Milyen egy jó booker?

Forrás: Modellügynökség | 2015 augusztus 13.

Abban már segítettünk, hogy mire kell odafigyelned, amikor modellügynökséget keresel, de egyáltalán nem mindegy az sem, hogy a leendő menedzsmented milyen emberekből áll. A modellügynökségek direktorai nemzetközi és hazai bookerekkel dolgoznak, ők azok, akik felépítik a lányok karrierjét az alapoktól kezdve. Leszervezik a castingokat, munkákat, felügyelik a szerződéseket és minden olyan külső és belső feltétel elsajátításában segédkeznek, ami egy lányból modellt kreál. Ha érdekel a modellkedés, fontos, hogy olyan bookert találj magadnak, akivel a napi kapcsolat nem lesz teher számodra, olyat, akiben feltétlenül megbízhatsz, de mégsem fűz túl szoros kötelék hozzá, végtére is ez egy komoly munkakapcsolat. A következő pár ponttal segítünk, hogy te is ki tudd szúrni magadnak, hogy milyen egy profi ügynök:

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Amikor először belépsz a modellügynökség ajtaján, valószínűleg több booker fog fogadni. Akármennyire is izgulsz, bizonyosodj meg arról, hogy nem érzed-e kellemetlenül magad a társaságukban. Először furcsa lehet, hogy egy idegen bikinis polákat akar készíteni rólad, de ez a szakmához tartozik, nem kedvtelésből csináljuk. Viszont a stílus, amivel erre kérnek egyáltalán nem mindegy. Mérd fel, hogy mennyire szimpik, kedvesek, segítőkészek veled. Nagyon fontos, hogy már az első alkalommal részletes felvilágosítást kapj és bármiről kérdezhess, úgy, hogy valamelyik szülőd ott ül veled. Ha csak az anyagi rész és a szerződés érdekli őket, netán egyenesen bunkók veled és beléd fojtják a szót, célszerű tovább keresned.

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. A kölcsönös bizalom a legfontosabb alapelve a modell és booker közti kapcsolatnak. Meg kell tudnod, hogy elég jól érzed-e magad a bookered társaságában ahhoz, hogy feltétlenül megbízz benne és minden tanácsát megfogadd. Fontos, hogy az ügynököd ne a saját anyagi, hanem a te karriered érdekeit tartsa legelső helyen és hogy bármilyen, akár bizalmas kérdéssel is felkereshesd bármikor. Ilyen bizalmi kérdések megoldása nélkül bizony nem lehetsz sikeres ebben a szakmában.

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Egy profi booker ugyanolyan jó kapcsolatot ápol a szüleiddel, mint veled, főleg ha még kiskorú vagy. Fontos, hogy a szülők is bármikor feltehessék a kérdéseiket az ügynökségnek, kivegyék a részüket a folyamatból, és ne kelljen azon izgulniuk, hogy rossz kezekbe adták a lányukat. Azok az ügynökök, akik kihagyják a szülőket a modell karrierjének felépítéséből, nem valami korrektek és valószínűleg a pénzre hajtanak. Az Attractive-os szülők tapasztalatairól például ebben a bejegyzéssorozatban olvashatsz.

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Nagyon fontos, hogy egy booker állandóan elérhető legyen, ezzel biztonságérzetet adva számodra. Akkor is, ha külföldön vagy más időzónában vagy, esetleg hajnalban kerülsz olyan SOS-helyzetbe, amit meg kell oldanod. Egy olyan emberrel, aki nem veszi fel neked a telefont, nem válaszol az e-mailedre, tulajdonképpen felesleges próbálkoznod, ugyanis ebben a szakmában kulcsfontosságú a kommunikáció.

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Győződj meg arról, hogy személyes menedzsmentet biztosít számodra. Vannak olyan ügynökségek, ahol annyi lány van, hogy 20-30 jut belőlük egy bookerre, így lassan már a nevüket sem tudja megjegyezni. Ha nem szeretnéd, hogy elvessz a tömegben, és csak álljon a képed a falon, inkább egy kisebb, családiasabb ügynökséget keress, ahol fordítanak időt arra, hogy megismerjenek és ahova később úgy mehetsz majd be, mintha a második otthonod lenne. Az Attractive weboldalán például azért látsz ilyen „kevés” modellt, mert mi az utóbbi helyzetet preferáljuk.

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Ez a viszony több, mint egy munkakapcsolat, de nem mindegy milyen értelemben. A booker nem lehet a pasid vagy a legjobb barátod, akivel elmész nyaralni, hiszen minden elfogultság nélkül kell a karrieredet a lehető legjobb irányába vezetnie. A legjobb, ha úgy tekinthetsz rá, mint egy nagytesóra vagy pótszülőre, aki mindig árgus szemekkel figyeli és segíti a lépéseidet. Ha többet látsz ebbe a munkakapcsolatba, az elég sok bonyodalmat tud okozni. Azokról az ügynökökről is megvan a véleményünk, akik sajnos fiatal lányokat csábítanak el, ilyenektől próbáld minél távolabb tartani magadat!

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ha minden jól alakul, akkor olyan ügynökökkel fogsz együtt dolgozni, akik legjobb tudásuk mellett teljes szívüket is beleadják a veled való munkába, és szert tehetsz akár egy második családra is. Várjuk a te jelentkezésedet is!

booker-attractive-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 1. Csaba
  on

  Sziasztok!
  Tetszik a blog, noha csak a női modellkedésről szól, férfiként is sok hasznos infot találtam rajta!;) A következőt szeretném kérdezni: Portugáliában kötöttem commercial model szerződést az egyik legmenőbb helyi ügynökséggel, azonban eddig semmilyen munkát vagy casting időpontot nem küldtek. A szerződést lassan két hónapja írtuk alá. A bookeremnél rákérdeztem, annyit mondott, hogy szétküldték a képeimet az ügyfeleknek, illetve a piac csak most kezd felszívni. Szerintetek érdemes lenne ügynökséget váltani? Kezdőként nem igazán tudom hogy működnek ezek a dolgok. Maga a szerződés nem komoly, csak egy megállapodás, kötbér sincs kikötve.

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Csaba! Köszönjük, hogy követsz minket! Nehéz a kérdés, amit feltettél, ugyanis férfi modellekkel nagyon régóta nem foglalkozik az Attractive Models. Az, hogy mennyire vagy keresett, függhet attól, hogy milyen hírneve van az ügynökségednek, milyen kliensekkel dolgoznak, egyáltalán főszezonban vagy-e kint, sőt attól is, hogy jelenleg hány külföldi modell van a városban. Szerintünk ezeknek érdemes utánanézned, mielőtt ügynökséget váltasz és persze ami a legfontosabb: egyeztetned az anyaügynökségeddel.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?