Mi is az a csontmérés?

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 21.

Mindenkinek ezt javasoljuk, aki komolyan szeretne belevágni a modellkedésbe, ezért most igyekszünk mindent elmondani róla! Mi csak csontmérésnek hívjuk, de hivatalos nevén sportantropometria.

csontmérés-magasság-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ez egy olyan orvosi vizsgálat, amit sportolóknak fejlesztettek ki, hogy megtudják a fiatalok várható, végleges magasságát, az izomzat terhelhetőségét és az optimális testsúlyt. Nekik azért fontos, hogy sikeresen tudjanak sportágat választani, és később abban eredményeket elérni, nekünk pedig szuper hasznos információ, természetesen a várható magasság kiszámítása miatt. Ahogy a sportolóknak is, nekünk is lényeges támpontot ad az adott lány karrierjét tekintve, hiszen ebben a szakmában rengeteget számít a magasság. A csontmérés azért óriási segítség, mert ránézésre sajnos senkiről nem tudjuk megállapítani, hogy eléri-e az áhított 177 centit, vagy esetleg nem nő-e tovább 182-nél. Nem csoda hát, hogy azt kérjük, már a jelentkezés mellé csatold a vizsgálatról kapott eredményt, vagy ha látunk benned lehetőséget, elküldünk egy sportorvoshoz.

És hogy hogyan működik a vizsgálat? Nyugi, teljesen fájdalommentes! Profi sportorvosok 24 ponton mérik le a testedet speciális mérőeszközökkel. Csak annyit kell tenned, hogy megadod a neved és a születési adataidat, és fehérneműre vetkőzöl a méréshez. Hogy elkerüld a pontatlanságot, különösen fontos a helyes testtartás és levegővétel, plusz hogy ne kísérd végig tekinteteddel a folyamatot. Amit mérni fognak: súly, magasság, csontszélesség, bőrredők, mellkas szélesség/mélység, váll és csípő szélesség.  Az egész kb. 10 perces művelet, utána pedig szakértő fogja kielemezni és véleményezni a mért adatokat több ezer magyar ember méretei alapján. Ezen szerepelni fog a testösszetételed, hogy mennyire vagy erősíthető, a súlyfelesleged, a pontos testalkatod és a legfontosabb: a várható magasságod.  A végén látni fogsz olyan címszavakat, mint ajánlott sportágak, illetve javaslatok, melyekben a különböző sportágak mellett szerencsére a modellkedés is szerepel már. Ezt a papírt kell valamilyen formában eljuttatnod hozzánk, ha érdekel a modellkedés.

Ugye, hogy nem is olyan ijesztő, mint ahogy hangzik? A legtöbb Attractive-modell már átesett ezen a vizsgálaton, utána pedig együtt tanulmányoztuk a végeredményt, ami a legtöbbször bizony be is jött. Várjuk a te jelentkezésedet is a várható magassági adataidat megadva!

  1. Andi
    on

    Van valamilyen ara ennek a meresnek?Es csak idopontot kell kerni egy sportorvosnal?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?