Barabás Henriett kedvenc vegán desszertjei – 2. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 március 18.

A legmenőbb magazinok és fotósok kedvence, a mi Barabás Henriettünk már lassan 3. éve él vegán életmódot. Semmilyen állati eredetű és mesterséges ételt nem fogyaszt, ráadásul étrendje teljesen laktóz-, glutén- és cukormentes is. Vagyis 100%-ban egészséges! De ne hidd, hogy ez azt jelenti, hogy koplal és füvekkel, magvakkal vagy napfénnyel táplálkozik. Henriett most újra betekintést enged konyhaművészetébe, ezzel is bizonyítva, hogy nem kell lemondanod az óriási lakomákról és az édességekről sem, ha egészségesen akarsz enni. Lássuk legfinomabb és nagyon-nagyon egészséges desszertjeinek második felvonását:

modellek-egészséges-étrend-vegán-recept-cosmopolitan

1. Tofus-mangós desszert

Hozzávalók

– tofu (lehetőleg a lágyabb fajta)

– 1 mangó

– vanília

– yacon szirup (vagy datolya szirup, lényeg, hogy folyékony legyen)

– chia mag

– lenmag

Elkészítés:
Összeturmixolom a tofut és a vaníliát, majd a mangót. Utána rétegesen egyiket a másik után a pohárba öntöm (átlátszó pohárban szép és látványos). Én először a tofut, majd a mangó pürét, a yacon szirupot öntöttem egymásra, és ezt addig lehet ismételni, amíg be nem telik a pohár. Szó szerint. A tetejére chia magot és lenmagot szórtam.

modellek-egészséges-étrend-vegán-recept-cosmopolitan

 

2. Áfonyás csoki mousse

Hozzávalók:

– 1 avokádó

– 1 bögre áfonya

– 3 kanál nyers kakaó vagy karobpor

– stevia

– 3 kanál chia mag
(minden ízlés szerint mérhető)

Elkészítés:
Egyszerűen összeturmixolom az avokádót, a steviát és a nyers kakaóport egy kis vízzel. Aztán jöhet az áfonya, kis víz és chia mag (ettől lesz zselés állaga) a turmixgépbe. Tálalásnál lehet kreatívkodni, én csak szimplán elvágtam egy papírlapot, hullámvonalat formázva, az egyik részbe a csoki pudingot a másikba az áfonyás zselét öntöttem és szintén áfonyával díszítettem. 

modellek-egészséges-étrend-vegán-recept-cosmopolitan

 

3. Banán fagyi 

Hozzávalók

– 6 banán (3 desszertes tálkára elég volt)

– édesítő ízlés szerint (én 2 kanál kókuszcukrot használtam, de el is hagyható, ha jó érettek a banánok)

– nyers kakaóbab

Elkészítés:
Szeleteld fel a banánokat és rakd be a mélyhűtőbe, lehetőleg egy nappal előtte (nekem otthon mindig van lefagyasztva). Vedd ki őket, turmixold össze nagyon kis adag vízzel. Éppen annyival, hogy a turmixgép jól vigye a banánokat (attól is függ, mennyire krémesre és milyen állagúra szeretnéd a fagyit). Add hozzá az édesítőt, majd díszítsd plusz banánnal és kakaóbabbal. De tehetsz rá más gyümölcsöt is, magokat, csokikrémet stb. A világ legegyszerűbb és legegészségesebb fagyija, minden adalékanyag nélkül. Abszolút favorit!

modellek-egészséges-étrend-vegán-recept-cosmopolitan

Jó étvágyat! 🙂

modellek-egészséges-étrend-vegán-recept-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?