bizalmi kapcsolat. Ennek az alappillére pedig a rendszeres kommunikáció, tehát nem jó ötlet azt gondolni, hogy amiről nem tudunk, az nem fáj. Mindig őszintének kell lenned, ugyanis ha modellként eltitkolsz előlünk fontos dolgokat, azzal akár a karrieredet is kockáztathatod. Azt már tudod, hogy a modellek nem festethetik be az ügynökség tudta nélkül a hajukat, vagy hogy azonnal szólniuk kell, ha más anyaügynökség próbálja elcsábítani őket. Természetesen nem kell megosztaniuk velünk a magánéletük legapróbb részleteit is, de olykor kellemetlenebb témákat is meg kell tudnunk beszélni egymás közt, bizalmasan. Például ezt a pár dolgot:

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Nincs vagy lejárt az útleveled.
Ne félj megosztani a személyes adataidat a menedzsmenteddel! Modellként kulcsfontosságú, hogy rendelkezz érvényes útlevéllel. Gondolj csak bele, hogy megkapsz egy szuper külföldi munkát és nem tudsz kiutazni, mert elveszel az ügyintézés útvesztőjében. Egy profi ügynökség bizalmasan kezeli és számon is tartja az irataid érvényességi idejét, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapálóznod, ezért célszerű már az elején tisztázni ezeket.

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Változtak a méreteid.
Tegyük fel, hogy szakítasz a pasiddal, vagy túlságosan elengeded magad a nyári szünet alatt és már rég nem vagy olyan formában, mint a legutóbbi polaroidokon, amikkel kiajánlottak külföldi ügynökségeknek. Ilyenkor az is előfordulhat, hogy hazaküldenek, mert nem úgy nézel ki, mint amire rábólintottak. Pontosan ezért kell rendszeresen lemérni és lefotózni a lányokat, követni a változásukat. Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz bemenni az ügynökségedre huzamosabb ideig, a legjobb, ha otthon készítesz magadról képeket és tájékoztatod az ügynökeidet az esetleges változásokról.

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Családi háttér.
Nagyon fontos tudnunk, hogy hogyan állnak hozzá a szeretteid a modellkedéshez. Elengedhetetlen, hogy otthonról minden támogatást megkapj, és mi is együtt tudjunk működni a szüleiddel a sikered érdekében. Például rendkívül megterhelő tud lenni lelkileg egy lánynak (főleg ha külföldön van), ha olyan párkapcsolatban él, ahol a pasija nem támogatja a modellkedésben, vagy ha egy anyuka annyira aggódik a lányáért, hogy teljesen bestresszeli és képtelen lesz teljesíteni. Nem vagyunk varázslók, de ha tudunk róla, hogy problémák vannak, és le tudunk ülni együtt és komolyan elbeszélgetni egymással, az sokat tud segíteni a helyzeten. 

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Teljesítmény a suliban.
Ezt főleg nem szabad elsunnyogni! Az Attractive számára kiemelten fontos, hogy a modellek hogyan teljesítenek a suliban és mindent megteszünk azért, hogy az év végi vagy az érettségi eredmények minél jobban sikerüljenek. Nagyon komolyan vesszük, ezért előfordult már az is, hogy valaki nem utazhatott külföldre, mert bukásra állt, sőt olyan is volt, hogy magántanárt szereztünk, vagy új suli után néztünk az érdekében. Mindenképpen tudnunk kell róla, mert ha nem állsz valami fényesen a suliban, akkor nem fogunk annyi munkára kiajánlani, ugyanis a tanulás az elsődleges.

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Kinti ügynökségekkel, vagy más modellekkel konfliktus.
Ha nem érzed magad jól az adott ország szállásán, vagy nem jössz ki az ottani bookereddel, azt azonnal jelezned kell felénk, hogy intézkedni tudjunk. Néma gyereknek ugye az anyja se érti szavát, így amiről nem tudunk, képtelenek vagyunk megoldani. Ezek olyan hétköznapi dolgok is lehetnek, mint hogy a szobatársad gonoszkodik veled, eleszi előled a kajádat, rendetlen, vagy nem hagy aludni, esetleg olyan szétszórt bookert fogtál ki, akiben nem tudsz megbízni. Mi az Attractive-nál napi szinten Skype-olunk a külföldön tartózkodó modelljeinkkel, így hamar kibukik, ha van valami probléma és azonnal tudunk intézkedni az érdekükben.

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Bármilyen félelem, fóbia, vagy betegség.
Nem arról van szó, hogy részletesen be kell számolnod, hogy milyen gyógyszereket szedsz, de például ha halálosan félsz a magasságtól, vagy a kutyáktól, nem fogunk olyan munkákra lebookolni, ahol ilyen körülmények közt kellene dolgoznod. Vagy ha a tudtunk nélkül pszichológushoz jársz komoly problémával, vagy erős gyógyszereket szedsz, mi pedig nem tudunk róla és folyamatos nyomás alá helyezünk egyre több munkával, az végzetes lehet. De lehet egy egyszerű megfázás is, amikor nyilván nem leszel képes 100%-ot hozni egy munkán, ennek pedig nem ott kellene kiderülnie. Ha komolyan gondolod a modellkedést, meg kell bíznod annyira a bookeredben, hogy ezekbe beavatod már az elején. Ilyen téren is profi szakemberekből álló csapat áll mögöttünk és igyekszünk mindent (amiről tudunk) megoldani együtt. Még valami: testképzavaros lányok NEM modellkedhetnek, csakis a teljes gyógyulás után!

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Fotózáson adódó bármilyen probléma.
Minden munka előtt részletes információkkal látjuk el a modelleket és ha a megbeszéltektől eltérőeket tapasztalnak, akkor már a helyszínről telefonálniuk kell, hogy valami nem okés. Mondjuk ha a kliens egy munkából többet is akar csinálni (pl. katalógus után lookbookot próbál fotózni feltűnés nélkül), vagy ha  a fotós bepróbálkozik a modelleknél, ami elég kellemetlen tud lenni. Vagy vetkőztetni akar a beleegyezésünk nélkül. Vagy lebeszéli a modellel, hogy érjen rá ekkor és akkor, a modell rábólint, nekünk pedig tök kellemetlen lesz kievickélnünk a szituból, ha az adott modellt nem akarjuk arra a melóra adni a karrierje érdekében. Ezekben a helyzetekben nem kell megalázkodnod, ugyanis modellként nem vagy köteles olyanra rábólintani, amiben nem vagy biztos, vagy ami kellemetlen lenne számodra. 

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

8. Időbeosztás.
Utazások, családi nyaralás, vizsgaidőszak, egyéb elfoglaltságok, amikor nem érsz rá. És persze az ellenkezője is: amikor őszi, téli, tavasz, vagy nyári szüneted van. Ezekről a lehető leghamarabb, előre kell tájékoztatnod modellként az anyaügynökségedet, hogy pontosan tudja. mikor vagy elérhető, mikor ajánlhatnak ki munkákra és külföldre. Mi például a lányok sedkártyája mellé írjuk ki ezeket az időpontokat a tükörfalunkra, így mindig képben vagyunk azzal, hogy az adott lány mikor tudna elutazni hosszabb időre külföldre, vagy mik azok az időpontok, amikor nem ajánlhatjuk fotózásokra, bemutatóra, stb. 

booker-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Nem véletlenül hívtuk fel arra a figyelmet, hogy nagyon résen kell lenned, mikor belépsz egy ügynökség ajtaján és megismerkedsz a bookerekkel. Egyáltalán nem mindegy, hogy kivel kell majd napi kapcsolatban lenned, és a fent említett dolgokat is megosztanod bizalmasan. Ne feledd: a booker munkája normális esetben nem csak a menedzselésből áll, ez egy kemény pszichológiai feladat is! Lehet, hogy nem tudja megoldani majd az összes magánéleti problémádat, de ha becsületes és profi, hidd el, mindenben a legjobb tudása szerint segíteni fog téged a közös siker érdekében.

 

 

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?