A modellek titkos szépségfegyvere – 2. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 augusztus 4.

A sorozat első részében egy különleges japán csodaszivacsot mutattunk be neked, ma pedig valami olyan következik, amiről még biztos nem hallottál. Már felhívtuk a figyelmet a napozás veszélyeire, úgyhogy tisztában vagy vele, hogy egy modell bőrének egész évben szigorúan fehérnek kell maradnia. Persze csak ha sikeres szeretne lenni ebben a szakmában. De vajon hogyan tudják tartani a porcelánszínű bőrt, ha mégis kicsit megkapja őket a nap nyáron?

szépségápolás-citrom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Azzal tuti te is szembesültél már, hogy arcbőrre rengeteg fehérítő krémet lehet kapni (például Ilcsi vagy Clinique), de szerencsére már az egész test felületére is beszerezhető ilyen készítmény. Például a Dr. Rimpler Whitening Line fehérítő testápoló, ami vörös áfonya kivonattal átmenetileg blokkolja a barnaságot eredményező melaninképzést, és a bőr színét egyenletesen világossá teszi. Természetesen ez az eljárás is Ázsiából származik, ahol köztudottan a világos bőr a szépség és a gazdagság jelképe. Na, most pont oda indulnak a modellek első nyári útjukra, úgyhogy nagyon fontos, hogy erre előre felkészüljenek. Ez a testápoló a 200 ml-es kiszereléséhez elég drágának számít, úgyhogy ha érdekel a modellkedés, tudunk egy sokkal egyszerűbb trükköt is mondani: citrom!

szépségápolás-citrom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

szépségápolás-citrom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Bizony, jól olvastad! A citromsav is képes csökkenteni a melanintermelést, ezzel fehérebbé varázsolni a bőrt. Akár magával a citrom karikáival is dörzsölheted magad, de legegyszerűbb, ha a levét szivacsra csurgatod és a tusolás végeztével átdörzsölöd a bőrödet. Fontos, hogy ezt már ne mosd le vízzel, hogy megfelelően be tudjon szívódni. Talán kicsit durvának hangzik, de ha hetente egyszer alkalmazod ezt a módszert, nem fog károsodni a bőröd. A biztonság kedvéért célszerű gondoskodni a megfelelő hidratálásról is, de semmiképpen se használd túl gyakran, mert borzasztóan érzékeny lesz tőle a bőröd!  Ha mégis ódzkodnál a citromlétől, kutyulj magadnak egy fehérítő testradírt citromléből, a citrom héjából, cukorból és kókuszolajból (vagy sóból), olívaolajból és citromléből és ezzel dörzsöld át magad jó alaposan napi szinten.

szépségápolás-citrom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

szépségápolás-citrom-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?