Modellszabályzat – 3. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 1.

A modelleknek külső és belső elvárásoknak is meg kell felelniük, és van, amit soha nem tehetnek, ha sikeresek akarnak lenni. Eddig okés. De azt például gondolnád, hogy annyi szabályt kell betartaniuk, hogy egy egész könyvet is kiadhatnánk a felsorolásból? Reméljük újra érdekes lesz számodra olvasni a modellszakma írott és íratlan szabályait, amelyek sok éves tapasztalatainkon alapulnak!

 1. A sikeres munka alapja: bizalom és csapatmunka. A modellnek meg kell bíznia a saját anyaügynökségében és elfogadnia a tényt, hogy az mindent megtesz karrierje érdekében. A mi munkánk az, hogy információkkal, tanácsokkal és mindenben segítsünk, amire csak szükségük van ahhoz, hogy minél eredményesebben legyenek a szakmádban. A kulcs ahhoz, hogy eredményeket érjenek el, az, hogy megfogadják és követik útmutatásainkat. A modellek sikerei a mi sikereink is, ezért közösen dolgozunk, hogy ki tudják hozni magukból a maximumot. Természetesen ugyanez vonatkozik a külföldi ügynökségre is, amiket mi választottunk ki a legnagyobb hozzáértéssel.

modellszabályzat-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Semmilyen munkát nem vállalhatnak el az ügynökség tudta nélkül. Mi felelősségteljesen és szakmai hozzáértéssel mérlegeljük azt, hogy milyen munkák segítik a karrier fejlődését, és milyen munkák tesznek rosszat egy modell hírnevének. Arról nem is beszélve, hogy minden esetben a mi feladatunk, hogy a szerződések megkötésével felügyeljük a képek felhasználási jogait. Ez persze mind lehetetlenné válik, ha valaki az ügynöksége tudta nélkül vesz részt egy fotózáson.

modellszabályzat-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. A profizmus legfontosabb ismérve: a pontosság. MINDIG időben kell érkezni mindenhova, legyen az egy kampányfotózás, casting vagy találkozás az ügynökségen. Nem csak kínos, tiszteletlenség is megváratni másokat, és ezzel egyúttal hátráltatni munkájukat is. Biztos lehetsz benne, hogyha egy stábnak órákig kell várnia a modellre, borzasztó rossz hangulatban fog eltelni a munkanap és soha többet nem hívják vissza.  Természetesen vannak elfogadható indokok a késésre, ilyenkor értesíteni kell a bookert, hogy intézkedni tudjon.

modellszabályzat-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Nagyon kell ügyelniük arra, hogy milyen benyomást tesznek az emberekre. Egy casting már akkor elkezdődik, amikor a casting director meglátja őket. Nem annyira célszerű tehát, ha a helyszín előtt cigizgetnek, vagy a telefonba ordibálva mennek át a váróterembe. A kabátjukat például illik levenni, mielőtt belépnek a casting terembe, ahol persze mindig mosolyogni kell és láttatni, hogy tele vannak energiával és baromira elszántak. Tilos rágózni és parfümfelhővel megjelenni!

modellszabályzat-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. A modellszállásnak is külön szabályai vannak. Amikor külföldre kerülnek, általában 2-4 modellel osztják meg szobájukat vagy az apartmant, ezért nagyon fontos, hogy mindent tisztán tartsanak maguk körül, és tiszteljék a lakótársaikat. És persze a szomszédokat is: 10 után már nincsen hangoskodás! Ami szigorúan tilos a szálláson: pasikat felvinni, dohányozni, alkoholt fogyasztani és tüzet gyújtani. Minden elromlott vagy eltűnt tárgyért természetesen fizetni kell (beleértve a lakáskulcsot is), és azért is, ha a takarítónő háborús állapotokra érkezik ki.

modellszabályzat-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?