5 karrier tanács Heidi Klumtól

Forrás: Modellügynökség | 2015 május 16.

Úgy gondoltuk, kicsit kibővítjük kezdő modellnek szóló tanácsainkat, és erre nem is választhattunk volna jobb példát Heidi Klumnál. Az ő tippjeit mindenképpen érdemes megfogadni, hiszen gondolj csak bele, hogy egy német kisvárosból kitörve lett világhírű modell legenda, majd üzletasszony, TV-s személyiség, producer és divattervező. Íme Heidi 5 tanácsa a siker eléréséhez: 

heidi-klum-szupermodell-karriertipp-cosmopolitan

„1. Találd meg a saját szerencsédet és fektess mindenbe extra munkát. Sok lány ránéz az órájára és inkább hazamenne, vagy azt kérdezi, hogy ugye ez lesz az utolsó kép. Biztos, hogy így nem fognak legközelebb munkát kapni. Büszke vagyok rá, hogy jó helyen voltam jó időben és a megfelelő emberekkel találkoztam, de ehhez az is kellett, hogy mindig pontosan jelentem meg és tovább maradtam, mint amennyit a legtöbb modell maradt volna.

heidi-klum-szupermodell-karriertipp-cosmopolitan

2. Mindig szuper fittnek kell lenned, mert akárhol vagy, jól kell kinézned. Lehet, hogy a városodban te voltál a legszebb lány, de a modellek közt akkora a verseny, hogy lehengerlőnek kell lenned, hogy megkapd a legjobb munkákat. Oda kell figyelni a táplálkozásra és rendszeresen mozogni, így a hajad, a körmöd és a bőröd is mindig egészséges lesz. A testednek úgy kell kinéznie, mint amit a kliensek elvárnak, ezért mindig maradj feszes és szálkás.

heidi-klum-szupermodell-karriertipp-cosmopolitan

3. Legyél nyitott a változásokra. Mikor 1992-ben elkezdtem a modellkedést és Angliába, Párizsba, majd Milánóba kerültem, alig kaptam munkát, mert nem éppen olyan alkat voltam, mint amilyet kerestek. Először el voltam keseredve, de elmentem Amerikába, ahol megtaláltam az utamat. Mindig is több reklámanyagot és katalógust fotóztam, ami szépen lassan átcsapott televíziós szereplésekbe. Végül remekül sült el a dolog: 20 évvel később még mindig itt vagyok és azok a lányok, akik akkoriban voltak menők, már sehol sincsenek.

heidi-klum-szupermodell-karriertipp-cosmopolitan

4. Ha sikeres akarsz lenni, légy sokoldalú. Nem minden a külsőn múlik, több kell ennél ahhoz, hogy el tudj adni egy terméket. Nagyon sokat változott a divatszakma, mióta elkezdtem modellkedni. Akkoriban még nem kellett TV-ben szerepelned, és senki sem kérdezte meg a véleményedet. Ma már nagyon sokat számít egy modell személyisége is. 

heidi-klum-szupermodell-karriertipp-cosmopolitan

5. Azt hiszem, a legfontosabb tanácsom az, hogy élvezd azt, amit csinálsz, mert akkor a legszebb egy nő, ha mosolyog. Rengeteg ember úgy dolgozik, hogy egyáltalán nem boldog, de szerintem át kell gondolnod, hogy mit is akarsz igazán az életben és erre kell törekedned, így közben jól fogod érezni magad. Amikor boldog vagy, nyitottabb és kedvesebb leszel az emberekkel, de ha utálod a munkádat, azt egyből észreveszik rajtad.”

heidi-klum-szupermodell-karriertipp-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?