Hogyan készülj fel az első személyes találkozóra?

Forrás: Modellügynökség | 2015 szeptember 6.

Arról már meséltünk régebben, hogy hogyan zajlik pontosan az első találkozó, amikor személyesen is megismerünk egy jelentkezőt. Most eláruljuk azt is, hogy plusz pontnak számít, ha felkészülten érkezel és olyan komolyan veszed, mintha egy állásinterjúra készülnél. Önéletrajzot vagy előre elkészített portfóliót ugyan nem kell magaddal hoznod, de ezekre a dolgokra célszerű odafigyelned:

kezdő-modellek-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Fektess extra energiát a napi szépségrutinodba. Smink nélkül, frissen mosott hajjal és tiszta körmökkel kell majd megjelenned, ezért jobb, ha előre gondoskodsz ezek ápolásáról. Természetesen a bőrhibák korrigálásában tudunk segítséget nyújtani, de értékelni fogjuk, ha odafigyelsz ezekre. Plusz jó tanács: ne szedd tovább a szemöldököd, mert úgyis vissza fogjuk növesztetni veled!

kezdő-modellek-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Mielőtt elindulnál, tájékozódj. Ha e-mailben vagy telefonon értesítünk arról, hogy meg szeretnénk ismerni, meg fogjuk adni a pontos címünket, telefonszámunkat, ráadásul a honlapunkon egy Google térképet is találsz. Csekkold le kétszer is, hogy mikorra egyeztettünk időpontot és nézz utána, hogy hogyan tudsz minket a legegyszerűbben megközelíteni. Így elkerülheted a késést, amit illetlenségnek fogunk tartani. Ha rajtad kívül álló okok miatt csúsznál, vagy mégsem tudsz jönni, mindenképpen jelezd nekünk időben telefonon. Nincs annál dühítőbb, mikor feleslegesen várunk valakire!

kezdő-modellek-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Tisztázd le fejben, hogy milyen kérdéseid vannak. Ha kiskorú vagy, elvárjuk, hogy a szüleiddel érkezz, úgyhogy a legjobb, ha szántok arra időt, hogy együtt megbeszéljétek a modellkedéssel kapcsolatos kérdéseiteket. Például mennyi elfoglaltságot jelent a suli mellett, mik az Attractive elvárásai a modellekkel szemben, és egyáltalán mi a menete az egésznek? Ezeket egyébként is igyekszünk a legrészletesebben átadni, amire érdemes odafigyelned, de bármilyen kérdésre nagyon szívesen válaszolunk.

kezdő-modellek-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Készülj fel a mi kérdéseinkre is. Természetesen nem abból fog állni a találkozó, hogy nézzük egymást egy darabig, utána lövünk pár képet és viszlát. Nagyon fontos számunkra, hogy már az elején kiderüljön, hogy milyen a hozzáállásod, milyen életmódot folytatsz és mennyire vagy motivált. Ezekre a kérdésekre például biztosan számíthatsz:
– Miért szeretnél modellkedni?
– Hogy állsz a sulival és milyen nyelveket beszélsz?
– Hogyan néz ki egy napi étrended és mennyit szoktál mozogni?
– El tudod képzelni, hogy külföldön modellkedj hónapokig?
– Mennyire támogatna az iskola és a szüleid a modellkedésben?
– Milyen modelleket követsz?
Persze az összes kérdést nem fogjuk elárulni, mert akkor mindenki előre készülne a sablon válaszokkal. A lényeg, hogy legyél őszinte és pozitív, na meg hogy lássuk rajtad, tényleg érdekel és ezt kommunikálni is tudod. Plusz tipp: jó pontnak számít, ha előre utánanézel az Attractive történelmének.

kezdő-modellek-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Gyakorolj rá egy kicsit. Mivel fotózni fogunk, látni fogjuk, hogy fektettél-e abba energiát, hogy leutánozd a híres modellek mozdulataid, vagy hogy volt-e már rajtad magassarkú cipő. Persze senkitől nem várjuk el, hogy kész szupermodellként sétáljon be hozzánk, de ezzel a kis plusszal megerősítheted bennünk, hogy igenis komolyan gondolod, hogy modell szeretnél lenni.

[youtube vM9pGCWc4xk nolink]

Fontos, hogy a félreértéseket elkerülvén nagyon figyelj oda arra, amit mondunk, és ne stresszelj rá túlságosan a dologra. Ez egy olyan pillanat, ami akár az egész életedet megváltoztatja, úgyhogy mindent bele és csak pozitívan!

kezdő-modellek-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?