Tanuld meg a modell nyelvet! – 10. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 augusztus 24.

Elérkeztünk a divatszakma alapismeretek tizedik órájához! Reméljük rengeteg idegen modell-kifejezés megértésében és elsajátításában tudtunk segíteni eddig. Továbbra is ez a célunk: a mai napon újabb 5 alapfogalmat hoztunk el neked, köztük a moodboardot és a layoutot is, úgyhogy irány együtt vissza az iskolapadba!

modellkedés-kifejezések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Layout: Olyan kinézet, látványterv, amit a magazinok grafikusai készítenek, hogy a szavak a képre illesztve minél vonzóbban mutassanak. Régebben minél több szöveg volt egy modell képén, annál menőbbnek számított, manapság azonban már csak magát a „csupasz” képet szeretjük használni.

modellkedés-kifejezések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Day Rate: A modell napi díját jelenti, vagyis azt, hogy mennyi pénzt kap egy 8 órás munka után. Ennek összege függhet attól, hogy melyik piacon dolgozik, ki a megrendelő és hogy hol tart a karrierjében, milyen a modell-státusza. Egy világszerte ismert név például napi több tízezer dollárt is megér a klienseknek.

3. Arrival info: Ez a dokumentum minden olyan információt tartalmaz, amire szüksége lesz a modellnek attól a perctől, hogy az adott országba érkezik. A külföldi partnerügynökségektől kapjuk jóval a modell repülőre szállása előtt, és olyan fontos adatokat tartalmaz, mint az ügynökség és a modellszállás pontos címe, elérhetősége, az összes booker telefonszáma, a legközelebbi pénzváltó, a heti zsebpénzosztás ideje, vagy annak a sofőrnek neve és elérhetősége, aki majd felszedi kocsival a reptéren. Ha nem éjszaka érkezik a modell, általában már az aznapi beosztását és a castingokra szükséges viseletét is beleírják.

modellkedés-kifejezések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Moodboard: Olyan képek gyűjteménye, amelyek tükrözik az adott kollekció vagy fotózás koncepciójának irányelvét, inspirációját. Van köztük fotó az áhított frizuráról, sminkről, outfitről, helyszínről és még a világításról is. Ez az összeállítás sokat segít a fotósnak vagy a tervezőnek abban, hogy átadja az általa megálmodott hangulatot a stáb többi tagjának. A képen például Valentino egyik haute couture moodboardját látod:

modellkedés-kifejezések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Trunk show: Olyan fajta divatbemutató, amit a fashion weekeken kívül, általában a divatház boltjaiban tartanak, hogy a tervezőt népszerűsítsék. A nevét onnan kapta, hogy a show városról-városra utazik, és a ruhákat óriási bőröndökben szállítják magukkal.

modellkedés-kifejezések-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 1. Lili K
  on

  Kedves Attractive csapat!
  Mivel tudnam a striakat a combomrol eltuntetni es megelozni?Nincs sok csak egy keves.Esetleg van valami krem vagy termek amit barhol betudok szerezni pl.gyogyszertar,drogeria?
  Meg valami,nem reg ertem haza nyaralasrol es a tenger miatt minden nap hajat mostam ezert zsirosabb az atlagnal,a modellek mit hasznalnak vagy mit ajanlatok hogy regeneralodjon a fejborom,hajam?
  koszi,Lili

  • birtab
   on

   Kedves Lili!
   Olyan csodaszert sajnos nem tudunk ajánlani, ami eltűnteti a striákat, ugyanis ezeket max. halványítani tudod. A megelőzésre azt tanácsoljuk, hogy fogyassz naponta legalább 3-4 liter szénsavmentes ásványvizet, rendszeresen hidratáld a bőrödet testápoló krémekkel és kerüld el a jojó effektus kialakulását.
   Ha gyorsan zsírosodik a hajad, a Davines márka külön erre specializálódott pakolását ajánljuk. A modellek ezzel teszik rendbe a sok hajmosás miatt felborult pH-értéket fejbőrükön.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?