8 hiba, amit ne kövess el kezdő modellként!

Forrás: Modellügynökség | 2015 május 30.

Természetesen mindenki elkövet néhány hibát fiatalon, de amikor 14-15 évesen azt tervezed, hogy belevágsz a modellkedésbe, pár dolgot jó már előre tudni, hiszen ez tényleg egy komoly munka.  A következő 8 pontot érdemes átfutni akár a szüleiddel is, így tisztábban látjátok majd, hogy milyen hibákat kell elkerülni:

kezdő-modellek-karrier-hiba-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Sajnos ez nem úgy működik, hogy otthon ülsz és vársz, hogy valaki majd úgyis felfedez. Ha komolyan érdekel a modellkedés, ne félj elküldeni a jelentkezésedet képekkel! Ne feledd: a modellek a természetes szépség tolmácsai, ezért nem kell kiszedned a szemöldököd, sminkelned magad, vagy festeni a hajadat!

kezdő-modellek-karrier-hiba-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Ha valaki mégis leszólít az utcán, hogy alkalmas vagy a modellkedésre, ne várd el, hogy már az első tesztfotózás után világhírű leszel. Ez egy komoly munka, karrier és üzlet, ami egy profi anyaügynökség nélkül nem létezik. Először meg kell tanulnod magabiztosan mozogni a kamera előtt, plusz magassarkúban a kifutón járni, szóval egy igen hosszú tanulási folyamatnak kell elébe nézned.

3. Amikor elérkeznek az első munkáid, ne gondold, hogy te maga vagy a csapat és mindenki miattad van ott. Különböző egyéniségekből álló stáb része leszel, és kizárólag velük együttműködve tudod majd legyártani a legjobb képeket.

[youtube s8peVOnfkPQ nolink]

4. A modellkedést ne egy megszokott heti 5 napban 8 órás munkának képzeld el a megszokott környezetedben. Ez egy igen magányos munka tud lenni, de megfelelő magatartással szuper kapcsolatokra tehetsz szert. Rugalmasnak, kitartónak, alkalmazkodónak kell lenned, és ami a legfontosabb, alázatosnak a szakmával szemben.

kezdő-modellek-karrier-hiba-modellügynökség-blog-cosmopolitan

5. Az nem lesz elég, hogy szép vagy, és kisminkelve tök jó képek készülnek rólad. Mindig a legjobb formádat kell hoznod, jól kell kommunikálnod, fejlesztened az angol tudásodat, és belecsempészni minden munkába azt a kis pluszt, ami miatt újra veled akarnak majd dolgozni. Ha úgy sétálsz be egy szobába, hogy az egyéniségeddel lehengerelsz mindenkit, szinte már nyert ügyed van.

[youtube 2-R4b8Og_pM nolink]

6. Soha nincs olyan, hogy eleget gyakoroltál. Lesz olyan is, hogy egy fehér fal elé állítanak egyedül, és át kell adnod a koncepciót, amit a kliens megrendelt. Ezért mondogatjuk állandóan, hogy a jó pap holtig tanul. Ha minden nap szánsz arra időt, hogy 1-2 órát gyakorolj a tükör előtt, már nem leszel megszeppenve, mikor a fotós elfelejt irányítani a kamera előtt.

kezdő-modellek-karrier-hiba-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Ha valamit igazán akarsz, tenned is kell érte. Ha azt látják, hogy nincs kedved a modellkedéshez, soha nem fognak újra visszahívni, és sajnos mi bookerként sem tudjuk elvégezni a munkát helyetted. Christy Turlingtontól Gisele Bündchenig az összes legendás szupermodell keményen megdolgozott a sikerért, ami egy percig se gondold, hogy csak úgy az ölükbe pottyant.

kezdő-modellek-karrier-hiba-modellügynökség-blog-cosmopolitan

8. Ne ijedj meg a versenyhelyzetektől. Nem véletlenül küldjük először Ázsiába a kezdő lányokat, hiszen Európában tízszer annyi modell fog várakozni veled egy castingon, New Yorkról már nem is beszélve. Mindenki magas és szép lesz, ezért az 5. pontban írt egyéniség és a kedvességed lehet az ütőkártyád ilyen helyzetben is.

Kommentben várjuk további kérdéseidet a témával kapcsolatban!

 1. Vivi
  on

  Sziasztok:)
  A Cozmopolitan vasarlasi napokon terveztek valamilyen castingot?:)
  Elore is koszi

 2. Stark Marianna
  on

  Kedves Vivi,

  Nekem a lányomat kiválasztotta egy ügynökség kik statisztákat, reklám film szereplőket és modelleket keresnek. Nem mi kerestük a céget, csak a városligetben leszólítottak s így jutottunk el az ügynökséghez. Behívtak s egy “felvételi” keretén belül azt mondták szeretnének a lányommal dolgozni, de mint modell. Ehhez viszont el kell végeznie egy közel 9 hetes kurzust ahol felkészítik őt. Ez nem kevés összegbe kerül s nekem mint egyedül álló szülőnek ez megterhelő lenne. A szerződésben nem térnek ki arra a részre, hogy fix munka lenne csak arra hogy 2 évig ők vállalják az ügynöki szerepet. Sajnos nem látok bele, hogy az ilyen típusú felvételik alatt ténylegesen láttak valamit a 15 éves lányomban, vagy csak egyszerűen pénzlehúzás áll a háttérben. Kérlek segíts a tapasztalatoddal s tanácsoddal. Bár időszűkében vagyok a cég felé a válaszommal, de megköszönöm ha szánsz időt levelemre. Válaszod sok hasonló helyzetben lévő szülőnek is a segítségére lehet.

  Köszönettel
  Marianna

  • birtab
   on

   Kedves Marianna! A leírtak alapján valószínűleg tényleg lehúzás van a dologban, ugyanis a modellkedés nem tanfolyamon elsajátítható dolog, arról nem is beszélve, hogy egy becsületes, profi ügynökség sosem kér pénzt a jelentkezőktől. Azt tanácsoljuk, hogy ilyen bizonytalanul ne írjatok alá semmit, hiszen eleve gyanús, hogy egy statisztákkal is foglalkozó cég akar modellt csinálni a lányodból. Ide kattintva hasznos infókat találsz a modellszerződésekről (http://modellugynokseg.blog.cosmopolitan.hu/2015/05/27/mindent-a-modellszerzodesekrol/), ezen a linken (modellugynokseg.blog.cosmopolitan.hu/2014/12/18/vigyazz-a-csalokkal/) pedig segítséget nyújtunk a csaló ügynökségek kiszúrásában. Ha érdekel benneteket a modellkedés és nem akartok ekkora anyagi terhet bevállalni, inkább azt javasolnánk, hogy küldjétek el a lányod fényképes jelentkezését hozzánk, az Attractivehoz (erről bővebben itt olvashatsz: http://modellugynokseg.blog.cosmopolitan.hu/2014/10/13/hogyan-lehet-beloled-is-modell-1-resz-a-jelentkezes/)!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?