Muszáj vetkőznie egy modellnek?

Forrás: Modellügynökség | 2015 május 23.

Modellkedés témában az egyik leggyakrabban, főleg szülők által feltett kérdés a következő: Muszáj vetkőzni? A válasz pedig röviden és tömören a következő: bárkitől bármit hallasz, NEM.

modellkedés-meztelen-modellek-vetkőzés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Óriási tévedés, hogy valaki csak úgy futhat be modellként, ha levetkőzik. Általában ez pont fordítva van: akkor kérik fel ilyen munkákra a modelleket, mikor már ismertek. Gisele Bündchen például egyszer, karrierje csúcsán engedte teljesen láttatni a melleit az amerikai Vogue kedvéért, a legendás Irving Penn által fotózva, a képnek pedig akkora értéke lett, hogy több százezer dollárért került árverésre.

Nem aktmodelleket nevelünk ki, ezért a lányoknak soha nem kell fürdőruhánál vagy fehérneműnél többet mutatni, ha nem akarják, vagy olyat elvállalni, ami úgymond már nem fér bele nekik. Kiskorúként, ha bárhol, bármilyen munkán olyat kér egy fotós, hogy takarja el a cicijét, vagy átlátszó pólóban legyen, a modell bármikor nemet mondhat. Ilyenkor a modellnek kötelező felhívni a bookerét, hiszen ő tudja a legjobban, hogy mikor vethet rossz fényt karrierjére egy ilyen jellegű kép.

modellkedés-meztelen-modellek-vetkőzés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Természetesen ez az opció 18 év felett is fenn áll. Mivel a mi munkakapcsolatunk erős bizalmon alapul, velünk életük minden egyes részét megoszthatják, ahogyan ezt is. Legjobb szakmai tudásunk szerint adunk tanácsokat személyre szabottan, mert vannak visszafogott és egyáltalán nem szégyellős modellek is. Bármekkora összeget ajánlhat egy divatház, mi senkire nem erőltetünk rá semmit. Persze van az a szint, amikor már érdemes elgondolkodni, például egy olyan minőségű munkáról, mikor mondjuk felkérés érkezik egy Vogue anyagra, amit Steven Mesiel fotózna. A helyzet az, hogy a saját testükről van szó, ezért ez a saját döntésük is.

modellkedés-meztelen-modellek-vetkőzés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Azt is tudnod kell, hogy a meztelen képeket (ahogyan egyébként minden más típusút is) kizárólag a fotóssal vagy klienssel kötött szerződés alapján használhatják fel a magazinok és márkák. Plusz ezek legtöbbször művészi kivitelezésűek, abszolút nem pornós képekre kell gondolni.

modellkedés-meztelen-modellek-vetkőzés-modellügynökség-blog-cosmopolitan

A tanulság mindenképpen az, hogy ne hallgass másokra és olyan anyaügynökséget válassz, ahol a bookered profin menedzsel, a TE érdekeidet képviseli és feltétlenül megbízhatsz benne.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?