Milyen képeket küldj, ha modellnek jelentkezel?

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 15.

Ha felkeltette érdeklődésedet a modellek világa, alkalmasnak találod magad erre a szakmára, vagy sokan biztatnak, hogy jelentkezz, akkor már csak annyit kell tenned, hogy a ww.attractive.hu oldalon a Become A Model fül alatt elküldöd pontosan kitöltött jelentkezésedet nekünk. Ehhez 3 képet tudsz csatolni, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet! Sajnos sokszor előfordul, hogy rossz minőségű szelfit, kivágott csoportképet vagy éppen túlretusált fotókat kapunk, amik alapján elég nehéz eldöntenünk, hogy ki mennyire alkalmas a modell szakmára. Az alábbi pár tippel szeretnénk megkönnyíteni a dolgodat, mivel nagyon sok múlik ezeken a képeken:

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. A legfontosabb: NINCS szükség „profi” portfólióra ahhoz, hogy jelentkezz egy modellügynökséghez, ez totális pénzkidobás. A legtermészetesebb állapotodban szeretnénk látni smink nélkül, frissen mosott hajjal és egyébként is, a szétretusált, nem megfelelő színvonalú képeidet senki sehol nem fogja tudni használni majd.

2. Miután lemostad a sminkedet, próbálj meg semleges háttér elé állni, és olyan helyet találni a lakásban, ahol természetes fény van, mondjuk az egyik ablaknál. Ha ez megvan, kérd meg anyukádat, apukádat vagy az egyik barátnődet, hogy telefonnal vagy fényképezőgéppel készítsen rólad pár jó minőségű képet. A legjobb, ha a „fotós” azonos magasságú veled, így nem leszel túl felülről vagy alulról fotózva.

3. Az első kép teljesen szemből, fejmagasságban legyen egy portré, úgy, hogy derékig vagy mellig látszódj. Ha hosszú a hajad, kösd fel hajgumival (ha frufrud van, tűzd fel csattal) és próbálj ellazulni. Egyik képen sem kell felvenned modelles pózokat, csak természetesen! Hogy pontosan mire gondolunk, azt most Barbara és Dorina mutatja be neked:

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. A másodiknál ugyanez marad, csak valamelyik irányba fordulj el teljesen oldalra, hogy a profilodat is tisztán lássuk.

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. A harmadik képhez öltözz át kétrészes fürdőruhába, bontsd ki a hajad, és kapj fel egy platform nélküli magassarkút. A cél nem az, hogy szexis legyél, hanem hogy lássuk a testfelépítésedet, az arányaidat és az alakodat. Fordulj teljesen szembe a fényképezővel, és vegyél fel egy természetes, kényelmes, de egyenes testtartást. Ezeket a képeket természetesen semmilyen célra nem fogjuk felhasználni, csakis belső használatra, ha alkalmasnak találunk.

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Mivel nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire vagy divatos, a legjobb, ha olyan letisztult ruhákat választasz a képekhez, mint amiket a modellek hordanak. Tökéletesen megteszi egy fekete vagy fehér trikó, esetleg spagetti pántos top, az egyszínű bikini és egy klasszikus fekete magassarkú. Az ékszerek például teljesen feleslegesek.

modell-jelentkezés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. A fotók minőségét tekintve fontos, hogy te legyél a középpontban, tehát ne legyen senki más rajtad kívül a képen, és minél kevesebb tárgy legyen a háttérben. Semmilyen filterre, feliratra vagy keretre nem lesz szükséged, csupán arra használd a képszerkesztő programokat, hogy lekicsinyítsd a fájlokat. Ugyanis ha ezek túl nagy méretűek, sajnos nem fognak megérkezni hozzánk a képek.

Szeretettel várjuk a te jelentkezésedet is!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?