7 alapszabály fotózások előtt

Forrás: Modellügynökség | 2015 augusztus 31.

A modellek fotózásokból élnek és a fotósok bizony megkövetelnek pár alapvető dolgot a kinézetüket illetően. Például, hogy az a gyönyörű lány sétáljon be a stúdióba, mint akit előzőleg már polaroidokon láttak, és ne kelljen egy teljesen más emberré átretusálniuk. És hogy hogyan tudsz felkészülni egy ilyen eseményre? Már mondjuk is:

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1.  Legyél kipihent! Érdemes a fotózás előtti napon korán ágyba bújni, ahogyan például Axente Vanessa is teszi minden alkalommal. Egyáltalán nem menő, ha egy átbulizott éjszaka után piros és táskás szemekkel jelensz meg a munkahelyeden, mert többet valószínűleg nem fognak hívni. A fotózás előtti reggelen pedig alakíts ki magadnak egy kis rituálét, ami elűzi az izgalmat. Például kapd elő a kedvenc magazinodat, és igyál mellé egy finom teát.

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2.  Legyen egészséges az arcbőröd! Nagyon fontos, hogy tiszta és kisimult arccal jelenj meg a fotózáson, természetesen smink nélkül. Erre nyilván nem előtte egy nappal kell felkészülni, ezért célszerű mindig kiegyensúlyozottan táplálkozni, napi 3-4 liter szénsavmentes ásványvizet inni, hetente egyszer átradírozni az arcodat, rendszeresen felkeresni a mesterkozmetikusodat, és legalább 8 órát aludni. Ha biztosra akarsz menni, a reggeli tea mellé feldobhatod a kedvenc arcmaszkodat is.

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3.  Az ajkaid ápoltságáról is gondoskodj. A sminkesek megőrülnek attól, mikor valaki kirepedezett ajkakkal állít be a fotózásra. A gördülékeny munkáért radírozd kicsit át az ajkaidat is, és használj átlátszó ajakápolót. Plusz egy jó tanács ezzel kapcsolatban: ne dohányozz!

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Mindig legyen frissen mosva a hajad! Ez alapkövetelmény, akárhova akarsz eljutni modellként. A fodrász valószínűleg tele fogja nyomni hajlakkal a frizkódat, de hidd el, zsíros hajjal mindenki munkáját megnehezíted majd, és az első benyomásuk sem lesz túl pozitív rólad.

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Legyenek tiszták a körmeid! Semmiképpen sem jelenhetsz meg kilakkozott vagy koszos körmökkel. A modellek eleve csak nude árnyalatú lakkokat használhatnak a dolgos mindennapjaikban, ezért már előző este alaposan tisztítsd át a körmeidet és használj kézkrémet is. Célszerű keresni egy szuper mani/pedikűröst, aki rendben tudja tartani a kezedet és a lábaidat is.

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Ne felejts el szőrteleníteni! Lehet, hogy kínos a téma, de mivel a modellek a külsőjükből élnek, ilyen részletekre is mindig oda kell figyelniük, ez hozzátartozik az ápoltsághoz. A fotózás előtt két nappal gyantázd le (a borotva TILOS!) a hónaljadat és a bikini vonaladat, hogy ne legyen kipirosodva a nagy napon. Amihez nem nyúlhatsz hozzá, az a szemöldököd. Tilos csipesszel vagy gyantával kihúzogatni a szemöldöködet, ugyanis a természetes forma a menő.

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Gondolj az outfitedre is! Ha fotózásra mész, nem kell a legtrendibb ruháidat kikészíteni a szobainasra, úgysem a saját ruháidban fognak fotózni. Egy modell mindig letisztult, stílusos öltözékben jelenik meg, ehhez akár egy farmernaci és egy egyszerű ing is bőven elég. Amire figyelned kell: a túl szűk ruhák és a merevítős melltartó nyomot hagy a bőrödön, ezt pedig a fotósnak le kell majd retusálnia. A legjobb, ha ilyenkor bővebb fazonokat választasz és mindig legyen nálad testszínű fehérnemű (lézer vágott bugyi és push-up mentes, pánt nélküli melltartó).

fotózás-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ha modell szeretnél lenni, vagy már kezdő modell vagy, mindig kérd ki a bookered tanácsát fotózás előtt. Ebben a szakmában nagyon fontos a kommunikáció, ezért ne félj ilyen kérdésekkel az ügynökségedhez fordulni. Ha a fent említett információkról nem kapsz megfelelő felvilágosítást, célszerű egy olyan profi menedzsment után nézned, aki minden apróságban a rendelkezésedre fog állni.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?