A modellek titkos szépségfegyvere – 4. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 szeptember 5.

Arctisztítás, bőrfehérítés, szemöldöknövesztés kipipálva, ma jöjjön egy olyan modell-trükk, ami szintén sokakat foglalkoztat: Mi az ellenszer a szem alatti karikákra? Kétségtelen, hogy a modellek csodás genetikával vannak megáldva, de bizony még egy Victoria’s Secret angyalkának is meggyűlik a baja a táskás szemekkel. Legyen ez akár jetlag, vagy egy elhúzódó éjszakai fotózás miatt, a sötét karikákkal és puffadt szemekkel mindenkinek fel kell venni a harcot, már csak azért is, mert egy modelltől elvárják, hogy ragyogóan egészséges bőrrel jelenjen meg mindenhol. Mindezt persze sminkelés nélkül. Az uborkakarikák ideje elmúlt, létezik egy sokkal profibb és gyorsabb eljárás: a szemmaszkok.

modellek-szépségtrükk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Divatbemutatók és fotózások előtt gyakran látni, hogy a modellek szeme alá tapaszokat raknak. Nem véletlenül, hiszen ezek a szemmaszkok hidratáló, feszesítő és gyulladáscsökkentő, olykor hűsítő összetevőkkel átitatva veszik célzottan kezelésbe az alsó pillasor alatti kényes bőrt. A kisimult szemkörnyékért mindössze 15-20 percig kell fent hagyni a tapaszokat, így tökéletesen praktikus akkor is, mikor egy modellnek hajnalok hajnalán már castingra kell sietnie.

modellek-szépségtrükk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Nem is csoda, hogy olyan sminkguruk rajonganak a megoldásért, mint Pat McGrath. A világ legismertebb sminkmestere így nyilatkozott: „A reggeli szépségrutinom egyszerű, de lényegre törő. Hetente egyszer átradírozom a bőrömet, ráadásként pedig a SK-II arcmaszkját és szemkörnyékápoló maszkját használom 20 percig. Ez a legjobb módszer az egészséges, ragyogó arcbőr eléréséhez.”

modellek-szépségtrükk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Az előbb említett SK-II szemmaszk számít a legfelkapottabbnak a világon, ezt neten keresztül tudod megrendelni. Itthon is kapható alternatívaként pedig a Shiseido Benefiance Pure Retinol Instant Treatment Eye Maskját ajánljuk.

modellek-szépségtrükk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Plusz tipp: a karikás szemeket nem csak fáradtság, hanem vízhiány is okozhatja, ezért sose felejts el meginni napi 3-4 liter szénsavmentes ásványvizet!

modellek-szépségtrükk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?