Modellszabályzat – 2. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 április 9.

A modelleknek külső és belső elvárásoknak is meg kell felelniük, és van, amit soha nem tehetnek meg, ha sikeresek akarnak lenni. Eddig okés. De azt gondolnád, hogy olyan szigorú szabályokat kell betartaniuk, hogy egy egész könyvet kiadhatnánk a felsorolásból? Reméljük, érdekes lesz számodra olvasni a modellszakma írott és íratlan szabályait, amelyek sok éves tapasztalatainkon alapulnak!

modellügynökség-szabályok-cosmopolitan

1. Nem gondolhatják meg magukat csak úgy. Ha egyszer elvállalnak egy munkát, és a kliens lebookolta őket, a munkát visszamondani nem lehet. Persze léteznek kivételek, de csak olyan indokok, amiket mi is elfogadhatónak tartunk. 

modellügynökség-szabályok-cosmopolitan

2. Ez egy kemény munka, amit komolyan kell venni. Külföldre is dolgozni mennek és nem vakációzni, elég rossz szemmel nézünk az éjszakai bulizásokra is. Ilyesfajta komolytalankodás veszélyeztetheti a karrierjüket, hiszen ha például a reggeltől estig tartó castingokon nem tudnak helyt állni, akkor nincsen munka, sőt akár haza is küldhetik őket. Mindig kipihentnek kell lenniük, ezért ahogy minden téren, érdemes mindig a bookerek tanácsaira hallgatni. 

modellügynökség-szabályok-cosmopolitan

3. Nagyon fontos a pozitív kisugárzás. Mivel a tervezők és magazinok nem egy vállfát keresnek, muszáj, hogy átütő személyisége legyen egy modellnek. Nincs helye nyavalygásnak és szégyenlősködésnek. Hozzánk bármikor fordulhatnak magánéleti problémákkal is, a munkahelyen viszont senkit sem fog érdekelni, hogy rossz napjuk van. Ha közvetlenek, figyelmesek, segítőkészek és kedvesek a stábbal és a kliensekkel, nagy esély van rá, hogy örömmel fognak velük újra dolgozni. 

modellügynökség-szabályok-cosmopolitan

4. Fontos az egészséges életmód kialakítása, bármelyik pontján is vannak a világnak. A modell munkaeszköze a saját teste, ezért a megjelenéssel való törődést értékes befektetésnek kell tekinteni. Fontos a rendszeres táplálkozás, testedzés, fényvédelem, bőr és hajápolás. Egy modellnek mindig ápoltnak és gyönyörűnek kell lennie, ehhez pedig a kulcs a rendszeresség. 

modellügynökség-szabályok-cosmopolitan

5. A megjelenés és a határozott fellépés nagyon fontos egy modell számára, különösen, ha kezdő. Egy kezdő modellből még hiányzik a tapasztaltság, nem tudja, hogyan győzzön meg puszta megjelenésén kívül egyéb eszközökkel egy klienst arról, hogy ő a legalkalmasabb az adott munkára. Nem szabad izgulni, hiszen mindenki elkezdte valahol, és a divatvilág egyébként is folyamatosan kutat új arcok után. Határozott kommunikációval, lelkesedéssel, pozitív kisugárzással mindezt lehet kompenzálni, de az ápolt arcbőr és haj egy kifinomult öltözködési stílussal extra meggyőző erővel bír. Modelljeinket természetesen minden téren ellátjuk profi tippekkel.

modellügynökség-szabályok-cosmopolitan

 1. Liza
  on

  Sziasztok!(: Annyi lenne a kérdésem hozzátok, hogy az orr nagyon-nagyon sokat számít a modellkedésben?:( köszönöm a választ(:

  • birtab
   on

   Kedves Liza! Az orr elég meghatározó pontja az arcnak, ezért nagyban hozzájárul egy modell karakteréhez. Látatlanban sajnos nem tudjuk, hogy mire gondolsz pontosan, de szeretettel várjuk jelentkezésedet a weblapunkon keresztül!

 2. Linda
  on

  Sziasztok! Az nagy gond ha picit furcsán néz ki a szám? Kicsit ferde… Előre is köszönöm a választ 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Linda! Látatlanban sajnos nem tudjuk, hogy pontosan mire gondolsz, de persze az ajkak eléggé meghatározó részei az arc karakterének. Várjuk a jelentkezésedet a weblapunkon keresztül, ahova fotókat is tudsz csatolni. Ezek alapján többet tudunk mondani majd.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?