Mit gondolnak a modellek a szépségről?

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 31.

Annak ellenére, hogy a gyönyörű arc sosem megy ki a divatból, a szakma mindig is a klasszikus értelemben vett szépségideáltól eltérő, különlegesebb képet mutatott. Fittyet hányva például a tökéletes arcszimmetriára, mostanában az igazán egyedi karakterű modellek kapják a legnagyobb figyelmet. A szépség persze mindenkinek mást jelent, de vajon hogyan vélekednek erről azok, akik ebből élnek? Olyan befutott modellektől idézünk, akiket egykor lehet kicsúfoltak, de mára már nagyban alakítják napjaink szépségtrendjeit:

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Joan Smalls: „Modellként az a célom, hogy megmutassam a szakmának és a világnak, hogy a szépség sokszínű és nem kell egy bizonyos sztereotípiának megfelelned, hogy szép legyél. A világ palettája nem egy színből áll. Az egész egy gyönyörű szivárvány és miért ne lehetne olyan is, aki ezt a szivárványt képviseli?”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Amber Valletta: „Nagyon fontos, hogy szépnek érezzük magunkat, nem egoista módon, csak önmagunkat szeretve. Tudom, hogy ez nagyon ezoterikusan és furcsán hangzik, de én minden nap elsétálok a tükör előtt és azt mondom: gyönyörű vagy és olyannak szeretlek, amilyen vagy, mert te én vagyok!”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Jourdan Dunn: „Tinikoromban utáltam a tükörbe nézni, annyira vékony és magas voltam. Az emberek folyton mondogatták, hogy modellkednem kellene, de akkor el se tudtam képzelni, hogy olyan munkám legyen, ami pont a magasságomat és a súlyomat emeli ki. Azt hiszem, ezeket a tulajdonságaimat csak most, a modellkedésnek köszönhetően szoktam meg. Ha a fiatal önmagamnak üzenhetnék, biztos azt mondanám, hogy tanuld meg szeretni a hibáidat. Most már tudom, hogy nincs azzal semmi baj, ha úgy néz az ember a tükörbe, hogy tényleg magabiztosnak érzi magát.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Natalie Westling: „Szerintem a legtöbb ember szeret beolvadni a tömegbe. Én a modellkedésnek köszönhetően lettem magabiztos, ennek ellenére nem érzem úgy, hogy szupersztár lennék azért, amit eddig elértem. Mindenki ugyanolyan hús-vér emberi lény, ugyanúgy nézünk ki belülről. Egyszerűen a modellkedés megtanította számomra, hogy ki is vagyok valójában, és végre magabiztos lehetek a saját bőrömben.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Molly Blair: „Azt hiszem, az, hogy modell lettem és a divatiparban dolgozok, felnyitotta a szememet a szépségről úgy általában. Tényleg úgy gondolom, hogy a szépség az egyediségből fakad.”

szupermodellek-szépség-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?