Miért nem tetováltathatnak a modellek?

Forrás: Modellügynökség | 2015 augusztus 29.

Ha rendszeresen követed a blogot, bizonyára észrevetted, hogy a modellkedés nem is olyan könnyű, mint gondolnád, hiszen rengeteg szigorú szabályt be kell tartaniuk. Például nem barnulhatnak le és nem is tetováltathatnak. Manapság egyre többen döntenek a tetkók mellett, de ha a modellkedésről álmodozol, le kell mondanod erről.

tetoválás-modellek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Láthattunk már Chanel, Louis Vuitton, Victoria’s Secret kifutóján átmeneti tetoválásokat? Igen! Marc Jacobs szét van varrva? Igen! És alkalmaznak olyan modelleket, akiknek látható helyen van tetoválása? Nem. Kivéve persze, ha olyan híres családba született valaki, mint Cara Delevingne, akinek a nevével mindent el lehet adni. Azok a modellek, akiken tetoválást látsz, akkor kezdték el varratni magukat, amikor már olyan szintet értek el a karrierjükben, hogy akkor is mindenki őket akarta volna, ha leborotválták volna a fejüket. És még így is az esetek 70%-ban eltakarják vagy leretusálják őket. Tanulmányok azt mutatják, hogy a munkáltatók nem szívesen alkalmaznak olyan jelentkezőket, akiknek látható helyen van a tetoválásuk, ugyanis róluk az emberek fejében még mindig negatív kép él. Miért is lenne ez máshogy egy olyan iparban, ami tulajdonképpen a kinézetről szól? Nem véletlenül nincs egy ilyen modell sem az Attractive-nál, hiszen a tetovált, főleg kezdő modellek 99%-ban nemleges választ kapnak mindenhonnan.

tetoválás-modellek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Néhány példa arra, hogy miért nem ajánlatos egy modellnek tetováltatnia magát:

– Szinte lehetetlen elfedni őket a divatbemutatók előtt, a sminkesnek pedig erre már nem lesz ideje a show előtti nagy sürgés-forgásban.

– Mivel a tetoválások vonzzák a figyelmet, az emberek nem a hirdetendő termékre fognak összpontosítani – pont ezért nem látni kampányokban kivarrt divatmodelleket.

– Ugyanez vonatkozik a magazinokra is, ugyanis ritkán illenek bele az általuk elképzelt koncepcióba.

– Rengeteg időbe telik, mire a fotós leretusálja a tetoválásokat, ezért inkább olyan modellt preferálnak, akik nem rabolják az idejüket.

– A modellügynökségek sem szívesen alkalmaznak ilyen lányokat, ugyanis nem tetováló magazinokba és motoros reklámokba szánják a modelleket.

– Ha már elkezdtél modellkedni, és a bookered tudta nélkül mész el varratni, elég nagy az esély rá, hogy szerződést fognak veled bontani, ugyanis teljes egészében megváltoztathatja a rólad gondosan felépített imidzset.

tetoválás-modellek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Nagyon fontos, hogy már fiatalon tisztában legyél a tetteid következményeivel és azzal, hogy bizonyos döntéseid mennyiben befolyásolják majd az álmaid valóra váltását. A tetoválás például nem olyan, mint a smink, hogy le tudod mosni, ha megunod másnap, a lézeres eltávolítás pedig sokkal fájdalmasabb és drágább, mint maga a tetoválás. Ugyanez vonatkozik a kozmetikai tetoválásokra is, amik szintén nem fognak sosem teljesen felszívódni.

tetoválás-modellek-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?