GYIK, avagy gyakran ismételt kérdések – 4. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 szeptember 14.

Rengeteg érdeklődő e-mailt és telefonhívást kapunk nap mint nap és szerencsére egyre több kommentet is. Nézzük csak újra, mik a Modellügynökség mostanában leggyakrabban ismételt kérdései!

gyakori-kérdések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Gondot jelentenek az anyajegyek és a szeplők?

Alapvetően nem, de persze vannak szélsőséges esetek, amikről látatlanban sajnos nem tudunk nyilatkozni. Számos szupermodell és Attractive-os modell arcán is láthatsz anyajegyeket, gondolj csak Cindy Crawford legendás szépségpöttyére. A képen például Victoria anyajegyeit láthatod. A szeplőket pedig egyenesen imádjuk! Erről olvashatsz is ide kattintva egy bejegyzést.

gyakori-kérdések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Mennyi időn belül kapnak választ a jelentkezők?

A válasz gyorsasága nem attól függ, hogy mennyire tetszik nekünk egy jelentkező. Időbe telik, mire átnézzük az összes beérkező jelentkezést és közösen megbeszéljük, hogy kinek mennyire tetszik, ki mennyi fantáziát lát benne, ugyanis nem egy ember dönti el két másodperc alatt. Igyekszünk mindenkinek egy héten belül válaszolni e-mailben, vagy telefonon, akkor is, ha nem találjuk alkalmasnak a modellkedésre.

gyakori-kérdések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Akkor is jelentkezhetek, ha nem tökéletesek a méreteim?

Fontos tudni, hogy teljesen kezdő lányokról van szó, ezért senkitől nem várjuk el, hogy szupermodellként sétáljon be az irodánkba. A modellkedés egy nagyon hosszú tanulási folyamat, amit érdemes fiatalon elkezdeni. Azért, mert például 90 centi felett, vagy alatt van a csípőd, még nem fogunk azonnal elutasítani, ha potenciálisnak találunk. Sokszor hosszú hónapokon keresztül követjük a jelentkezők fejlődését, változását és ezalatt az idő alatt természetesen minden segítséget megadunk és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ezért a válasz igen, bátran jelentkezz és ha alkalmasnak találunk, nem az ideálistól eltérő centiket fogjuk figyelni!

gyakori-kérdések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Attól, hogy alacsony vagyok, fotómodell még lehet belőlem, ugye?

Tisztázzunk valamit: olyan, hogy fotómodell nem létezik. Nincsenek olyan modellek, akiket kizárólag portrékra kérnek fel, ahogy nincsenek csak kifutóra alkalmazható modellek sem, ennél sokkal összetettebb ez a szakma. Az Attractive-nál az alsó magassághatár 172 cm, az ideális kifutós magasság pedig 177-178 cm. Profi modellügynökségek sajnos nem fognak foglalkozni veled, ha nem éred el már fiatalon a 172-173 centit. Azok, akik bármilyen mérettel és magassággal fel akarnak azonnal venni, komolytalanok és valószínűleg csak pénzt akarnak kicsikarni belőled.

gyakori-kérdések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Miért csak Budapesten lehet valakiből modell?

A hazai magazinok és divattervezők székhelye mind Budapesten található, innen szerveznek minden jelentősebb dolgot. A magyar munkák csak ugródeszkának számítanak egy modell karrierjében, az igazi sikerek pedig csak külföldön tudnak elkezdődni. A vidéki ügynökségek csakis környékbeli kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, hozzájuk nem látogatnak el például a legnagyobb külföldi ügynökségek új arcok után kutatni, így onnan lehetetlen kitörni egy pesti ügynökség nélkül. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy vidékről nem jelentkezhet valaki modellnek!

gyakori-kérdések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Reméljük hasznos infókkal láttunk el, és továbbra is szeretettel várjuk megválaszolatlan kérdéseidet komment formájában!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?