GYIK, avagy gyakran ismételt kérdések – 3. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 június 9.

Rengeteg érdeklődő e-mailt és telefonhívást kapunk nap mint nap és szerencsére egyre több kommentet is. Nézzük csak újra, mik a Modellügynökség mostanában leggyakrabban ismételt kérdései!

modell-karrier-kérdések-jelentkezés-cosmopolitan

1. A festett haj kizáró oknak számít?

Állandóan kampányolunk a hajfestés ellen, de ez nem azt jelenti, hogy ne hívnánk be festett hajú jelentkezőket az irodába. Ha alkalmasnak találunk valakit erre a pályára, akkor profi fodrászmestereinkkel mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszaállítsunk egy eredeti, egészséges állapotot. Sajnos ez rengeteg időt vesz igénybe, és vannak visszafordíthatatlan károsodások, ezért előfordul, hogy pont emiatt kell elengednünk valakit. Kizáró oknak akkor számít, ha már nálunk modellkedsz, és a tudtunk nélkül színezed át a hajad, ugyanis ez akár az egész karriert kettétörheti.

modell-karrier-kérdések-jelentkezés-cosmopolitan

2. Hátrány, ha nem tudok magassarkúban járni?

Természetesen ez a modellkedés alapkövetelménye, de senkitől nem várjuk el, hogy 14 évesen tűsarkakon éljen, és profi kifutós járással sétáljon be hozzánk. Ha potenciált látunk benned, mindenre meg fogunk tanítani, a legfontosabb pedig a mindennapos tükör előtti GYAKORLÁS!

modell-karrier-kérdések-jelentkezés-cosmopolitan

3. Vidékről vagy külföldről is lehet jelentkezni az Attarctive-hoz?

Persze, hogy lehet, modelljeink háromnegyede nem budapesti! Hajdúszoboszlótól kezdve, Mesztegnyőn át egészen Szlovákiáig mutat a lányok lakcímkártyája, sőt norvég és svéd orvostanhallgatóink is vannak. Azért ez nem azt jelenti, hogy házhoz mennek a fotósok, hiszen minden a fővárosban történik. A mi dolgunk az, hogy úgy hangoljuk össze a dolgokat, hogy az mindenkinek jó legyen. Például aki tényleg nagyon messze lakik, annak hétvégére több fotózást is leszervezünk, hogy ne kelljen állandóan felutaznia hozzánk. Ha pedig külföldön laksz, az első tesztfotóid után valószínűleg keresni fogunk neked egy hozzánk hasonló profi ügynökséget a legközelebbi divatfővárosban, akikkel együtt felépíthetjük karrieredet. Óriási büszkeséggel tölt el minket, mikor azt látjuk, hogy egy kis faluból milyen messzire eljutnak ezek a sikeres lányok a modellkedésnek köszönhetően!

modell-karrier-kérdések-jelentkezés-cosmopolitan

4. Ha esetleg eljutok modellként külföldre, kinek kell majd kifizetni a repülőjegyeket?

Amikor egy modell hosszabb útra megy (pl. Ázsiába 2-3 hónapig), akkor a kinti ügynökség megelőlegezi a repjegyeket, és a végén levonja az árát a kinti melókból. Amikor Európába utazik, és már pénzt keres, akkor vagy mi, vagy ő megelőlegezi az árát, és levonjuk egy itthoni munkából. Ezek nem olyan nagyon drága jegyek, és az európaiak nem nagyon előlegezgetnek. Ha konkrét munkára megy, akkor 99%-ban a kliens fizeti ki. Előfordul, hogy erre nincs keretük, ekkor a konkrét munkadíjából kerül levonásra.

modell-karrier-kérdések-jelentkezés-cosmopolitan

5. Mit kellene tennem ahhoz, hogy az Attractive modellje lehessek?

Az első lépés mindenképpen az, hogy küldesz nekünk egy fényképes jelentkezést a honlapunkon keresztül. Ha a képek és a méretek alapján megfelelsz az elvárásainknak, be fogunk hívni az irodánkba egy személyes találkozóra. Amit elvárunk tőled: pozitív hozzáállás, természetes külső, elegancia, pontosság, elhivatottság, jó tanulmányi eredmények, egészséges életmód, kitartás, céltudatosság és rugalmasság.

modell-karrier-kérdések-jelentkezés-cosmopolitan

 1. Sőrés Luca
  on

  Sziasztok
  16 éves vagyok és már vagy 4 éve mondogatják a barátaim hogy miért nem jelentkezek egy modellügynökséghez. De nagyon rossz a tartásom, ez nagyon rossz vagy gyógytornám mellett van esélyem megpróbálni?

  • birtab
   on

   Kedves Luca! Szuper, hogy jársz gyógytornára! Azt tanácsoljuk, hogy bátran jelentkezz weboldalunkon keresztül, a tartásodon is tudunk segíteni ha alkalmasnak találunk!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?