Hogyan lehet modell a lányomból?

Forrás: Modellügynökség | 2015 június 15.

Rengeteg érdeklődő e-mailt, telefonhívást és kommentet kapunk anyukáktól, ezért a mai bejegyzéssel azoknak a szülőknek szeretnénk segíteni, akik nem mernek belevágni lányukkal a modellszakmába, vagy csak egyszerűen nem tudják, merre induljanak el.  A következő hasznos tippeket mindenképpen érdemes megfogadnod:

hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. A legelső lépés az alapos informálódás. Ha a lányodnak állandóan azt mondják, hogy olyan szép, hogy modellkednie kellene, esetleg még le is szólítja egy szakember ezzel az utcán, vagy csak egyszerűen érdekli ez a szakma, érdemes először az interneten utánanézni a dolgoknak. Lecsekkolni a névjegykártyát, amit kaptatok, vagy végignézni az összes profi modellügynökséget és kiválasztani a legszimpatikusabbat. A mi honlapunkon például részletes útmutatást fogsz találni mindenről, Instagramunkon pedig meg tudod nézni, hogy milyen sikereket érnek el modelljeink. Nagyon fontos, hogy olyan modellügynökséget válassz, aki már kinevelt világhírű modelleket, fel tud mutatni nemzetközi teljesítményeket és megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkezik külföldön is.

hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Fontos tudni, hogy 13 év az alsó korhatár, gyerekmodellekkel inkább csak reklámügynökségek foglalkoznak.

3. Ahhoz, hogy jelentkezzetek, NEM szükséges portfóliót vagy modelliskolás oklevelet bemutatni. Mindkettőt lehúzásnak tartjuk, és egyikre sincs szükség ahhoz, hogy az ügynökség alkalmazzon egy jelentkezőt. A szétretusált képeket senki nem tudja majd használni a modellkönyvben, jelentkezéshez pedig sima telefonos képek is elegendőek, tehát felesleges pénzkidobás, mert a profik natúr vonalat képviselnek. Ugyanez a helyzet a modelliskolákkal is, az ott tanultakkal teljesen ellentétes kifutós járást és pózolást fog elsajátítani a lányod a későbbiekben, amiért egy becsületes menedzsment sosem kérhet pénzt.

hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

4. Mi kifejezetten kérjük, hogy az ügynökséggel való első személyes találkozásra kísérd el a lányodat, ez így a helyes. Mivel ilyen helyzetben szülőként nem az üzletet, hanem a gyerek védelmezését tartod majd a legfontosabbnak, célszerű olyan partnert találni, akit bármikor felkereshetsz kérdéseiddel és veled együttműködve, összedolgozva tudja és akarja felépíteni a lányod karrierjét. Ha nem adnak részletes tájékoztatást vagy választ a felmerülő kérdéseidre már az első alkalommal, akkor inkább keress tovább.

hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Ha a találkozón pozitív visszajelzést kaptok és szeretnék a lányodat alkalmazni, a következő lépés, hogy legyetek türelmesek, mert egy hosszú tanulási folyamat áll előttetek. Senkiből nem lesz azonnal szupersztár, először tesztfotózásokra fog sor kerülni, hogy kikerülhessen a honlapra és legyen mivel ajánlani a klienseknek. Ezért szintén nem kell fizetni, egy profi ügynökség ezt a későbbi keresetéből fogja levonni. Gyakran előfordul olyan is, hogy valakit hónapokig követünk és rendszeresen tarjuk a kapcsolatot, mert nőnie kell, visszanöveszteni a szemöldökét vagy például a haját.  Fontos az otthoni, tükör előtti gyakorlás, például mikor elkezdjük tanítani neki a kifutós járást, te is tudsz neki segíteni abban, hogy levideózod és megmutatod nekünk, hogy segíteni tudjunk. 

hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

6. Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy kemény munka, ezért minden támogatásodra szükség lesz ahhoz, hogy megfeleljen az ügynökség elvárásainak. Nálunk például kiemelten fontos, hogy jól teljesítsen az iskolában, mindenhez pozitívan álljon hozzá, fogadja meg a tanácsainkat, egészségesen étkezzen, rendszeresen mozogjon és gyakoroljon. Kísérd el az első fotózásaira, hogy megtudd, hogyan is működnek pontosan ezek a dolgok, de célszerű önállóságra is ösztönözni, hogy később helyt tudjon állni akármilyen helyzetben.

Ide kattintva azt is meg tudod nézni, hogy pontosan milyen munkákra számíthat egy modell. 

hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Ha már az iskolát emlegettük, az is fontos, hogy olyan ügynökségnél kezdjétek el a munkát, akik a hiányzásokkal nem sodorják a bukás szélére a lányodat. Az Attractive modelljei például érettségiig csak a nyári szünetekben utaznak, a fotózásokat és castingokat pedig megpróbáljuk úgy szervezni, hogy minél kevesebb időt vegyenek el a tanulástól.

8. Ha sor kerül a modellszerződésre, legyetek NAGYON óvatosak. Gyanús, ha már az első alkalommal alá akarják íratni veletek, ha nem vihetitek haza átnézni, vagy ha fizetni kell érte. Érdemes végigolvasni erről szóló részletes bejegyzésünket, nehogy átverés áldozatai legyetek!

9. Nem titok, hogy itthoni sikerekkel senkiből nem lesz szupermodell, a profi ügynökségek legnagyobb részben külföldre dolgoznak. Az első külföldi útra csakis akkor kerülhet sor, ha már kellő tapasztalatot szerzett itthon és mindkét fél úgy gondolja, hogy megállná a helyét egy idegen helyen is. Ne engedd, hogy teljesen kezdőként bedobják a lányodat a mély vízbe, vagy egy olyan ügynökséghez küldjék, akiknél csak fizetni kell és nem kap munkát! Érdemes ezeket is előre megérdeklődni és utánanézni, de a legjobb, ha erre külön beszélgetést szervez a menedzsment. Azt is jó tudni, hogy bárhova elkísérheted a lányodat, de ezt sajnos semelyik ügynökség nem fogja kifizetni, a lányod repjegyét és modellszállását pedig előre megelőlegezik, amit majd a keresetéből fognak levonni az utazás végén.

 hogyan-lehet-modell-jelentkezés-modell-karrier-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Ismerd meg az Attractive-os szülők eddigi tapasztalatait a Modellkedés szülői szemmel című sorozatunkban! A további felmerülő kérdéseket pedig szeretettel várjuk kommentben!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?