Mi a siker titka Anna Wintour szerint?

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 17.

Amellett, hogy modelljeink személyes tapasztalataik alapján hasznos karrier tippekkel látnak el, előszeretettel idézzük fel legendás szupermodellek tanácsait is. Nem hagyhatjuk ki Anna Wintour hasznos tippjeit sem, hiszen ki ismerné jobban a sikerhez vezető utat, mint az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező nő a világon. 45 éve mozog újságírói körökben, dolgozott a Harper’s Bazaarnak, a brit Vogue-nak és 27 éve az amerikai Vogue magazin főszerkesztője, melyet merészségének köszönhetően sikerült újraélesztenie.  Saját karrierje mellett másokét is építi: feltörekvő designerek, modellek, színészek és jótékonysági alapítványok nevét ismerteti meg emberek millióival. Külön büszkeség számunkra, hogy kedvenc magyar modellje Axene Vanessa, akit minden hónapban beválogat a divatanyagok sokaságába. Szupermodellünknek természetesen többször is volt alkalma találkozni Annával, és Vanessa elmondása szerint egyébként a „Nuclear Wintour” és az „Atom Anna” becenevek ellenére közel sem olyan jégkirálynő, mint amilyennek tartják, csupán tökéletesen professzionális abban, amit csinál. És hogy mi a sikerének a titka? Anna már sorolja is:

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Indítsd korán a napot, és hozd ki a legjobbat magadból: „Minden reggel 5-kor ébren vagyok, és alig várom, hogy beérjek az irodába. Nem úgy kelek ki az ágyból, hogy tudatosan azt gondolom, ma olyat fogok tenni, amivel példakép lehetek. Igyekszem a lehető legjobban élni az életem, a lehető legjobb döntéseket hozni a magazin, a cég és a családom számára.”

2. Légy magabiztos: „Még ha nem is vagy biztos magadban, akkor is úgy kell tenned. A legtöbb ember kertel, én pedig gyorsan döntök, azt hiszem, ez nagy segítség azokkal szemben, akik nekem dolgoznak. Ebben a világban nagyon fontos az ösztönösség és a gyors reagálás.”

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Ne ijedj meg az elutasítástól: „Mindenkinek legalább egyszer meg kell tapasztalnia karrierje során az elutasítást, ugyanis ha kirúgnak valahonnan, az arra fog ösztönözni, hogy mélyen magadba nézz. Fontos, hogy kudarcélményeid is legyenek, mert ilyen a való élet, a tökéletesség nem létezik.”

4. Légy tisztában az erősségeiddel: „Én sem értek mindenhez, például nem tudok ruhákat tervezni, fotózni vagy forgatókönyvet írni. Csodálom azokat az embereket, akik ezekhez értenek, mert én azt sem tudnám, hogy hol kezdjem el. Éppen ezért nem én vagyok a tehetség, hanem az, akire hatással van mások tehetsége. Írónőnek sem tartom magam, inkább olyannak, aki időről-időre reflektál jelen korunk kultúrájára.”

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Rengeteget számít a személyiséged: „Ez a világ az interakcióról szól, egyszerűen nem teheted meg, hogy egy félénk ember legyél, aki nem mer mások szemébe nézni. Elő kell adnod magad, tudnod kell beszélni az elképzeléseidről és arról, hogy miben hiszel. Mit vársz el másoktól, ha te magad sem tudsz szenvedélyes lenni azzal kapcsolatban, hogy ki is vagy és mit akarsz?”

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Koncentrálj a hosszú távú céljaidra: „A mai világban lehetőséged van arra, hogy egy pillanat alatt híres legyél, akár Instagramon is. Viszont az már teljesen más tészta, hogy hosszú távon is sikeres tudj maradni pénzügyileg.”

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Először inkább a profiktól tanulj: „Aggasztónak tartom, mikor valaki a suli után egyből saját vállalkozást akar indítani, ugyanis ez csak nagyon keveseknek sikerül. Személy szerint én azt tanácsolnám, hogy ezt alaposan gondold át. Semmi gond nincs azzal, hogy ha először valaki alatt kezdesz el dolgozni. Jó, ha van egy mentorod, akivel mindent meg tudsz vitatni és közösen ötletelni.”

8. Fontos a szervezettség: „Nagyon összeszedettnek és kiváló irányítónak tartom magam. Az emberek keményebben dolgoznak, ha felelősség van rajtuk, ezért fontos a munkamegosztás és hogy tisztán lássa mindenki, hogy mit kell tennie.”

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

9. A lazításra is legyen időd: „A munkámon kívül egyáltalán nem hajszolom túl magam. Szeretek teniszezni és vidékre utazni a családommal és a kutyákkal, ez remekül ki tud kapcsolni.”

anna-wintour-siker-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?