Megcáfoljuk a modell mítoszokat!

Forrás: Modellügynökség | 2015 május 20.

Általában a legalapvetőbb dolgok körül keringenek a legnagyobb mítoszok a modellkedést illetően, biztos te is hallottál már az általunk felsoroltak közül párat, amit most tisztázni is szeretnénk:

modellek-tévhit-mítosz-modellügynökség-blog-cosmopolitan

1. Lehet, hogy a képek alapján a modellkedés csupán egy könnyű, csillogó életformának tűnik, de valójában kőkemény csapatmunka. Általában évekig tart felépíteni egy modell karrierjét, utána pedig szintén kemény munkával jutnak csak el a legjobbak közé. Mindez egy profi menedzsment nélkül lehetetlen lenne.

modellek-tévhit-mítosz-modellügynökség-blog-cosmopolitan

2. Azért mert kifizettél egy százezres portfóliót, még nem leszel szupermodell. Az első lépés, hogy találj egy profi ügynökséget, aki az előbb említett módon felépít, és megszerzi neked a legjobb munkákat.

3. Ugyanez a helyzet a modelliskolákkal is: a modellkedés nem olyan dolog, amit OKJ-s órákon el lehet sajátítani. Csak rengeteg gyakorlással és tapasztalattal válhat valakiből jó modell, amihez persze szintén egy profi ügynökség segítsége kell.

4. A modelleknek nem lustálkodásból áll a napjuk. Már hajnalban elkezdik az estig tartó castingokat, fotózásokat. Például a fotósoknak nagyon fontos a természetes fény, de gyakran egész este is dolgoznak. Ezt persze több órás smink, haj és ruha előkészítés előzi meg. Ebből adódóan természetesen kizárt az is, hogy egy profi modell állandóan bulizzon.

[youtube Dn_l1XMA8yc nolink]

5. Csupán azért, mert külföldre repülnek, még nem kapnak egyből fizetést. Minden utazás egy jó befektetés, aminek köszönhetően később majd pont az egyre jobb munkák miatt lesz lehetőségük utazni.

6. A modellek igenis esznek. Legtöbbjük egyenesen megszállottja az egészséges kajáknak és főzésnek és persze sokan vannak, akik rengeteget esznek, mégsem híznak egy dekát se. Mivel tulajdonképpen a testükből élnek, tilos az éhezés, hiszen ha nem esznek semmit, nem is lesz energiájuk egész nap talpon lenni. 

modellek-tévhit-mítosz-modellügynökség-blog-cosmopolitan

7. Egyáltalán nem élő ruhafogasok. Intelligencia, tehetség, alázat, szorgalom és a legfontosabb, egyéniség kell ahhoz, hogy valaki egy híres fotós vagy divatház múzsája legyen. Coco Rocha szupermodelltől idézünk a témában: „A modellek vizuálisan fordítják le azt, amit a tervező közölni szeretne. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy egy modell repertoárja túlmutat a kacsacsőr szelfiken és a kifutók üres tekintetein. Az elmúlt 60 évben olyanok, mint Linda Evangelista, újabban pedig Karlie Kloss segített bebizonyítani, hogy a modellkedés igenis egy művészi formája a fotósokkal és designerekkel való együttműködésnek. Mario Testino egyszer azt mondta, hogy erős személyiség nélkül semmit sem érnek a lányok képei.” 

modellek-tévhit-mítosz-modellügynökség-blog-cosmopolitan

8. Az sem igaz, hogy a modellek utálják egymást. Persze vannak olyanok, akikben erős a versenyszellem és olyanok is, akik dívának képzelik magukat, de a mi tapasztalatunk az, hogy inkább támogatják egymást a lányok. Legtöbben már 14-15 évesen bekerülnek a modellek speciális kis világába, ahol igenis jól jön egy olyan barát, aki ugyanazokat a dolgokat éli át. Ide kattintva láthatsz is néhány barátnős sztorit az Attractive-on belül!

modellek-tévhit-mítosz-modellügynökség-blog-cosmopolitan

9. Ezek a lányok nem a tökéletes szépség megtestesítői, legalábbis nem a hétköznapi értelemben véve. Sokakat csúfolják osztálytársai és csak akkor veszik észre magukban a szépséget, amikor egy divatszakember próbálja meggyőzni őket arról. Ugyanez fordítva is igaz, attól, mert valakinek mindenki azt mondja, hogy szép, nem biztos, hogy alkalmas lesz modellnek, mert mi a szépségversenyekkel ellentétben karaktereket és egyéniséget keresünk.

10. És végül: nem, a modellek nem tarthatják meg a ruhákat és cipőket a fotózások vagy bemutatók után. A kifutókon például egyedi mintadarabokat látsz, amik sokszor a show előtti napokban, órákban készülnek el, hogy a vásárlók még időben szemügyre vehessék azokat. Világhírű modelleknek persze már ajándékba küldenek a tervezők ruhákat, de ez már egy külön szint…

modellek-tévhit-mítosz-modellügynökség-blog-cosmopolitan

Szerinted mi a legnagyobb modell mítosz? Várjuk a véleményedet kommentben!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?