Modellszabályzat 1. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 március 23.

A modelleknek külső és belső elvárásoknak is meg kell felelniük, és van, amit soha nem tehetnek, ha sikeresek akarnak lenni. Eddig okés. De azt például gondolnád, hogy annyi szabálynak kell megfelelniük, hogy egy egész könyvet is kiadhatnánk a felsorolásból? Reméljük érdekes lesz számodra olvasni a modellszakma írott és íratlan szabályait, melyek sok éves tapasztalatainkon alapulnak!
modellszabályzat-cover-cosmopolitan


1.  Nincs helye kicsapongásoknak! Ha szerződést kötünk egy lánnyal, akkor mi leszünk az anyaügynöksége, ami KIZÁRÓLAGOS képviseletet jelent Magyarországon. Később a modell érdekeit szem előtt tartva természetesen a hozzánk hasonlóan profi külföldi ügynökségek szerződéseit is mi intézzük, felügyeljük legjobb tudásunk szerint. A bookerek és modellek közti kapcsolatban pedig kiemelten fontos a bizalom, ami nélkül szerződés sincs, hiszen mi mindent megteszünk a lányok egyre felfelé ívelő karrierjéért, amit ugyanúgy tőlük is elvárunk.

 
modellszabályzat-1-cosmopolitan

2.  Ha nem elérhető egy modell, nincs munka. Az egyik legfontosabb alappillére az együttműködésnek az elérhetőség, mert néha egy adott munka pár óra alatt dől el. Ha nem veszik fel a telefont, vagy nem nézik rendszeresen a e-maileket, előfordulhat, hogy végül más kapja meg az adott munkát.

 
modellszabályzat-02-cosmopolitan

3.  A modellkönyvön sosem változtathatnak kedvük szerint. Minden alkalommal az adott piac elvárásainak megfelelően állítjuk össze a képeket, ezért ha a sorrend összekeveredik, vagy olyan képek kerülnek be, amiket mi nem találunk elég erősnek, az is megtörténhet, hogy nem kap meg egy adott munkát. Nem is gondolnád milyen fontos a modellkönyv, az egyik legfontosabb munkaeszköz!

 

modellszabályzat-03-cosmopolitan
4.  Nem szabad zavarni a klienseket, megrendelőket felesleges kérdésekkel. Ha ők kérdeznek, mondjuk egy castingon, természetesen udvariasan válaszolniuk kell, de ha valamilyen infóra van szülségük, minden esetben hozzánk kell fordulniuk.

 

modellszabályzat-04-cosmopolitan

5.  Modelljeink soha nem adhatnak ki személyes információkat magukról, mi vagyunk a kapcsolattartók. Ez azt jelenti, hogy ha például személyesen keresik fel őket Facebookon, vagy e-mailben, sosem adhatják ki telefonszámukat és vállalhatnak el csak úgy fotózásokat. Mindennek rajtunk keresztül kell történnie, hiszen mi tudjuk a legjobban, hogy mi az, ami jót tesz egy lány karrierjének, és mi az, ami akár tönkre is teheti azt.

 

modellszabályzat-05-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?