Újra catwalk leckék!

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 23.

Ismét elérkezett az ideje egy újabb Attractive-os oktató napnak, aminek témája a helyes kifutós járás volt. Ilyenkor a tapasztalt, sikeres modelljeink tanítják be a „kicsiket” a modellkedés minden csínjára, ez nem csak szuper hasznos, remek csapatépítő is. A tanár néni most is a legnagyobb bemutatókat megjárt Adamik Luca volt, a diákpadban pedig legújabb felfedezettjeink sorakoztak fel. Julia, Mariann, Noemi, Tamara és Zita még csak most kezd beletanulni a modellkedés izgalmas folyamatába, így  minden szavát itták a vérprofi Lucának. Természetesen téged sem hagyunk ki az elhangzott tanácsokból!

adamik-luca-catwalk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ha érdekel a modellkedés, ezeket mindenképpen érdemes megfogadnod:

– Van, akinek az ujjain vagy az arcán jön ki a feszültség (például mutogat, vagy összeszorítja az ajkait, úgy hogy észre sem veszi), ezért mielőtt nekikezdesz, fújd ki magad és felejtsd el az izgulást.

– Soha ne nézz senkinek a szemébe catwalk közben, ugyanis mindkét fél részére zavarba ejtő tud lenni. Nézz ki magadnak egy pontot fej feletti magasságban, és arra koncentrálj végig. Ami ennél is fontosabb: a modellek sosem nézhetnek lefelé a kifutón!

adamik-luca-catwalk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

– Csak akkor rakd csípőre a kezedet, ha a tervező kéri. Ez elég ritkaság, úgyhogy be sem kell gyakorolnod. A kezeket magad mellé kell majd fixálni, úgy, hogy az ujjaiddal ne mutogass közben és ne is mozogjanak.

– Amikor a kifutó végén megfordulsz, nincsen pózolás, a járásnak folyamatosnak kell lennie. A fordulásnál helyezd át egyik lábadra a súlyt, és a másik „szabad” lábaddal lépj rögtön hátra, hogy meg tudj fordulni visszafelé.

adamik-luca-catwalk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

– Az adott zene ritmusára duplázva kell lépned, ha lelassul a zene, neked akkor sem szabad lelassítanod a tempódat. A járásodat pedig úgy tudod nőiesíteni, ha az egyik lábadat közvetlenül a másik elé helyezed. Mi most Alexis Mabille tavaszi show-jának zenéjére gyakoroltunk, ahol Luca két szettet is bemutatott.

– Catwalk közben nem kell mosolyogni, főleg nem a castingokon. Ha mosolyogsz vagy elneveted magad közben, azt fogják gondolni, hogy amatőr dolog, és nem koncentrálsz eléggé, így valószínűleg be sem fognak válogatni.

adamik-luca-catwalk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

– A helyes tartást úgy tudod a legjobban gyakorolni, ha hátrahúzod a lapockáidat, és megpróbálod hasizomból megtartani magad.

Ha tényleg komolyan gondolod a dolgot, minden nap kell időt szánnod arra, hogy a tükör előtt gyakorolj. Sokat számít, ha olyan platform nélküli cipőben gyakorolsz otthon, amiben kényelmesen és magabiztosnak érzed magad és a járásodat. Az is tud segíteni, ha megkérsz valakit, hogy vegyen fel videóra, hiszen visszanézve folyamatosan tanulhatsz a hibáidból. A legjobb, ha először zene nélkül kezdesz el gyakorolni, hogy megtaláld a saját ritmusodat, és korrigálni tudj. Ha már belejöttél, tegyél be YouTube-ról egy menő divatbemutatót (pl. Alexander Wang, Dior, Jean Paul Gaultier Couture, Versace), és add át magad a show hangulatának!

adamik-luca-catwalk-modellügynökség-blog-cosmopolitan

 1. Lilla
  on

  Sziasztok!
  Hány cm-es sarok az ideális egy massarkúnál egy modell számára (gyakorláshoz)?

  • birtab
   on

   Kedves Lilla! A legjobb, ha minimum 10-12 centis, platform nélküli magassarkúban tanulsz meg járni.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?