Szupermodellek jótékonysági projektjei

Forrás: Modellügynökség | 2015 március 28.

Az elmúlt években rengeteg szupermodell szentelte idejét és energiáját annak, hogy minket inspirálva jótékonysági szervezetek mellett kampányoljon. Nincs is szebb annál, mint mikor valaki a hírnevét felhasználva hívja fel a figyelmet súlyos problémákra és gyűjt adományt rászoruló embertársainknak. Vajon milyen ügyeket támogatnak mellszélességgel a világ legszebb női?

Sharingismultiplying-1-cosmopolitan


#AutismSpeaks
Mióta tesóját autizmussal diagnosztizálták, Jacquelyn Jablonsky minden erejét abba fekteti, hogy felhívja a figyelmet a betegségre. Jótékonysági árveréseket és gálákat szervez az autizmussal élők helyzetének javítására, nem is csoda, hogy az Autism Speaks egyik legbefolyásosabb szószólója lett.

autismspeaks-1-cosmopolitan

autismspeaks-2-cosmopolitan

#CellForGratitude
Jourdan Dunn a Sickle Cell Disease Association of America nagyköveteként saját kampányba kezdett, hogy gyógymódot találjon 4 éves kisfia ritka genetikai rendellenességére, amit magyarul sarlósejtes anémiának hívnak.

cellforgratitude-1-cosmopolitan

cellforgratitude-2-cosmopolitan
#EveryMotherCounts
Christy Turlington jótékonysági programot indított a várandós nők legjobb ellátása érdekében, miután kiderült, hogy szülés következtében akár ő is belehalhatott volna egy súlyos betegségbe. Mivel szerencsésnek érzi magát, eldöntötte, hogy a szegény országokban élő nők mellett és a betegség ellen kampányol világszerte az Every Mother Counts projekttel.

Everymothercounts-1-cosmopolitan

Everymothercounts-2-cosmopolitan
#FashionForRelief
Naomi Campbell három jótékonysági alapítványnak is oszlopos tagja, 10 éve alapította például a Fashion For Relief szervezetet. Rendszeresen bemutatókat szervez a divathetekre, hogy az általa jól ismert divat és sztárvilág krémjét adakozásra bírja. Gyűjtött már a Katrina hurrikán áldozatainak és Haiti megsegítésére is, legutóbb pedig az ebola vírus elleni kutatásra gyűjtött több millió dollárt.

Fashionforrelief-1-cosmopolitan

Fashionforrelief-2-cosmopolitan
#NakedHeart
Amellett, hogy az AIDS visszaszorításáért küzd Afrikában, Natalia Vodianova a gyerekek és állatok védelmében is kiáll. 10 éve hozta létre a Naked Heart Foundationt Oroszországban, mely a rászoruló gyermekek körülményein javít. A jótékonysági gálákon befolyt összegből biztonságos játszótereket épít azoknak, akiknek nincs lehetőségük a szabadban játszani.

Nakedheart-1-cosmopolitan

Nakedheart-2-cosmopolitan
#SharingIsMultiplying
A mi Axente Vanessánk családjában hagyomány, hogy adományokat gyűjtenek rászoruló családoknak, akik karácsonykor nem tehetik meg, hogy ajándékkal lepjék meg szeretteiket. Ebből is látszik, hogy régóta érdekli a jótékonykodás, amihez meg is találta a tökéletes partnert a KELE Clothing és az Autistic Art közös Sharing Is Multiplying kampányával. Erről részletesen mindent megtudhatsz ide kattintva!

Sharingismultiplying-1-cosmopolitan

Sharingismultiplying-1-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?