Hogyan fedeztük fel modelljeinket?

Forrás: Modellügynökség | 2015 március 20.

Mai témánk szorosan fog kapcsolódni a divatszakma alapismeretei órán átvett egyik kifejezéshez. Méghozzá a scoutinghoz, ami azt a tevékenységünket jelenti, mikor újoncokra vadászunk neten, plázákban, vidéken, vagy akár tömegközlekedésen is. Mi sem bizonyítja ennek sikerességét jobban annál, mint hogy a bejegyzés gyönyörű főszereplőiből pontosan így lettek Attractive-os modellek!

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Bár rengetegen jelentkeznek a weboldalunkon keresztül és menekülnek át kamuügynökségektől is, a legizgalmasabb történetek mindig scouting során születnek. Most maguk a lányok mesélnek arról, hogy milyen volt, mikor kollegáink először szólították le őket, hogy utána személyes találkozón keresztül is megismerkedhessenek velünk és utána együtt vágjunk bele a modellkedésbe:

Benedetta: „Én az IWIW segítségével kezdem el modellkedni. Az Attractive vezetője, Fehér Orsi írt egy üzenetet nekem, amikor 15 éves voltam. Először nagyon meglepődtem, ugyanis egy vadidegen írt nekem. Az első levélre ugyan nem, de a másodikra már válaszoltam édesanyám segítségével és megbeszéltünk egy időpontot Budapestre. Én ekkoriban Zalaegerszeg mellett laktam, Nagylengyelben és nagyon izgalmas volt az egész utazás, na és persze az első találkozó egy modellügynökséggel!”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Dora: „Éppen villamoson utaztam és éreztem, hogy valaki figyel. Mikor leszálltam, és Gergő, az Attractive scoutere leszólított, akkor kicsit megijedtem. Rögtön mondta, hogy az Attractive modellügynökségtől van, és ha szeretném (és a szüleim is beleegyeznek), jelentkezzek náluk. Ennek nagyon örültem, mert már gondolkoztunk azon, hogy keressünk egy ügynökséget. Küldtünk képet, később behívtak egy személyes találkozásra, ahol nagyon jól éreztem magam. Nagyon örülök hogy ma velük dolgozhatok.”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Chenge: „Éppen egy osztálykirándulásról vonatoztam haza, mikor a váci pályaudvaron leszólított Elliott, az Attractive scoutere. Emlékszem, az első kérdése az volt, hogy lenne-e kedvem modellkedni. Utána feltett még pár kérdést, mint például hogy milyen magas vagyok és hány éves. Ezután elmondta, hogy az Attractive Magyarország legrégibb és legjobb ügynöksége (amiről nem sokkal később én is megbizonyosodtam és mai napig áldottnak érzem magam, hogy ide kerültem). Majd lediktálta a nevét és mondta, hogy jelöljem be a Facebookon. Siettem is haza, majd az első találkozásom után az ügynökséggel, meglepve jöttem ki, hogy mennyire kedvesen bántak velem, amiért soha nem lehetek nekik elég hálás.”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Nikolett: „Még 2014 márciusában fedezett fel Ajkai Dávid fotós, Szegeden. Először nagyon izgatott voltam, mert nem tudtam, mi vár rám. Dávid nagyon aranyos volt és biztatott mindenben! Majd csinált pár natúr teszt képet rólam és beajánlott Orsiéknak. Aztán el is kísért hozzájuk és nagyon örültem. Egyrészt, mert nagyon cukin fogadtak az ügynökségen és bíznak bennem azóta is, ahogyan én is bennük. Másrészt pedig az ország legjobb ügynökségéhez kerültem. Így lettem tehát Attractive-os, és azóta is imádok velük dolgozni.”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Dorina: „14 éves voltam, amikor egy nyári napon Pesten, a Váci utcán sétálgattunk a nővéreimmel, vásárolgattunk, mivel a legidősebb tesóm, Kinga, ott lakott és meglátogattuk. Emlékszem éppen a New Yorkerben nézelődtem, amikor egyszer csak megállított Peti, akit még nem ismertem. Kérdezte, hogy hány éves vagyok és nem lenne-e kedvem modellkedni. Hirtelen lefagytam, csak annyi csúszott ki a számon, hogy nem köszönöm, de Kinga felismerte Petit, mikor meghallotta, hogy az Attractive-nál dolgozik. Ugyanis Kinga évekkel ezelőtt ugyanennél az ügynökségnél dolgozott hosszú ideig. Én még nagyon kislány voltam, nem is bántam meg, hogy akkor nemet mondtam, de egy évvel később Kinga rávett, hogy küldjük el a képeimet az ügynökségnek próba szerencse alapon. Belementem, és nagyon örültem, mikor szuper visszajelzéseket kaptam! Nem sokkal később már mentem is tesztfotózásokra, azóta pedig már megjártam Tokiót, Londont, Tajpejt és Oszakát. Peti és az egész ügynökség azóta szinte a családommá vált, nagyon szerencsésnek érzem magam a történtek miatt, és nagyon hálás vagyok nővéremnek, szüleimnek és persze az ügynökség minden tagjának, hogy segítettek elindulnom ezen a csodás úton.”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Vanessa: „A nővéremet Orsi találta anno IWIW-en és miután láttam, hogy magazinokban szerepel, egyre jobban elkezdett érdekelni engem is az egész. Amikor a szüleim Benedettával először vittek be az ügynökségre, mert rám is felfigyeltek a képeken, még fogalmam sem volt a modellkedésről, mivel csak 12 éves voltam. Emlékszem, hogy egy lovas kötött pulcsiban, szemüvegben ültem az irodában és csak néztem. Másfél év telt el a megismerkedésünk után, mikor valahogy mindkét részről egyértelmű volt, hogy ezen az úton fogok elindulni és szerencsére így is lett.”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Tina: „Mikor Bihari Gábor, az Attractive szegedi társmodellügynökségétől megkeresett Facebookon, már tudtam, hogy modell szeretnék lenni. A szüleim is nagyon támogattak, így nem gondolkoztam sokat , hogy igent mondjak egy személyes találkozóra Gáborral. Miután élőben is meggyőződött magasságomról és személyiségemről, egy kávé mellett felajánlotta, hogy összehoz egy találkozót a budapesti Attractive csapatával. Először el sem hittem, és mire feleszméltem, már az irodában ültem a szüleimmel együtt, Orsival, Petivel és Virággal szemben, a jövőmről beszélgetve. Hatalmas fordulatot vett az életem, aminek nagyon örülök és hálás vagyok az ügynökségnek, hogy támogatnak, segítenek és mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeres legyek ebben a szakmában.”

modellügynökség-jelentkezés-felfedezés-cosmopolitan

Látod, egyáltalán nem kell megijedni, ha azzal szólítunk le, hogy olyan szép vagy, hogy modellkedned kellene. A lényeg, hogy akárkitől kapsz névjegykártyát vagy szórólapot, mindig nézz utána az ügynökségnek, véletlenül se hagyd magad átverni!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?