Csak óvatosan a napozással!

Forrás: Modellügynökség | 2015 június 22.

Újra itt az igazi nyár! De vajon mit jelent ez egy modell életében? Nos, első vagy sokadik utazásukat gyönyörű külföldi helyekre, csodás helyszíneken fotózást és persze egy kis nyaralást is. Bár mindenki imádja a meleget és a napsütést, hiába látogatnak el a világ legszebb strandjaira, tilos lebarnulniuk. Tudtad, hogy a modellektől egész évben elvárják, hogy megtartsák saját, hófehér bőrük színét? Bizony, ha komolyan érdekel a modellkedés, el kell felejtened a szoláriumot és a napozást! Arról nem is beszélve, hogy akármennyire élvezed a nyarat, mindig gondoskodnod kell a káros sugarak elleni védelemről, ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy a fiatal korosztály leggyakoribb daganatos megbetegedésének a bőrrákot tartják. Ma hasznos tippeket olvashatsz arról, hogy mindez hogyan kivitelezhető a legnagyobb kánikulában is:

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. A legfontosabb: 10 és 16 óra közt a legerősebb az UV-sugárzás, ezért ekkor lehetőleg ne tedd ki magad a közvetlen napfénynek.  

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Nem csak a strandon kell gondoskodnod a fényvédelemről, hiszen a városban rohangálva is simán leéghetsz. A legjobb, ha még otthon, fél órával indulás előtt bekened magad jó alaposan.

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

3. Hogy megkönnyítsd a dolgod, célszerű olyan terméket választani, ami nem ragad és nem kell a kenegetésével bajlódni, mégis legalább 50 faktoros biztonságot ad. A modellek táskájában mindig ott lapul egy napozó spray, amit könnyedén el tudnak oszlatni magukon, bárhol vannak. Ajánljuk kedvenceinket: Nivea Sun Protect & Refresh SPF 50, Neutrogena Fresh Cooling Body Mist Sunscreen Broad Spectrum SPF 70, Vichy Capital Soleil Láthatatlan napvédő permet SPF 50+, Garnier Ambre Solaire UV Sport SPF 50.

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Ha tényleg alapos szeretnél lenni, óvd az ajkaidat és a hajadat is az UV-sugárzástól. Például ott van a Vichy 50+ faktoros stiftje érzékeny területekre és Paul Mitchell Sun Shield Conditioning fényvédő hajspray-je napozáshoz.

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Fontos tudni, hogy a víz az UV-sugárzás 10%-át veri vissza, de a még a homokos és a füves területek is 6-25%-ot. A legjobb, ha vízálló termékeket választasz a strandon és pancsolás, törölközés után rendszeresen újra felkened a napvédődet.

6. Ha hosszasan leszel a napon, fontos, hogy a ruházatoddal is védd a bőrödet. A modellek ilyenkor kalapban és napszemüvegben mászkálnak, védik a vállukat, világos színű felsőket hordanak és persze igyekeznek minél árnyékosabb helyet találni maguknak.

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Plusz tipp: Ne felejts el gondoskodni a folyadékpótlásról! Nyáron 3-4 liter ásványvíz fogyasztása az ideális, amit feldobhatsz jégkockákkal, gyümölcsökkel, citrommal és akár uborkával is.

napozás-uv-védelem-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?